Η κρίση πήρε αναβολή

Η κρίση πήρε αναβολή

Τάσος Κολλίντζας
Η κρίση πήρε αναβολή

bet365

  Πως αντέδρασε ο κόσμος της Μπαρτσελόνα στο ματς με την Μπιλμπάο και τι θέλει για την επόμενη μέρα της ομάδας. Γράφει ο Τάσος Κολλίντζας.

Στη Βαρκελώνη περίμεναν με αγωνία τον αγώνα της Κυριακής με την Μπιλμπάο. Όχι μόνο επειδή ήταν ο πρώτος από τους πέντε τελικούς που έχει να δώσει η Μπαρτσελόνα μέχρι το φινάλε για να κρατηθεί ζωντανή στη μάχη για τον τίτλο αλλά επειδή ήταν το πρώτο ματς στο Κάμπ Νόου μετά την καταστροφική εβδομάδα με τις τρεις ήττες από Ατλέτικο, Γρανάδα και Ρεάλ και υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα για τη στάση που θα κρατούσε ο κόσμος.

Η ελπίδα της διοίκησης ήταν ότι λόγω του εορταστικού χαρακτήρα της ημέρας (γιόρταζαν και οι καθολικοί το Πάσχα τους), το γήπεδο δεν θα γέμιζε και ότι στις εξέδρες θα βρίσκονταν πολλοί τουρίστες με αποτέλεσμα να αποφευχθούν οι έντονες αποδοκιμασίες. Έπεσαν μέσα στη πρόβλεψή τους όμως έπρεπε να βάλει το χεράκι της και η ίδια η ομάδα γιατί σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος κόντρα στην Αθλέτικ, η “απανιολάδα” (τα μαντηλάκια που κουνά το κοινό σε ένδειξη αποδοσκιμασίας) θα ήταν δεδομένη.

Στα προλεγόμενα της αναμέτρησης το βάρος των αποδοκιμασιών έπεσε κυρίως στον Ντάνι Άλβες και τον Τάτα Μαρτίνο. Κατά της ανακοίνωση των ονομάτων τους υπήρξαν έντονα σφυρίγματα, με τον Βραζιλιάνο αμυντικό να έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής όλες τις προηγούμενες μέρες και τον προπονητή να πληρώνει τη δεδομένη δυσφορία του κόσμου προς το πρόσωπό του. Αντιθέτως, ο Λιονέλ Μέσι, για τον οποίο επίσης υπήρχαν έντονα παράπονα για την απόδοσή του στα προηγούμενα παιχνίδια, αποθεώθηκε όταν ανακοινώθηκε το όνομά του από τα μεγάφωνα, και καταχειροκροτήθηκε στις πρώτες του ενέργειες στο ματς.

Με εξαίρεση τη μουρμούρα που επικρατούσε κάθε φορά που η μπάλα γύριζε στον Πίντο, η ατμόσφαιρα έδειχνε ήρεμη και αυτό παρά το γεγονός ότι η Αθλέτικ παρουσιαζόταν πολύ επικίνδυνη και η Μπαρτσελόνα δεν έβαζε την μπάλα μέσα με τίποτα. Όπως αποδείχθηκε όμως, πολύς κόσμος απλώς περίμενε μια αφορμή για να αντιδράσει και αυτή δόθηκε στο 50ο λεπτό όταν ο Αντούριθ έβαλε μπροστά τους Βάσκους. Από εκείνο το σημείο και για περίπου ένα εικοσάλεπτο, μέχρι να έρθει η ισοφάριση και η ανατροπή, το Καμπ Νόου μύριζε μπαρούτι. Άλλοι υποδέχθηκαν το γκολ της Μπιλμπάο με μαντήλια, άλλοι με γιούχες και σφυρίγματα. Σε κάθε λάθος των μπλαουγκράνα υπήρχε μουρμούρα και ο επόμενος που την πλήρωσε ήταν ο Φάμπρεγας που αποδοκιμάστηκε κατά την εισοδό του στο παιχνίδι αντί του Τσάβι.

Το μόνο βάλσαμο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το γκολ και το αποτέλεσμα και η Μπαρτσελόνα ευτύχησε να γυρίσει το ματς μέσα σε δύο λεπτά αποφεύγοντας μια καταδικαστική ήττα που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε “απανιολάδα” που έχει πολλά χρόνια να ζήσει το Καμπ Νόου. Τα γκολ των Πέδρο και Μέσι, η γενική διάθεση και θέληση που έβγαλαν οι μπλαουγκράνα μέσα στο παιχνίδι, τους επέτρεψε να παραμείνουν ζωντανοί και να διατηρήσουν τις ελπίδες για το μόνο τίτλο που μπορεί να τους σώσει τη χρονιά.

Οι αντιδράσεις του κόσμου πάντως ήταν ενδεικτικές του όλου κλίματος που είχε επικρατήσει τις προηγούμενες μέρες αλλά και το αποτελεσμάτων διαφόρων γκάλοπ που δημοσιεύτηκαν στον ισπανικό Τύπο. Σύμφωνα με τη “Marca” ένα 68% των φίλων της Μπαρτσελόνα θεωρεί ότι ο Ντάνι Άλβες δεν πρέπει να συνεχίσει στην ομάδα, με τον Βραζιλιάνο να μπαίνει στη λίστα των ανεπιθύμητων μαζί με τους Πίντο και Σονγκ. Οι απόψεις διίστανται και είναι κοντά στο 50% σε ότι αφορά την παραμονή των Φάμπρεγας (λέγεται ότι ετοιμάζει πρόταση 30 εκατ. η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Αλέξις Σάντσες και Μαστσεράνο. Εντύπωση παράλληλα προκαλεί το γεγονός ότι μόλις ένα 66% στηρίζει αυτή την στιγμή τον Λιονέλ Μέσι.

Σε ότι αφορά τον Τάτα Μαρτίνο η δυσαρέσκεια των φίλων της Μπαρτσελόνα είναι δεδομένη αλλά μόλις ένα 19,2% τον θεωρεί βασικό υπεύθυνο για τη φετινή αποτυχία της ομάδας. Η ευθύνη βαραίνει κατά ένα 40% τη διοίκηση (Ροσέλ και Μπαρτομέου), κατά 30% τους παίκτες και κατά ένα 10% τον τεχνικό διευθυντή, Άντονι Θουμπιθαρέτα.

Με την αντικατάσταση του Μαρτίνο να θεωρείται ειλημμένη απόφαση, ο κόσμος εξέφρασε την προτίμησή του στον Γιούργκεν Κλοπ (31%) ενώ ένα 21,4% επιθυμεί την επιστροφή του Πεπ Γκουαρδιόλα. Τρίτος με 16% έρχεται ο Λουίς Ενρίκε ενώ υπάρχει κι ένα αξιοσημείωτο 13,4% που θέλει την παραμονή του Τάτα Μαρτίνο. Με μικρότερα ποσοστά ακολουθούν οι Βαλβέρδε (6%), Μίκαελ Λάουντρουπ (4,8%), Φρανκ ντε Μπερ (3,6%) και Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (3,5%).

Ο Μπαρτομέου παραδέχθηκε ότι η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει πλήρη ανανέωση για του χρόνου και καθησύχασε τον κόσμο λέγοντας ότι ο Μέσι θα παραμείνει ο ηγέτης και η σημαία της ομάδας. Όλα αυτά όμως έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα για την Μπαρτσελόνα. Μια επόμενη μέρα που χάρις στη νίκη κόντρα στην Αθλέτικ και για όσο μένει ζωντανή η ομάδα στο κυνήγι του τίτλου, πήρε αναβολή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα