Ο light-χωρίς πολλούς Έλληνες- Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ της κορυφής

Θανάσης Λιοντζόπουλος
Ο light-χωρίς πολλούς Έλληνες- Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ της κορυφής

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, που μπαίνουν στη δοκιμασία ενός ντέρμπι, που σημαίνει πολλά και για το πρωτάθλημα. Το ανησυχητικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό, που παραμένει φαβορί για το πρωτάθλημα και οι λόγοι βελτίωσης της ομάδας του Αναστασιάδη.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έμεινε λίγο πίσω από την κορυφή, ωστόσο δεν παύει να παραμένει φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα πρέπει να αποδείξει ωστόσο, ότι δεν έχει χάσει τη σκληράδα του!

Υπάρχουν κάποια ανησυχητικά σημάδια στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, που τον κάνουν να χάνει λάδια. Θα καταφέρει να κλείσει τις τρύπες ή θα αυξηθεί η απώλεια;

Αν παρατηρήσατε και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, απέναντι σε οργανωμένες άμυνες ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα, ενώ η πολλή τεχνική τρώει τον... αφέντη! Αυτά τα ματς θέλουν τσαμπουκά για να τα κερδίσεις, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου ομάδες μπαρουτοκαπνισμένες πλέον σε τέτοιες καταστάσεις, όπως ο Ατρόμητος. Ο Ολυμπιακός ήταν μπλοκαρισμένος, με τον Ατρόμητο να του δίνει χώρο. Η ομάδα του Μίτσελ φάνηκε να μην μπορεί να βγάλει σκληράδα, να είναι light στο παιχνίδι της. Της λείπουν οι Μανωλάς, Αβραάμ, Σάμαρης...

Εδώ θα επισημάνω και κάτι άλλο: οι συνθήκες του πρωταθλήματος χρειάζονται και έντονο το ελληνικό στοιχείο. Αλλιώς πωρώνονται οι Ελληνες κι αλλιώς οι ξένοι, αν και υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις. Δεν μπορεί να είναι στην 11άδα του Ολυμπιακού μόλις δύο Ελληνες οι Μήτρογλου και Μανιάτης!

Στον ΠΑΟΚ για παράδειγμα ο Αγγελος Αναστασιάδης είχε επτά Έλληνες στην 11άδα, που τα πήγαν περίφημα, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε πέντε.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει πιάσει κορυφή με τη μαγκιά της! Το στοιχείο που όσο πάει και βελτιώνεται στον δικέφαλο του βορρά είναι ότι γίνεται ολοένα και πιό τεχνική ομάδα, δημιουργεί περισσότερο, ενώ τεράστια είναι η βελτίωση στο τελείωμα των φάσεων. Τυχερός στάθηκε ο ΟΦΗ που ο ΠΑΟΚ έχει ματς στη Γαλλία, αλλιώς το κοντέρ θα έγραφε περισσότερα γκολ!

Ο ΠΑΟΚ θα πάει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έχοντας κάνει το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Σκεφτείτε μόνο το ποδόσφαιρο που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο, εκεί δηλαδή που... γκάζωσε, κόντρα στον ΟΦΗ και θυμηθείτε τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα... Ηταν μία ομάδα δεμένη, αλλά που αγκομαχούσε να φτάσει στη δημιουργία φάσεων, στο γκολ! Και αυτό είναι μεγάλη μαγκιά για τον Αναστασιάδη που το βελτίωσε, βάζοντας κι άλλα κομμάτι στο ασπρόμαυρο παζλ!

Το ντέρμπι Ολυμπιακού- ΠΑΟΚ θα είναι μία δοκιμασία για τις δύο ομάδες, αλλά και για το... πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Τα όσα είχαν συμβεί πέρυσι στα δύο ματς Κυπέλλου, έχουν ξεχαστεί άραγε; Ας ελπίσουμε, ναι!

Είναι νωρίς για να αναλύσουμε το ντέρμπι. Για αυτό θα επιστρέψουμε στον ΠΑΟΚ, που σταθερά βελτιώνεται, δουλεύει κι ας μην έχει φέτος τρανταχτές μεταγραφές. Έχει όμως μεταγραφές ουσίας:

Ο Ρατς είναι λίρα εκατό. Ο Μακ διαμάντι. Ο Φακούντο υπερπολύτιμος- δεν έπαιξε με ΟΦΗ. Ο Κατσικάς και ο Τζανδάρης είναι οι μεταγραφές, είπε κάποια στιγμή ο Αναστασιάδης και αποδεικνύεται πόσο δίκιο έχει. Η κίνηση ματ ήταν όμως η ανανέωση συμβολαίου του Αθανασιάδη!

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καμιά υπερομάδα, όμως είναι ομάδα! Είναι ένα κράμα έμπειρων και νέων παικτών που είναι έτοιμοι να ματώσουν τη φανέλα. Έχει πλέον την εμπειρία να μην καβαλήσει καλάμι, ενώ σε αυτό θα τον βοηθήσουν τόσο οι παλιές καραβάνες (το υπογράμμισε και ο Ρατς «να μην πετάμε»), όσο και ο πειθαρχημένος Αναστασιάδης. Και όπως έδειξε εναντίον του ΟΦΗ, μπορεί να αφήνει στην άκρη τα άσχημα αποτελέσματα- όπως αυτό με την Καλαμαριά στο Κύπελλο- και να μεταμορφώνεται αγωνιστικά. Σε έναν μαραθώνιο, όπως το πρωτάθλημα, αυτό χρειάζεται!

 

Τελευταία Νέα