Σλούκας: «Δεν αφήνεις εύκολα την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και τον Ομπράντοβιτς»

Σλούκας: «Δεν αφήνεις εύκολα την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και τον Ομπράντοβιτς»

Gazzetta team
Σλούκας: «Δεν αφήνεις εύκολα την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και τον Ομπράντοβιτς»

bet365

Ο Κώστας Σλούκας, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στην παραμονή του στην Φενερμπαχτσέ και τις προτάσεις από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, στους στόχους που έχει και στην Εθνική Ομάδα και τον νέο της προπονητή.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Ο Κώστας Σλούκας είναι σίγουρος ότι έκανε την καλύτερη επιλογή, παραμένοντας κάτοικος Κωνσταντινούπολης και για τα επόμενα χρόνια. Παρά το έντονο ενδιαφέρον που υπήρξε προς το πρόσωπο του από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία του με την Φενερμπαχτσέ, βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο για 2+1 έτη. Μιλώντας στο www.athlenda.com, το μέλος της πλατφόρμας τόνισε ότι τα χρήματα δεν είναι για εκείνον το παν και στην απόφαση του μέτρησαν κυρίως άλλα πράγματα. O 27χρονος παίκτης αναφέρθηκε ακόμη στην ονειρική σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές βδομάδες για τη Φενέρ, στην Εθνική ομάδα που έχει μπροστά της το Eurobasket αλλά και στον Κώστα Μίσσα, με τον οποίο έχει συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Ο διεθνής γκαρντ θα συνεχίσει στην καριέρα του στους πρωταθλητές Ευρώπης κι εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να επεκτείνει τη συνεργασία μαζί τους και όχι να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό είτε του Ολυμπιακού είτε του Παναθηναϊκού που ήθελαν να τον αποκτήσουν . «Υπήρχε ενδιαφέρον από την Ελλάδα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν αφήνεις εύκολα την πρωταθλήτρια Ευρώπης κι έναν από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών, όπως είναι ο κ. Ομπράντοβιτς. Είχα εξαιρετική συνεργασία και με την ομάδα και με τον προπονητή. Ο κόσμος με αγαπάει, με στήριξε σε δύσκολες στιγμές, όπως και οι συμπαίκτες μου. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα».

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις ο Θεσσαλονικιός παίκτης έβαλε τα πράγματα σε μια ζυγαριά κι αποφάσισε όχι με κύριο γνώμονα το οικονομικό σκέλος. «Η κάθε ομάδα είχε τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Όλα αυτά μπήκαν στο τραπέζι. Σίγουρα οι προσφορές των δυο ελληνικών ομάδων ήταν πολύ υψηλές. Τα χρήματα δεν είναι το παν. Νιώθω καλά στη Φενέρ, έχω τον σεβασμό τους που είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Έχω πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα και η επιθυμία μου ήταν να παραμείνω στην Τουρκία».

Με την τουρκική ομάδα, ο Σλούκας κέκτησε την τρίτη Euroleague της καριέρας του και πρόσθεσε ένα ακόμη πρωτάθλημα Τουρκίας, σε μια χρονιά πάντως που ήταν δύσκολη εξαιτίας των τραυματισμών που ταλαιπώρησαν την ομάδα. «Είμαι πολύ τυχερός που είμαι μέλος μεγάλων ομάδων από μικρή ηλικία. Η Φενέρ έχει το υλικό, πέτυχε τους δυο από τους στόχους που είχε θέσει με την κατάκτηση της Euroleague και του πρωταθλήματος Τουρκίας, καθώς χάσαμε το Κύπελλο. Αξίζει η προσπάθεια που κάνει και ελπίζω να πάνε όλα καλά και την επόμενη χρονιά. Τα όνειρα είναι πάρα πολλά, αλλά πρέπει να δουλέψουμε και στο γήπεδο», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Είχαμε περίεργη σεζόν, υποφέραμε αρκετά στη διάρκεια της κυρίως λόγω των προβλημάτων τραυματισμού αλλά το φινάλε ήταν φανταστικό. Νιώθω τυχερός κι ευλογημένος και είμαι χαρούμενος εκεί που βρίσκομαι. Ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες στιγμές με την Εθνική ομάδα ώστε να ζήσουμε κάτι ανάλογο».

Ένας τραυματισμός του στέρησε πέρυσι τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό τουρνουά όμως φέτος επιστρέφει στην Εθνική ομάδα όπου θα συναντήσει έναν προπονητή, με τον οποίο έχει συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν. Κοινός στόχος όλων φυσικά είναι η διάκριση στο Eurobasket. «Το υλικό είναι πάρα πολύ καλό. Έχουμε δουλέψει αρκετοί παίκτες αυτής της ομάδας με τον κόουτς Μίσσα στο παρελθόν, στις μικρές Εθνικές ομάδες κι έχουμε πανηγυρίσει την κατάκτηση μεταλλίων. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε συνεργαστεί αρκετοί μαζί του. Η νοοτροπία του δεν θα έχει αλλάξει. Είναι έμπειρος και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει γιατί είναι πολλά χρόνια στις Εθνικές ομάδες. Ήταν πετυχημένη η συνταγή και στις μικρές Εθνικές με όσους παίκτες συνυπήρξε. Συναναστρεφόταν καθημερινά με τους αθλητές. Σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό οι μικρές Εθνικές από την αντίστοιχη των ανδρών. Υπάρχει όμως ταλέντο στην πλευρά των παικτών και εμπειρία από τους προπονητές. Η πρώτη ύλη υπάρχει. Πιστεύω ότι η σωστή και μεθοδική δουλειά αλλά και η υπομονή είναι το κατάλληλο μείγμα για να προχωρήσει η ομάδα και να προσπαθήσει να φτάσει, έχοντας ταυτόχρονα και λίγη τύχη, σε μια διάκριση».

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι έφτασε η στιγμή να βγουν μπροστά και να ηγηθούν κι αυτή της προσπάθειας η γενιά των παικτών που έχουν γεννηθεί το 1990, στην οποία ανήκει και ο Κώστας Σλούκας. «Μακάρι να συμβεί αυτό. Θα είναι μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Βέβαια το αν θα καταφέρουμε να είμαστε το ίδιο πετυχημένοι με την Εθνική ανδρών όπως με την εφήβων και τη Νέων είναι κάτι που θα το δείξει το μέλλον. Όλα τα παιδιά παίζουν σε πολύ μεγάλες ομάδες, οι οποίες διεκδικούν τίτλους κι αυτό σημαίνει ότι είναι γαλουχημένοι και 'ψημένοι' στα δύσκολα».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟΥΡΚΙΑ Τελευταία Νέα