Ολυμπιακός: Οι πωλήσεις στη ζυγαριά!

Ολυμπιακός: Οι πωλήσεις στη ζυγαριά!

Θανάσης Λιοντζόπουλος
Ολυμπιακός: Οι πωλήσεις στη ζυγαριά!

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τις συνεχόμενες πωλήσεις του Ολυμπιακού, αλλά και αγορές, από τις οποίες βγαίνει κερδισμένος ο σύλλογος οικονομικά, αλλά το μεγάλο βάρος πέφτει στον προπονητή.

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο, λέει ένα παλιό τραγούδι του Αντύπα και, αν κρίνουμε από τα σχόλια πολλών σε διάφορα σάιτ και σε προσωπικές σελίδες τους, θα το σιγοτραγουδούσαν για τον Ολυμπιακό, που έκανε ρεκόρ... πωλήσεων ποδοσφαιριστών του! Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Είναι πολλά τα πειράγματα από οπαδούς άλλων ομάδων,καθώς δεν είναι τόσο σύνηθες γεγονός για μία ελληνική ομάδα να κάνει τόσες πωλήσεις. Ακόμη και σελίδες στο facebook φτιάχτηκαν όπως... με πούλησε και μένα ο Μαρινάκης κ.α.

Μα για σταθείτε; Είναι οπωσδήποτε αρνητικό το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι πωλούν ποδοσφαιριστές τους σε υψηλές τιμές; Είναι κακό να έχεις γεμάτο το ταμείο σου, ειδικά τέτοιους καιρούς, που πολλοί μεγάλοι σύλλογοι είναι καταχρεωμένοι;

Ούτε για να πανηγυρίζεις είναι από την άλλη, ειδικά όταν έχεις στο μυαλό σου το περσινό πάθημα με την πώληση του Κώστα Μήτρογλου και κυρίως τις εναλλακτικές στην επίθεση, καθώς ήταν από τους βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη σκιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ή παλαιότερα, το 2010 όταν πουλήθηκε αυτό το κελεπούρι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος!

Ο Μαρινάκης και ο κάθε Μαρινάκης είναι επιχειρηματίας και δύσκολα μπορεί να πει κάποιος όχι σε πακτωλό εκατομμυρίων. Το σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι ότι πρέπει με τους κατάλληλους ανθρώπους στα σημαντικά πόστα, να έχεις αντίστοιχες εναλλακτικές, τους ιδανικούς αντικαταστάτες που αν όχι άμεσα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να δώσουν λύσεις. Δεν μπορεί να πουλάς και να ανοίγεις τρύπες. Πρέπει να έχεις σχέδιο και όραμα.

Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε δώσει πολλές φορές το παράδειγμα της Πόρτο που κατάφερνε να κάνει ρεκόρ πωλήσεων και εσόδων στην Ευρώπη και παρέμενε σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Σαφώς και κάποιες φορές το πληρώνεις ακριβά, όταν το σχέδιο Β δεν σου βγαίνει.

Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι επενδύει στους Έλληνες νέους, όμως το κακό για αυτόν είναι ότι δεν έχει περιθώρια για απώλεια βαθμών και αρκετές φορές τους δίνει δανεικούς για να... ψηθούν σε άλλες ομάδες. Ωστόσο, θα πρέπει να βρει τρόπο ο Μίτσελ να φέρει μία καλύτερη ισορροπία στην 11άδα σε ό,τι αφορά στους ξένους και Ελληνες, καθώς στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι στη βασική σύνθεση 9 ξένους στους 11!

Και ο κόσμος θέλεις Έλληνες στην 11άδα, καθώς δένεται μαζί τους, παθιάζεται περισσότερο, μιλούν όπως λέμε την ίδια γλώσσα. Η επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου θα βοηθήσει πολύ και σε αυτό τον τομέα, καθώς όχι μόνο είναι Έλληνας, αλλά και παίζει σε μία θέση που φαίνεται περισσότερο, αφού το γκολ, όπως και να το κάνουμε μετράει περισσότερο από ένα καλό τάκλιν ή μία σέντρα.

Από τις συνεχόμενες πωλήσεις, αλλά και αγορές, βγαίνει κερδισμένος ο σύλλογος οικονομικά, ωστόσο, το μεγάλο βάρος πέφτει στον προπονητή, αφού θα πρέπει να δέσει όσο πιό γρήγορα η ομάδα με τις νέες προσθήκες. Μετά την επιστροφή του Μήτρογλου και με τον Ρομπέρτο και φέτος στη θέση Νο1 το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού, αλλά και συνάμα πρόκληση για τον Ισπανό, είναι να φτιάξει μία δυνατή αμυντική γραμμή. Μέχρι τώρα, δείχνει ότι το πλοίο μπάζει κάποια νερά από τρύπες, όμως θα φανεί και με περισσότερα ματς, αν με την ομαδικότητα ο Ισπανός τα καταφέρει.

Μπορεί κάποιος να πει ότι στην άμυνα δεν θα πέφτει τόσο βάρος, αν λειτουργεί καλά το κέντρο και η επίθεση, όταν η ομάδα σκοράρει με ευκολία, όμως το θέμα δεν είναι να κρύβεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αλλά να το λύνεις. Γιατί, θα έρθουν και τα δύσκολα ματς που θα χρειαστείς την άμυνα, τον Ρομπέρτο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, να σε κρατήσει στο ματς, όπως λέμε ποδοσφαιρικά, όταν ο αντίπαλος πιέζει πολύ! Και στην Ευρώπη, απέναντι στα θηρία, πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα