Mα φυσικά και δεν φταίνε οι παίκτες της Νέων!

Mα φυσικά και δεν φταίνε οι παίκτες της Νέων!

Gazzetta team
Mα φυσικά και δεν φταίνε οι παίκτες της Νέων!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για τα... καλόπαιδα της Εθνικής Νέων και αποδίδει ευθύνες εκεί που πρέπει!

Βασικό θέμα συζήτησης στα στέκια των φιλάθλων, αλλά και στον αθλητικό Τύπο, είναι η συμπεριφορά των παικτών της Εθνικής Νέων, που έκαναν άνω κάτω το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και για κερασάκι στην τούρτα, έφαγαν και 10 γκολ από την Ελβετία!

Οι περισσότεροι βιάστηκαν να κατηγορήσουν τους ποδοσφαιριστές για ανώριμη συμπεριφορά, για απαράδεκτες πράξεις και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία τους! Πριν, όμως, τιμωρηθούν οι 18χρονοι, θα έπρεπε να τιμωρηθούν αρκετοί ακόμα που οδήγησαν ή δεν απέτρεψαν τους νεαρούς παίκτες, από το να καπνίζουν, να σπάνε τζαμαρίες και μετά από το ξενύχτι, να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους στο γήπεδο.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τα απαράδεκτα γεγονότα της Ελβετίας έχει η ΕΠΟ που δεν μπόρεσε στο πλαίσιο μιας αποστολής ομάδας στο εξωτερικό, να θέσει κανόνες στους παίκτες και να τους εφαρμόσει. Είναι αδιανόητο ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούν τη χώρα στο εξωτερικό να συμπεριφέρονται έτσι και να μην υπάρχει ένας προπονητής ή παράγοντας ή συνοδός, να βάλει τις φωνές και να τους μαζέψει!

Δεν είναι άμοιρες ευθυνών και οι ομάδες στις οποίες αγωνίζεται το... μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να ξέρεις να πειθαρχείς, να γνωρίζεις τι σημαίνει υπακοή και εφαρμογή κανόνων, να καταλαβαίνεις τι προκαλεί κακό στον εαυτό του, όπως το κάπνισμα για παράδειγμα, δεν είναι θέματα που μαθαίνεις μέσα σε τριήμερα ταξίδια στο εξωτερικό. Είναι συμπεριφορές που πρέπει να σου έχουν γίνει συνείδηση από μικρός και κυρίως να τις έχεις συνειδητοποιήσει. Αν πιστεύει ο κάθε 18χρονος ποδοσφαιριστής, ότι το κάπνισμα από αυτή την ηλικία δεν θα επηρεάσει την καριέρα του, τότε κάποιοι έχουν κάνει λάθος δουλειά!

Και φυσικά υπάρχει και μεγάλη ευθύνη στο ίδιο το σπίτι του ποδοσφαιριστή. Πλέον στα 18 ο χαρακτήρας έχει διαμορφωθεί, με όσα ερεθίσματα και εμπειρίες έχει προσλάβει από τα παιδικά του χρόνια. Το τι είναι κακό ή καλό, τι επηρεάζει αρνητικά τον εαυτό σου και το σώμα σου, δεν μπορεί να το διδαχθεί στα 18! Είναι πολύ αργά πια...

Οσο για το θέμα της παραδειγματικής τιμωρίας, όλα κατά την προσωπική μου άποψη εξαρτώνται από την τυχόν μεταμέλεια των αρνητικών πρωταγωνιστών. Αν αντιλήφθηκαν τις παραβατικές συμπεριφορές και ζήτησαν συγγνώμη, φυσικά και δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία! Οπως δικαιούται ο κάθε άνθρωπος που κάνει λάθος και το αναγνωρίζει...

follow me: @dimosbouloukos

 

Τελευταία Νέα