Πετούν από την πρεμιέρα λευκή πετσέτα ή...

Πετούν από την πρεμιέρα λευκή πετσέτα ή...

bet365

Αν, όπως λένε, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, από την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος και βλέποντας το εκρηκτικό ξεκίνημα (ημίχρονο) του Ολυμπιακού και την εικόνα των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προβλέψει κανείς, «ψάξτε για τον δεύτερο»!

Ασφαλώς ο Ολυμπιακός έδειξε αδυναμίες, ειδικά στην άμυνα, αν και η πίεση από τη νεοφώτιστη ομάδα Νίκη Βόλου δεν ήταν μεγάλη, σαφώς και στο δεύτερο ημίχρονο η μηχανή του έκανε διακοπές, όμως και πάλι, βλέποντας τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ δύσκολα πείθεσαι ότι μπορούν να τον κοντράρουν.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει να είναι χειρότερος από πέρυσι, κυρίως γιατί δεν κατάφερε να κλείσει κάποιες τρύπες, ενώ του λείπει ο Αμπέιντ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ήταν στραβό το κλίμα το φαγε και ο γάιδαρος, όμως είναι γεγονός πως ο σοβαρός τραυματισμός του Μπεργκ , του κάνει ακόμη πιό δύσκολο το έργο σε ό,τι αφορά στη διεκδίκηση πρωταθλήματος. Κόντρα σε οργανωμένη άμυνα οι Πράσινοι έδειξαν ξανά αδυναμίες, ενώ επιθετικά μόνο ο Ντίνας και κάποιες σέντρες από τους... ακραίους μπακ, τον έφεραν κοντά στην εστία του Λεβαδειακού.

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι έχει χαθεί η ομοιογένεια στο χώρο του κέντρου. Που είναι αυτά τα περσινά 1-2; Που είναι η φαντασία, οι πάσες που θα διασπάσουν μία πολυσύνθετη άμυνα; Η ομάδα όχι μόνο δεν έχει ενισχυθεί, αλλά έχει χάσει και έδαφος. Επειδή είναι νωρίς, θα περιμένουμε να δούμε, μήπως γίνουν κάποιες πρόσθετες κινήσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα, ενώ με την επιστροφή των τραυματιών-του έλλειψαν με Λεβαδειακό- θα γίνει ακόμη πιό δυνατός.

Ο ΠΑΟΚ για άλλη μία φορά έδειξε τα ίδια συμπτώματα. Αν δεν έρθουν κι άλλοι Περέιρα, άλλοι τεχνίτες ποδοσφαιριστές, η ομάδα θα συνεχίσει να χάνει βαθμούς. Άλλωστε η άμυνά του δεν είναι και τόσο συμπαγής, όπως φάνηκε με την Ζίμπρου και την Καλλονή. Εκεί που θέλει πολλή δουλειά ο ΠΑΟΚ είναι από το κέντρο και κάτω, ενώ έχει πρόβλημα και στην ταχύτητα στις πάσες του. Καλά τα εργαλεία τύπου Τζιόλη, αλλά δεν μπορεί να έχεις μόνον αμυντικούς χαφ που μπορούν να χαλάσουν το παιχνίδι του αντιπάλου. Θέλεις δημιουργία, κίνηση, ταχύτητα, εκτελεστές!

Και ο ΠΑΟΚ θέλει ενίσχυση, ενώ το χειρότερο που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή είναι κάποιοι να διώξουν τον Ιβάν Σαββίδη. Χρειάζεται ηρεμία, σχέδιο και σωστές κινήσεις, ενώ ο Αναστασιάδης θέλει χρόνο. Αυτά που συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ γίνονται και σε άλλες ομάδες ή έχουν γίνει. Κάποια γράφτηκαν, κάποια άλλα όχι! Κάποιες φωνές αντίρρησης σβήστηκαν με διάφορους τρόπους. Ένας εμφύλιος όμως σε μία ομάδα, έναν σύλλογο, είναι ό,τι χειρότερο και μόνο καταστροφή μπορεί να φέρει.

Ο Ολυμπιακός λόγω των πολλών αλλαγών στην 11άδα (10 ξένοι κόντρα στη Νίκη!), δεν παύει ακόμη να είναι ένα ερωτηματικό, όμως έχει ποιότητα, μεγάλο βάθος στο ρόστερ και το know how της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Αν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ μπουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με τραυματισμούς και περισσότερα ματς, πως θα αντέξουν για να κτυπήσουν πρωτάθλημα; Πως θα βγάλει ο ΠΑΟ ένα τρίμηνο δίχως το κανόνι του Μπεργκ- που παρεμπιπτόντως δεν του έδωσαν πέναλτι-; Θα βρει γκολ από τους χαφ ή από τους Πέτριτς, Μπερίσα; Θα ξαναβρεί το εκτελεστικό του ένστικτο ο Αθανασιάδης-φτάνει όμως ένας κούκος για να φέρει την άνοιξη; Και ο Ατρόμητος, με τον Αστέρα Τρίπολης- είχε... αλλού το μυαλό του και το πλήρωσε με ΠΑΣ- θα είναι ξανά οι ομάδες για την πεντάδα.

Αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις- μπορεί ακόμη να διορθώνονται κάποια πράγματα σε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ- και από την 1η αγωνιστική είναι νωρίς για συμπεράσματα, εντούτοις ο ρόλος του φαβορί πάει ξανά στον Ολυμπιακό, για τον οποίο πάντως και το υπογραμμίζουμε, δεν μπορεί να έχουμε ξεκάθαρη 100% ακόμη, εικόνα.

 

Τελευταία Νέα