Αν δεν ήταν κι ο Ολυμπιακός...

Αν δεν ήταν κι ο Ολυμπιακός...

bet365

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για το μεταγραφικό παζάρι και τον τόνο που δίνει ο Ολυμπιακός.

Σε δύο Σαββατοκύριακα από σήμερα έχουμε πρωτάθλημα. Σέντρα στην κούρσα 2014-15. Οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας είναι, ως επί το πελίστον, έτοιμες (λέμε τώρα) βάσει σχεδιασμού, συγκυριών, οικονομικών δυνατοτήτων και απομένουν οι... πινελιές, για τις ΠΑΕ -τουλάχιστον- που θέλουν να δουλεύουν οργανωμένα, ώστε αυτό να εξαργυρωθεί μέσα στη σεζόν.

Υπάρχει, βεβαίως, και η περίοδος του Σεπτεμβρίου, εκείνο το 15ήμερο που οι ομάδες μπορούν να χτυπήσουν από τη θέση του ελεύθερου σκοπευτή οτιδήποτε κινείται ακόμα και βεβαίως τους εξυπηρετεί.

Τη μερίδα του λέοντος στις μεταγραφές είχε πάλι ο Ολυμπιακός. Για άλλη μία σεζόν οι ερυθρόλευκοι έφεραν τα πιο γνωστά ονόματα, σιγά-σιγά ανοίγουν ένα-ένα τα καλά χαρτιά τους και ακόμα κρύβουν άσο στο μανίκι. Άσο για την επίθεση, από τη στιγμή που όλα δείχνουν πως και ο Αφελάι θα μας τιμήσει με την παρουσία του. Ο Ολλανδός είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά. Που το δεξί του πόδι μοιάζει με... βελόνα που κεντάει.

Πόσο ίδιο, όμως, με την υπόλοιπη... ζωή μας θα ήταν το ποδόσφαιρο, το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν δεν υπήρχε ο Ολυμπιακός; Θα ξεχάσω τις καλές εποχές που ο ένας έφερνε Ζιοβάνι, ο άλλος Μπίσκαν (άσχετα αν δε βγήκε), ο άλλος Άλβες και όλα όσα ξέρετε. Τώρα, πέρα από χρώματα, ιδεολογίες, προκαταλήψεις, προτιμήσεις και απωθημένα, βλέπει κανείς ότι οι κινήσεις των ερυθρολεύκων κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον, δίνουν την αφορμή για διάφορα σχόλια με την όποια οπτική ή επιχειρήματα έχει ο καθένας και σε τελική ανάλυση θεωρώ πως κρατούν σε μια σχετική εγρήγορση το ένστικτο οπαδών και ανταγωνιστών.

Ναι, ακούγονται πολλά για διάφορες τακτικές, πρακτικές και ξέρω ότι αυτή τη στιγμή πολλοί σκέφτεστε εκείνα για τα οποία κατηγορείται ο πρωταθλητής, δίκαια ή άδικα. Αν υπάρχει, ωστόσο, κάτι που κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό, είναι ότι κυνηγάει παίκτες που μόνο καλό -κατά πάσα πιθανότητα- θα κάνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, που θα ανεβάσουν κάπως το επίπεδο της ψόφιας -κακά τα ψέματα- Σούπερ Λίγκας, που θα δώσουν μερικά ποιοτικά στιγμιότυπα και που αποτελούν λόγο να κάτσεις να δεις μπάλα, ειδικά αν είσαι οπαδός τους.

Μακάρι να μην το έπαιρνε εφέτος ανάποδα το θέμα ο Σαββίδης, διότι ως τώρα οι κάνουλες έχουν κλείσει. Μακάρι να σπριντάρουν όσοι έχουν τη δυνατότητα για να ανέβει κι άλλο το προϊόν, για να βλέπουμε καλύτερα γκολ, πιο όμορφα στιγμιότυπα και να μην ακούει ο κάθε Μπόγιαν (σ.σ. σιγά τον Ιμπραϊμοβιτς σε brand) Ελλάδα και να τρέχει στη... Στόουκ.

Follow me: ChrisStatho

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα