'Ηταν κάποτε μία Εθνική ομάδα...

'Ηταν κάποτε μία Εθνική ομάδα...

Νίκος Ρόλλας
'Ηταν κάποτε μία Εθνική ομάδα...

bet365

Μπορεί ένας χρόνος να μετατρέψει σε μία απλή ανάμνηση τις επιτυχίες και τους κόπους 12 ετών; Oπως αναλύει το gazzetta.gr, η Εθνική ομάδα απέδειξε ότι μπορεί.

Ήταν κάποτε μία Εθνική ομάδα... που κατάφερε να πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι την μεγαλύτερη- έκπληξη στην ιστορία του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου.

Ήταν κάποτε μία Εθνική ομάδα... που αν και μετρούσε μία συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο και άλλη μία Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατάφερε να σηκώσει το Euro 2004.

Ήταν κάποτε μία Εθνική ομάδα... που ήξερε ποιο ήταν το ταβάνι της, όμως έβρισκε τον τρόπο να το τρυπάει συνεχώς.

Ήταν κάποτε μία Εθνική ομάδα... που έδωσε το παρών στις 5 από τις 6 τελευταίες μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Ήταν κάποτε μία Εθνική ομάδα... που ήταν οργανωμένη και κάθε τί, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, γινόταν βάσει σχεδίου από τον προπονητή.

Ήταν κάποτε μία Εθνική ομάδα... που όσοι φορούσαν την φανέλα της, την τιμούσαν, μάτωναν για αυτή και έφταναν σε σημείο να κάνουν κρυφά παυσίπονες ανέσεις για να μπορέσουν να παίξουν έστω και λίγα λεπτά.

Ήταν κάποτε μία Εθνική ομάδα... που τα εισιτήρια για τους εντός έδρας αγώνες της έφευγαν σε ρυθμούς παιχνδιού ελληνικής ομάδας στο Champions League.

Ήταν κάποτε μία Εθνική ομάδα... που ήταν ομάδα με το Ο κεφαλαίο.

Ήταν κάποτε μία Εθνική ομάδα... που μπορεί να μην έπαιζε θεαματικό, επιθετικό ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, ποδόσφαιρο, ήξερε να παίρνει αυτό που θέλει από κάθε παιχνίδι.

Ήταν κάποτε μία Εθνική ομάδα... που για να τις βάλεις γκολ θα έπρεπε να ματώσεις.

Ήταν κάποτε μία Εθνική ομάδα... που έφτασε μία ανάσα από τις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ήταν κάποτε μία Εθνική ομάδα... που τα «σοβαρότερα» ζητήματα που είχε να αντιμετωπίσει ήταν το γκρουπ «Όχι Κατσουράνη με Κόστα Ρίκα» και οι βουτιές του Καραγκούνη.

Ήταν κάποτε μία Εθνική ομάδα... που δίπλα από τον προπονητή υπήρχαν άνθρωποι που ήξεραν τι έκαναν, γιατί το έκαναν και κυρίως τι αποτέλεσμα θα είχε αυτό που έκαναν.

Ήταν κάποτε μία Εθνική ομάδα... που είχε παίκτες, οι οποίοι έγιναν «κακοί» με τον κόσμο των ομάδων τους για να προστατέψουν την Εθνική.

Ήταν κάποτε μία Εθνική ομάδα...

Ναι «ήταν» γιατί αυτό που βλέπουμε τώρα, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπαμε από τα προκριματικά του Euro 2004 μέχρι και το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα.

Και όσο αυτοί που ευθύνονται για αυτή την κατάντια συνεχίζουν μιλούν για ηλεκτροσόκ και να τα ρίχνουν στην έλειψη τύχης, θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε παρελθοντικούς χρόνους...
Για το παρόν δεν θυμίζει σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν!

 

EURO Τελευταία Νέα