Αν σου βαστάει ζήτα την εμπιστοσύνη του λαού

Αν σου βαστάει ζήτα την εμπιστοσύνη του λαού
Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για τη τζάμπα μαγκιά της ψήφου εμπιστοσύνης. Όλων των κυβερνήσεων...

Κίνηση... ματ έκανε η κυβέρνηση βραδιάτικα, ανακοινώνοντας στην ουσία ότι από βδομάδα θα ζητήσει στη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

Τι σημαίνει αυτό στα γρήγορα; Ότι από Δευτέρα θα αρχίσει το κουβεντολόι στο... ναό της (κάποτε) δημοκρατίας και κατά την Παρασκευή ή την Πέμπτη τα μεσάνυχτα οι βουλευτές θα ψηφίσουν. Αν αναρωτιέστε τι ποσοστό χρειάζεται ο Αντώνης Σαμαράς για να συνεχίσει να κυβερνά, αυτό είναι το 50+1% από τις ψήφους των παριστάμενων βουλευτών και ο αριθμός των εν λόγω βουλευτών να αντιστοιχεί στα 2/5 τουλάχιστον του συνόλου, δηλαδή των 300 βουλευτών.

Γιατί το κάνει αυτό η κυβέρνηση; Για να κόψει μια και καλή την εκλογολογία που έχει φουντώσει -μέχρι και γενικοί γραμματείς παραιτήθηκαν την Τρίτη για να προλάβουν να πολιτευτούν-, για να ξεχωρίσουν γρήγορα κι απλά οι άντρες από τα αγόρια και για να συσπειρώσει τους διαμαρτυρόμενους, κάθε λίγο και λιγάκι, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κυρίως, αλλά και της συγκυβέρνησης. Εκτός κι αν γίνει το μεγάλο μπαμ στις σχέσεις Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η λογική λέει ότι κι αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης που για πρώτη φορά ζητεί αυτή η κυβέρνηση, θα δοθεί, όπως έγινε και στο παρελθόν, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το κυβερνητικό έργο, το οποίο και εκτελείται βεβαίως κατ' εντολή της τρόικας.

Διότι ουσία δεν έχει άλλη αυτή η κίνηση, από το να σταματήσει η μουρμούρα και μόνο. Τόσο εντός, όσο και εκτός.

Αυτό, βέβαια, που μου έκανε πάντα εντύπωση είναι το εξής... πυρηνικό ερώτημα: γιατί μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει προβλήματα, δυσλειτουργίες, αρρυθμίες, έλλειψη εμπιστοσύνης, κούραση και όλα αυτά τα ωραία, δεν ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης από το λαό; Εκεί σε θέλω μάστορα να δούμε τι ψάρια πιάνεις...

Εκεί πρέπει να δείξεις τη μαγκιά σου, αν σου βαστάει. Διότι κακά τα ψέματα. Εδώ νομοσχέδιο πας να περάσεις και απειλείς Θεούς και δαίμονες και διαγράφεις όποιον σηκώσει κεφάλι. Στην ψήφο εμπιστοσύνης θα κολήσεις για να εκβιάσεις;

Follow me: ChrisStatho