Ποιο... The Voice; Αυτή είναι η φωνάρα! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ποιο... The Voice; Αυτή είναι η φωνάρα! (vids)
Διαθέτει ίσως την κορυφαία γυναικεία φωνή στο ελληνικό metal. Όχι δεν εμφανίζεται στο... The Voice. Είναι η τραγουδίστρια των Universe217. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Τα «διαμάντια είναι παντοτινά» και συνήθως εμφανίζονται εκεί που δεν τα περιμένεις. Αρκεί να ψάξεις. Όχι δεν πρόκειται να τα εντοπίσεις στο... The Voice. Τα πραγματικά και μεγάλα διαμάντια της μουσικής δεν θα τα δεις ποτέ σε talent shows ή άλλες εκπομπές επίδειξης φωνητικών ικανοτήτων και δυνατότητων.

Τα διαμάντια θα τα ακούσεις σε εναλλακτικούς χώρους, σε μέρη που θα σε οδηγήσουν σε άλλες μουσικές και διαφορετική παιδεία και ένα άλλου είδους κοινό. Φωνές που ξέρουν την αξία τους και δεν έχουν καμία ανάγκη να δοκιμαστούν ή να... ελεγχθούν από επιτροπές και καθηγητές φωνητικής.

Γιατί ο κορυφαίος γνωρίζει πολύ καλά το επίπεδό του. Ξέρει πως είναι ο καλύτερος και δεν έχει ανάγκη από καμία επιβεβαίωση. Παραμένει ταπεινός, προσγειωμένος και δουλεύει γι' αυτό που αγαπάει, προσδοκώντας την εκτίμηση και την αναγνώριση του κοινού του. Κανενός άλλου...

Στο... θέμα μας τώρα. Το πρόσωπο που ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα στο ελληνικό metal τα τελευταία χρόνια ονομάζεται Τάνια Λεοντίου. Είναι leading vocalist των Universe217 και... φωνάρα! Βρίσκεται στην μπάντα από το 2005, οπότε και δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο metal σχήμα και μαγεύει το κοινό όπου και εάν τραγουδάει.

Προσωπικά η καταπληκτική της εμφάνιση την Παρασκευή στο Kyttaro Live δεν εξέπληξε. Πως θα μπορούσε άλλωστε όταν πρόκειται για μία τέτοια φωνή... Πότε σκληρή και πότε μελωδική. Πάντα στο πνεύμα του τραγουδιού και με απίστευτες δυνατότητες. Με δύναμη, ζωντάνια και παρουσία που σπανίως βρίσκεις στις μέρες μας. Η Τάνια είναι η... ψυχή των Universe217. Μία τραγουδίστρια αναντικατάστατη.

Μία ερμηνεύτρια που αυτήν την στιγμή είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ελληνικό metal. Προσωπικά την κατατάσσω στην κορυφή έχοντας την άποψη πως είναι ενδεχομένως η κορυφαία metal φωνή στην Ελλάδα! Mε μοναδικό... κρύσταλλο. Με τρομερή καθαρότητα. Φωνητικά μπορεί να κάνει τα πάντα πάνω στην σκηνή. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να ερμηνεύσει άψογα. Ακόμα και α καπέλα...

Και για τους Universe217 έχω να γράψω και να καταθέσω μόνο τα καλύτερα! Φοβερή μπάντα και δισκογραφικά αλλά και σε επίπεδο live. Ουσιαστικά είναι μία μπάντα που παίζει πειραματικό doom metal σε down-tempo ρυθμούς. Εκτός από την Τάνια την αποτελούν οι Μάνος Γεωργακόπουλος (κιθάρα), Μάνος Γιακουμάκης (ντραμς) και Νίκος Παναγιωτόπουλος (μπάσο).

H πειραματική οπτική της μπάντας πάνω στον doom metal ήχο μαζί με τα τρομερά και χαρακτηριστικά φωνητικά της Τάνιας, έχουν ως αποτέλεσμα ένα προσωπικό μουσικό ύφος που συνδυάζει την έντονη μελωδικότητα με τα βίαια ξεσπάσματα. Τις ταξιδιάρικες ατμόσφαιρες με τα ογκώδη κιθαριστικά riffs.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2005 και η μέχρι τώρα δισκογραφική του παρουσία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 3 άλμπουμ: τα "Universe217" (Duplicate Records/Burning World Records - 2007), "Familiar Places" (Venerate Industries - 2011) και "Never" (Catch the Soap - 2013). Συναυλιακά οι Universe217 δεν σταματούν ποτέ.

Αντιμετωπίζουν τους εαυτούς τους ως ένα live σχήμα πάνω απ' όλα και γι' αυτό φροντίζουν να έχουν μία όσο το δυνατόν συχνότερη δραστηριότητα. Μόνο μέσα στο 2013 έκαναν πάνω από 30 συναυλίες. Έχουν κάνει εμφανίσεις και με άλλα ελληνικά συγκροτήματα και με ονόματα από το εξωτερικό.

Ονόματα όπως οι Amenra, Anathema, Karma to Burn, Scott Kelly, Madder Mortem, OΜ, Saint Vitus, Wovenhand κ.α.. Η μπάντα κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα split-7 single μαζί με τους SuperPuma, με τίτλο "Intercourse". Παρακάτω μπορείτε να τους ακούσετε και να τους δείτε από τα πλάνα του Gazzetta.gr από την τελευταία τους live εμφάνιση καθώς και να πάρετε μία... γεύση από τραγούδια τους: