Δημακόπουλος: «Μακάρι να παίξουμε στην March Madness» (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Δημακόπουλος: «Μακάρι να παίξουμε στην March Madness» (vid)

bet365

Ο Ιωάννης Δημακόπουλος διανύει την τέταρτη και τελευταία του σεζόν στο πανεπιστήμιο του UC Irvine και αποτελεί έναν από τους βασικούς παίκτες της προσπάθειας των Anteaters να ζήσουν και φέτος την March Madness.

O 22άχρονος που βλέπει τον κόσμο από τα 217 εκατοστά, έχει βελτιώσει αισθητά τα νούμερα του αλλά και την απόδοση του σε σχέση με την περυσινή σεζόν, φανερώνοντας δείγματα του πλούσιου ταλέντου του. Στους μέχρι τώρα αγώνες του κολεγίου του, ο Έλληνας “γίγαντας” πετυχαίνει 10,9 πόντους κατά μέσο όρο (σ.σ. αντί 5,2 π. πέρυσι), μαζεύει 4,2 ριμπάουντ και σουτάρει με ποσοστό 52,7% στα σουτ εντός πεδιάς (σ.σ. δίποντα και τρίποντα), παίζοντας 20,3 λεπτά ανά αγώνα. Το εντυπωσιακό για το ύψος και τη θέση του όμως είναι η ευστοχία που έχει από τη γραμμή του τρίποντου καθώς έχει ευστοχήσει στα 17 από τα συνολικά 36 σουτ που έχει επιχειρήσει, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό 47,2%! Highlight της σεζόν μέχρι τώρα είναι οι 21 πόντοι του (4/6 β., 4/9 δπ., 3/5 τρ.) κόντρα στο East Tennessee, στις 27 Νοεμβρίου του 2016.

Σε ηλικία 18 ετών πήρε την απόφαση να αφήσει την Ελλάδα και να “μετακομίσει” στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για λογαριασμό του UC Irvine γιατί όπως εξήγησε μιλώντας στο athleda.com «ήταν ευκαιρία να συνδυάσω το μπάσκετ με σπουδές και να μάθω έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού με άλλη νοοτροπία. Είμαι από αθλητική οικογένεια και ήξερα ότι θα με στηρίξουν όλοι σε μια τέτοια απόφαση».

Στην τελευταία του χρονιά στο κολεγιακό πρωτάθλημα, ο Πατρινός σέντερ έχει αυξημένο χρόνο συμμετοχής και πρωταγωνιστικό ρόλο στο UC Irvine που θέλει και φέτος όπως και πέρυσι να κατακτήσει το το τουρνουά της Big West Conference και να βρεθεί στη March Madness... «Ο καθένας πρέπει να περιμένει τη σειρά του και αυτό έκανα κι εγώ. Η σειρά μου είναι τώρα σαν senior (σ.σ. τεταρτοετής) να βοηθήσω όσο πιο πολύ μπορώ την ομάδα να κερδίσει. Έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόουτς και των συμπαικτών μου και με εμπιστεύονται με την μπάλα τόσο σαν εκτελεστή όσο και σαν δημιουργό. Ο στόχος είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ με μια πολύ νεανική ομάδα. Nα κερδίσουμε το πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο και μετά το τουρνουά της Big West. Και στη συνέχεια να προκριθούμε στη March Madness για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η ομάδα έχει δείξει καλά στοιχεία και οι πιθανότητες να βρεθούμε εκεί είναι υψηλές αν είμαστε υγιείς. Είναι πάντως νωρίς ακόμη να κάνουμε ασφαλείς εκτιμήσεις».

Ο Πατρινός παίκτης απολαμβάνει πλέον τη ζωή στις ΗΠΑ, συνδυάζοντας το μπάσκετ με τις σπουδές εγκληματολογίας, σε ένα κολέγιο που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο. “Είμαι χαρούμενος με τη ζωή μου εδώ στο Irvine που είναι μια πανέμορφη και καταπράσινη περιοχή. Ο καιρός είναι καταπληκτικός. Όλοι με κάνουν να νιώθω σαν το σπίτι μου. Όσο για τις σπουδές, το διάβασμα είναι αρκετό αλλά αν έχεις καλό πρόγραμμα και το ακολουθείς τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”.

Ποια είναι όμως η συμβουλή που θα έδινε στα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα του' “Θα τους προέτρεπα να έρθουν στις ΗΠΑ αλλά η ζωή είναι πολύ διαφορετική εδώ. Θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν αρκετά πράγματα όμως αξίζει τον κόπο”.

Κάνοντας το δικό του scouting report ο Έλληνας ψηλός αναφέρει τα πλεονεκτήματα του αλλά και τα στοιχεία που θα πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του. «Δυνατά στοιχεία μου θα έλεγα ότι είναι το παιχνίδι στο post. Επίσης μπορώ να ανοίξω το γήπεδο για τους συμπαίκτες μου και να βγω στην περιφέρεια για να σουτάρω από μακρινή απόσταση. Ακόμη μπορώ να δημιουργήσω για τους συμπαίκτες μου. Χρειάζομαι βελτίωση στο ριμπάουντ και στις τοποθετήσεις στην άμυνα».

Στόχος του είναι... «να παίξω όσο πιο ψηλά μπορώ και να έχω χρόνο συμμετοχής στην ομάδα που είμαι».

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ φυσικά είναι μέσα στις φιλοδοξίες του γιατί όπως λέει «αυτό πιστεύω ισχύει για κάθε παίκτη στην ηλικία μου».

Ο Ιωάννης... κόλλησε το «μικρόβιο» του μπάσκετ από τον πατέρα του. Δημήτρη που αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον Απόλλωνα Πατρών ενώ ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας των ανδρών στο Μουντομπάσκετ του 1986. Τι συμβουλεύει όμως σαν πιο έμπειρος, ο πατέρας τον γιο; «Να δώσω έμφαση στο ριμπάουντ και να πηγαίνω δυνατά στο καλάθι».

 

NCAA Τελευταία Νέα