Tο My Way του Σινάτρα ταιριάζει στην Εθνική μας!

Tο My Way του Σινάτρα ταιριάζει στην Εθνική μας!

Tο My Way του Σινάτρα ταιριάζει στην Εθνική μας!

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την Εθνική ομάδα που αμφισβητείται (όπως και 10 χρόνια πριν), αλλά έχει τον δικό της τρόπο να εκπλήσσει ευχάριστα. Αν ήταν μόνο θέμα αριθμών, θα είχαν βρει και άλλοι τη... συνταγή. Είναι όμως και θέμα καρδιάς, είναι στο DNA μας!

Από το 2004 στο... 2014. Δέκα χρόνια μετά τον ανέλπιστο θρίαμβο της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας και παρά τη σταθερή πορεία, ξανάρχονται στο μυαλό πολλών κάποια από τα ίδια ερωτήματα: Πού μπορεί να φτάσει η Εθνική ομάδα; Και γνωρίζοντας τι έχει πετύχει: Μπορεί να αιφνιδιάσει ξανά τους αντιπάλους της και... εμάς ευχάριστα;

Έχουν αλλάξει πολλά από τότε και στο τιμόνι δεν είναι ο Οτο, αλλά ο Φερνάντο και οι δύο δικοί μας άνθρωποι, αν και ξένοι προπονητές. Και σίγουρα, άλλο Euro και άλλο Μουντιάλ!

Η Εθνική μας ομάδα συνεχίζει να διχάζει πολλούς και να προκαλεί δυσπιστία σε κάποιους. Αλήθεια: αυτό σε ποιά Εθνική ομάδα δεν γίνεται; Συνεχίζει να έχει ευάλωτα σημεία σε ό,τι αφορά στην τεχνική, το σύστημα, αλλά και σε πρόσωπα. Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι ο Σάντος μπορεί να άφησε έξω πρόσωπα που μπορεί να τον βοηθούσαν περισσότερο στα σχέδιά του, όπως για παράδειγμα οι Αθανασιάδης, Παπαδόπουλος, αλλά και άλλοι. Μήπως θυμάστε όμως τι είχε συμβεί και τότε το 2004, ή σε άλλες σημαντικές διοργανώσεις; Πάντα το εθνικό παζλ, έμοιαζε λειψό, έμοιαζε να έχει κάποια κομμάτια αταίριαστα. Και τις περισσότερες φορές, το αποτέλεσμα ήταν αρμονικό με τα κομμάτια που βλέπαμε- και εμείς οι δημοσιογράφοι- ως αταίριαστα, να κουμπώνουν εντέλει ιδανικά και να διαμορφώνεται μία ωραία εικόνα.

Άρα λοιπόν, αυτά τα στοιχεία που κάνουν την Εθνική ομάδα να ξεχωρίζει και να έχει ειδική, αλλά και περίοπτη θέση στην καρδιά μας, δεν είναι οι ντρίπλες (του Νειμάρ), τα σπριντ και τα φάλτσα (του Ρονάλντο), η τεχνική (του Μέσι) τα τελειώματα (του Φαλκάο ή του Κλόζε), οι πλαγιοκοπήσεις (του Ριμπερί), οι αποκρούσεις (του Νόιερ), αλλά το πείσμα, η δύναμη, το πάθος, η ψυχή, που ανά αιώνες, έκαναν τη μικρή σε έκταση Ελλάδα να μεγαλουργήσει. Πάντα, η Ελλάδα αποτελούσε ένα μεγάλο ερωτηματικό, όμως συνηθίζει έστω και την τελευταία στιγμή να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Κυρίως, γιατί τα στοιχεία που βγάζει δεν μετριούνται σε αριθμούς, ποσά, αλλά σε συναίσθημα, καρδιά και ψυχικά αποθέματα, που για πολλούς ποδοσφαιριστές που φορούν το εθνόσημο, είναι άγνωστα στοιχεία!

Και επειδή πολλοί μπορεί να το παρεξηγήσουν, δεν λέμε ότι η Εθνική ομάδα δεν έχει τα κατάλληλα αγωνιστικά στοιχεία που θα την κάνουν να διακριθεί. ΄Ισα-ίσα. Απλώς, μου θυμίζει έναν μέσο μαθητή με σωστές όμως βάσεις, που στρώνεται στο διάβασμα και περνάει στις εξετάσεις γράφοντας ακόμη και περισσότερο από αυτό που μπορεί. Που δεν αγχώνεται, αλλά αγχώνει τους άλλους! Που εκπλήσσει ευχάριστα, δίνοντας ένα δυνατό γραπτό. Σε σύγκριση με άλλους, που έχουν δυνατότητες, τα φορτώνουν στον κόκκορα και κατεβαίνουν με τουπέ, τρώγοντας εντέλει τα... μούτρα τους!

Μία σωστά προετοιμασμένη Εθνική ομάδα, με όλα τα στοιχεία που προαναφέραμε, σωστά στημένη από τον Σάντος- κι αυτός λάθη κάνει όπως όλοι μας, για αυτό είναι άλλωστε τα φιλικά- και με δεδομένο ότι υπάρχει οικογενειακό κλίμα, είναι πολύ σκληρό καρύδι για οποιονδήποτε αντίπαλο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις αντιπάλους μας στον όμιλο! Η Εθνική ομάδα μπορεί έστω και την τελευταία στιγμή να βρει λύσεις σε επίθεση κυρίως και άμυνα και να βγάλει προς τα έξω στοιχεία που έχουμε δει μόνο σε κρίσιμους αγώνες, όπως για παράδειγμα στα μπαράζ. Δεν θα πρέπει να ξεχάμε ότι ποτέ δεν έχασε το τσαγανό της, καθώς διαθέτει ποδοσφαιριστές παλιές καραβάνες, όπως ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης- θα συμπεριλάβω και τον ώριμο Σαμαρά- ενώ έχει καταφέρει να προσθέσει και νέο αίμα όπως ο Φετφατζίδης, ο Κονέ, με κάποιους ποδοσφαιριστές να αποτελούν τη μέση κατάσταση σε παλιούς και νέους, όπως για παράδειγμα ο Μανιάτης ή ο Μανωλάς.

Τα πειράματα να είστε σίγουροι ότι θα σταματήσουν και όπως η Εθνική ομάδα έβγαλε έστω και την τελευταία στιγμή, στο φιλικό με την Βολιβία, ένα καλό κομμάτι του εαυτού της, έτσι και στο Μουντιάλ, μπορεί να... ψηλώσει. Φτάνει να την πιστέψουμε, να το πιστέψουν και όλοι οι ποδοσφαιριστές της. Μετά την προετοιμασία θα ήταν το ιδανικό να... λυθεί στους επίσημους αγώνες, μέσα στη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος και το εύκολο γκολ, που μπορεί να δώσει ο Γκέκας, ο Σαλπιγγίδης, ο Μήτρογλου, να έρθει την κατάλληλη στιγμή! Γιατί όχι;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα