Κατάλαβες τώρα τι φταίει Υπουργέ;

Δήμος Μπουλούκος
Κατάλαβες τώρα τι φταίει Υπουργέ;

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος δεν μασάει τα λόγια του, επιρρίπτει ευθύνες για τα επεισόδια στο χάντμπολ και ζητά από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή να πάρει τα σωστά μέτρα.

Τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου σε Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη απέδειξαν περίτρανα ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της βίας στον αθλητισμό και ποιοι δημιουργούν τα επεισόδια. Στο κλειστό της Πυλαίας ο τελικός τινάχτηκε στον αέρα, την ίδια ώρα που στο Αγρίνιο στο ματς του βόλεϊ γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναικού, δεν άνοιξε μύτη!

Δύο διαφορετικές εικόνες, δύο αντίθετοι κόσμοι. Στο Αγρίνιο απλώς δεν υπήρχαν οργανωμένοι οπαδοί και τα εισιτήρια πήγαν σε πραγματικούς φιλάθλους που ήθελαν να απολαύσουν βόλεϊ από τα εκπληκτικά κορίτσια των «αιωνίων» και φυσικά δεν είχαν καμία διάθεση να πλακωθούν και να τα σπάσουν, ενώ στην Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι οπαδοί πήγαν για να δημιουργήσουν προβλήματα!

Είναι άνθρωποι που κουβαλούν τα ίδια μυαλά με όσους κατευθύνθηκαν το Σάββατο στο Αγρίνιο με καδρόνια, εμπρηστικούς μηχανισμούς και άλλα πολεμοφόδια,με στόχο να λύσουν τους λογαριασμούς με τους... αντιπάλους του, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η Αστυνομία λειτούργησε αποτελεσματικά και αποτρεπτικά για τα έκτροπα.

Δεν είναι φίλαθλοι, ούτε καν υποστηρικτές των ομάδων που λένε ότι αγαπούν, καθώς τις περισσότερες φορές δημιουργούν και σε αυτές προβλήματα. Είναι ανεγκέφαλοι που θέλουν να ξεσπάσουν ανοίγοντας κεφάλια, θέλουν να δείξουν μάγκες, δέρνοντας τους άλλους και δεν αγαπούν διόλου τον αθλητισμό. Δεν τους λένε τίποτα τα σπορ, απλώς εκεί βρίσκουν χώρο για να εξωτερικεύσουν την απολίτιστη συμπεριφορά τους. Δυστυχώς οι περισσότεροι βρίσκουν καταφύγιο στους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών, για συνεχίζουν ανενόχλητοι την παραβατική συμπεριφορά τους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να χτυπήσουν, να καταστρέψουν, να διαλύσουν, τις περισσότερες φορές μάλιστα με την βοήθεια των παραγόντων, όπως τόσο εύστοχα έγραψε χθες ο Βασίλης Σαμπράκος εδώ στο gazzetta.gr.

Aυτή η μειοψηφία ατόμων σε σχέση με τους πραγματικούς φιλάθλους, δυστυχώς είναι πιο «θορυβώδης» και αποτελεί την γενεσιουργό αιτία της βίας στον αθλητισμό κι αν θέλει πραγματικά ο Σταύρος Κοντονής να πετύχει κάτι, εκεί πρέπει να στρέψει την προσοχή του. Οπως φάνηκε ξεκάθαρα και πρέπει να το αντιληφθεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ούτε οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, ούτε οι απαγορεύσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, μπορούν να δώσουν τη λύση.

Οι χούλιγκανς και να φύγουν από το ποδόσφαιρο, θα πάνε στο χάντμπολ, στο βόλεϊ, ακόμα και στο... μπριτζ για να βρουν πεδίο δράσης, άρα μεμονωμένα ή κοντόφθαλμα μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά. Το θέμα είναι εάν έχει τα κότσια ο Κοντονής να τα βάλει με τους θερμόαιμους και κατ' επέκταση με τις ομάδες που είτε τους στηρίζουν, είτε τους καλύπτουν. Το να απαγορεύεις στον φίλαθλο του Αστέρα ή της Βέροιας να δει την ομάδα, ούτε τον χουλιγκανισμό χτυπά, ούτε συνεισφέρει σε τίποτα...

Αυτό που επίσης αποδείχθηκε ξεκάθαρα αυτό το Σαββατοκύριακο, ήταν ότι αν θέλει η Αστυνομία, μπορεί να βρει λύσεις στο θέμα των επεισοδίων. Στο Αγρίνιο η στάση της ήταν άψογη, ενήργησε έγκαιρα και αποτελεσματικά και έστειλε πίσω όσους ήθελαν να πλακωθούν με αφορμή το φάιναλ φορ του Κυπέλλου γυναικών στο βόλεϊ. Αντιθέτως στη Θεσσαλονίκη, η διαχείριση της κατάστασης δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική, με όλα τα άσχημα επακόλουθα...

 

Τελευταία Νέα