Παπαθεοδώρου: «Ο Παπαγιάννης πέτυχε το όνειρο του, να παίξει στο ΝΒΑ»

Παπαθεοδώρου: «Ο Παπαγιάννης πέτυχε το όνειρο του, να παίξει στο ΝΒΑ»

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την εμπειρία του στην Αστάνα και χαρακτήρισε την VTB καλύτερο πρωτάθλημα μετά το τουρκικό και το ισπανικό.

Ο Έλληνας προπονητής μιλώντας στον «Sport fm» αναφέρθηκε στην εμπειρία της Αστάνα, στη δυναμική της VTΒ και στους Ντόρσεϊ και Παπαγιάννη...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

Για την ταλαιπωρία από τα ταξίδια: «Είναι δύσκολη η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή, έχουμε περάσει τις δύσκολες καταστάσεις. Είμαστε στην τελική ευθεία, αλλά έχουμε προσαρμοστεί στις δυσκολίες με ταξίδια, αεροπλάνα και αναμονές. Είναι δύσκολο και αν δεν το ζήσεις δεν θα το καταλάβεις».

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Για την Αστάνα: «Η VTB League είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θα έλεγα στα τρία καλύτερα της Ευρώπης, με Ισπανία και Τουρκία. Παίζουν καλοί παίκτες, ενώ υπάρχουν και καλές ομάδες. Είναι ένα πρωτάθλημα που η 10η και 11η ομάδα έχει μπάτζετ 2-3 εκατ. ευρώ. Υπάρχει μεγάλη δυναμική ομάδων με καλούς ξένους παίκτες. Ακόμη και οι ομάδες που είναι στη μέση μπορούν να νικήσουν τους πρώτους. Για εμάς είναι μία πολύ καλή εμπειρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα τέτοιο επίπεδο. Έχουν πάει καλά τα πράγματα για εμάς. Είμαστε σε τροχιά πλέι οφ και πιστεύω ότι θα μπούμε στην οκτάδα. Χάσαμε από τη Νίζνι, αλλά κρατήσαμε τη διαφορά. Είμαστε δύο νίκες μακριά από την Άβτοντορ που ακολουθεί και έχει τρία παιχνίδια, αλλά εκείνη και εμείς έχουμε δύσκολο πρόγραμμα».

Για την ΤΣΣΚΑ: «Είναι ένα κλικ πάνω από τους υπόλοιπους. Παρότι έχει βρει σε πολλά παιχνίδια αντίσταση. Έχει χάσει μόνο δύο παιχνίδια. Είναι όμως πολύ υψηλού επιπέδου οι αντίπαλοί της. Είναι το φαβορί για τη VTB League, αλλά και την Ευρωλίγκα».

Για το αν θα μείνει στην ομάδα: «Είναι δύσκολη ερώτηση και δεν έχω ακόμη απάντηση. Θα παίξουν ρόλο οι συνθήκες. Προσωπικά είμαι μόνος μου εδώ, χωρίς την οικογένεια και είμαστε πολύ μακριά. Είναι δύσκολο αυτό. Από την άλλη, υπάρχουν και άλλα μικρά, αλλά σημαντικά προβλήματα. Το μπάσκετ στο Καζακστάν είναι σε χαμηλό επίπεδο, με γηπεδικά προβλήματα και οργανωτικά θέματα. Αλλά, η Αστάνα παραμένει μία ανταγωνιστική ομάδα σε μία ανταγωνιστική λίγκα, οπότε δεν λες όχι σε μία τέτοια ομάδα».

Για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ: «Είναι ένα παιδί που από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε σε εμάς στην Ελλάδα, είδαμε ότι έχει πραγματικά ταλέντο. Έχει κάποια χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν. Θεωρούσα δεδομένο ότι θα δήλωνε στο ντραφτ, αν όχι φέτος, σίγουρα του χρόνου. Η παρουσία του τον Μάρτιο ήταν καταπληκτική και αυτό τον έκανε να το σκεφτεί καλύτερα και να δηλώσει φέτος συμμετοχή. Έχει την προοπτική να κάνει μεγάλα πράγματα στην καριέρα του».

Για τον Γιώργο Παπαγιάννη: «Η παρουσία του στα work out εκείνο το καλοκαίρι ανέβασε τις μετοχές του. Ο Γιώργος είχε το όνειρο να παίξει στο NBA και τα κατάφερε. Το πληθωρικό ταλέντο του σε συνάρτηση με το “θέλω του”, τον έκαναν να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Έχει χαρακτηριστικά που σπανίζουν. Το ύψος, η πλαστικότητα και η αθλητικότητά του ανάγκασαν τους Κινγκς να τον επιλέξουν σε καλή θέση στο ντραφτ. Τον τελευταίο μήνα έχει σημαντικό χρόνο συμμετοχής και είναι καλό αυτό. Αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ καλό δρόμο και ελπίζω να συνεχίσει έτσι, αλλά και να μεγαλώσει ο πυρήνας των Ελλήνων αθλητών στο NBA».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VTB LEAGUE Τελευταία Νέα