Κατσίβελης: «Τρομερός Αντετοκούνμπο, στο χέρι του Ολυμπιακού το Final 4»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κατσίβελης: «Τρομερός Αντετοκούνμπο, στο χέρι του Ολυμπιακού το Final 4»

bet365

Ο Δημήτρης Κατσίβελης πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με την Αστάνα και μίλησε στο gazzetta.gr για την VTB, τον Αντετοκούνμπο και την πορεία των ομάδων στην Euroleague.

Ο Δημήτρης Κατσίβελης αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να αγωνιστεί στο εξωτερικό για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Έλληνας γκαρντ μετά το «διαζύγιο» με την ΑΕΚ, είχε προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά έδειξε υπομονή και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έψαχνε για την Αστάνα ένα point guard με τα χαρακτηριστικά του Κατσίβελη και από τον Οκτώβριο συνεργάζονται.

Ο Δημήτρης Κατσίβελης στην VTB πραγματοποιεί πολύ καλή χρονιά έχοντας 8.1 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ!

Ο 25άχρονος γκαρντ μίλησε στο gazzetta.gr για την εμπειρία της VTB, αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στην προσπάθεια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη φετινή Euroleague.

Πως σου φαίνεται η εμπειρία της Αστάνα μετά από 5 μήνες παρουσίας σου στην ομάδα;

Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι στο εξωτερικό και η αλήθεια είναι ότι ήταν κάτι που το ήθελα αυτό το καλοκαίρι που δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο μου με την ΑΕΚ. Ο κόουτς εδώ στην Αστάνα από την ημέρα που ήρθα μου εξήγησε πως ήθελε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο και μέχρι στιγμής έχουμε μια καλή πορεία στη VTB. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε παίξει καλό μπάσκετ και έχουμε κάνει κάποιες πολύ καλές νίκες και ευχαριστιόμαστε με τον τρόπο που παίζουμε.

H VTB σε τι διαφέρει από την Α1 και ποια είναι καλύτερη Λίγκα;

Η VTB είναι ένα πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα. Οι μεγαλύτερες διάφορες απτό ελληνικό πρωτάθλημα είναι η αθλητικότητα των ομάδων και ο ρυθμός ο οποίος παίζεται το παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι πιο physical και με περισσότερες κατοχές. Έχει 5 ομάδες οι οποίες είναι πολύ υψηλού επιπέδου αλλά και αυτές που ακολουθούν είναι καλές, σκληρές ομάδες και αρκετά ανταγωνιστικές.

Σε βοηθάει η παρουσία του κόουτς Παπαθεοδώρου, του Κασελάκη και των Ελλήνων που βρίσκονται στην ομάδα;

Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό το ότι είμαστε 5 Έλληνες στην ομάδα. Με βοήθησαν αρκετά στο να εγκλιματιστώ γρήγορα καθώς ήρθα τον Οκτώβριο στην ομάδα. Με τον κόουτς Παπαθεοδώρου έχουμε μια παρά πολύ καλή συνεργασία. Είναι προπονητής με όρεξη για δουλειά και ωραίες ιδέες για το μπάσκετ. Με τον Λεωνίδα γνωριζόμαστε από τα 16 όπου υπήρξαμε συμπαίκτες στις μικρές εθνικές και είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να είμαστε ξανά συμπαίκτες στο εξωτερικό. Και φυσικά ο Παναγιώτης (Ζέρβας) ο γυμναστής και ο Δημήτρης (Μενουδάκος) με έχουν βοηθήσει απίστευτα από την μέρα που έφτασα στην Αστάνα.

Παρακολουθείς Euroleague; Ποια η άποψή σου για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά και γενικότερα τι έχεις ξεχωρίσει;

Παρακολουθώ αρκετά Euroleague φέτος. Έχω δει τα περισσότερα παιχνίδια και του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να βρίσκεται στην 3η θέση με ένα παρά πολύ καλό απολογισμό κυρίως γιατί παίζει σαν ομάδα. Παίρνει τα αποτελέσματα μέσα από την πολύ σκληρή του άμυνα και την ομαδικότητα στην επίθεση. Πιστεύω πως θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας και μετά είναι καθαρά στο χέρι του να προκριθεί στο Final 4. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα παρά πολύ δυνατό ρόστερ και τον τελευταίο καιρό παίζει καλύτερα. Πιστεύω δεν έχει φτάσει ακόμα στα επίπεδα που μπορεί να παίξει σαν ομάδα. Καταφέρνει να κερδίζει τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και είναι σημαντικό αλλά ίσως αυτό που του λείπει είναι να κάνει μια σημαντική εκτός έδρας νίκη που θα του δώσει και αυτοπεποίθηση.

Πως περνάς τη μέρα στην Αστάνα. Περιέγραψε μας μία μέρα σου;

Καταρχήν να πω πως η Αστάνα είναι αρκετά όμορφη πόλη, ωστόσο το κρύο είναι απίστευτο και σε περιορίζει αρκετά. Συνήθως το πρωί θα είμαι στο γήπεδο, είτε για προπόνηση είτε στο γυμναστήριο. Το μεσημέρι θα πάω για φαγητό στο μπουφέ ενός ξενοδοχείου μαζί με τον Λεωνίδα. Το απόγευμα πάλι στο γήπεδο για προπόνηση και το βράδυ είτε θα μαγειρέψω κάτι απλό είτε θα πάω σε κάποιο από τα πολύ ωραία εστιατόρια που έχει. Και τέλος η μέρα θα τελειώσει είτε με κάποιον αγώνα μπάσκετ είτε με κάποια σειρά ή με λίγο PlayStation.

Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα την επόμενη σεζόν;

Ειλικρινά δεν έχω κάτσει να σκεφτώ ακόμη τι θα ήθελα για του χρόνου. Έχουμε ακόμη δύο πολύ σημαντικούς μήνες μπροστά μας και είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά που κάνω εδώ.

Δυο λόγια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και όσα καταφέρνει καθημερινά... Μιλούν για αυτόν οι Καζάκοι ή για τους Σπανούλη και Διαμαντίδη, ίσως;

Είναι απίστευτος ! Οι πράξεις του και τα κατορθώματα του μιλάνε από μόνα τους. Αυτό που έχει καταφέρει μέσα από τη δουλειά του τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τη φετινή σεζόν είναι κάτι μοναδικό. Του εύχομαι να έχει υγεία και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να κυριαρχεί στο NBA. Οι Καζάκοι συμπαίκτες μου παρακολουθούν οι περισσότεροι NBA και εννοείται πως μιλούν και σχολιάζουν τα highlights του. Κάποιοι από αυτούς παρακολουθούν και Euroleague και με ρωτάνε συχνά για την περίοδο που αγωνιζόμουν στον Ολυμπιακό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VTB LEAGUE Τελευταία Νέα