Αυξάνουν την πίεση!

Θάνος Σαρρής
gazzetta default image fallback

bet365

Ο Θάνος Σαρρης γράφει για τις «μεσαίες» ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, οι οποίες ενισχύονται με προσεγμένες κινήσεις και αναμένεται να αυξήσουν τον ανταγωνισμό προς τους «μεγάλους».

Είναι δεδομένο ότι εύκολα ματς δεν υπάρχουν στην Αγγλία. Φέτος, όμως, τα δύσκολα αναμένεται να γίνουν ακόμα... δυσκολότερα. Αν και ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα, καθώς η μεταγραφική περίοδος έχει δρόμο, οι περισσότερες από τις λεγόμενες «μεσαίες» ομάδες στο Νησί δείχνουν ότι του χρόνου θα παρουσιαστούν ενισχυμένες, αφού, έχοντας καταφέρει να κρατήσουν τον κορμό τους, έχουν ενισχυθεί σημαντικά και με λογική που απορρέει από το αγωνιστικό τους στιλ. Ας τα δούμε αναλυτικά και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να ενημερώνεστε συνεχώς για όλες τις κινήσεις στην Αγγλία, αλλά και σε όλα τα «μεγάλα» πρωταθλήματα και τη Σούπερ Λιγκ από το transfer center του gazzetta!

Μετά από αρκετές κινηματογραφικές σωτηρίες της Γουίγκαν, ήρθε η ώρα ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να δοκιμαστεί σε υψηλότερο επίπεδο. Η Έβερτον έχασε τον Mόγιες, ο οποίος ανέλαβε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο Ισπανός δείχνει ως μια πολύ καλή λύση για την αντικατάστασή του, αφού μπορεί να στηρίξει τον τρόπο παιχνιδιού που έχει εμφυσήσει στην ομάδα ο Σκωτσέζος. Τα «Ζαχαρωτά» που πέρυσι έκαναν εξαιρετική πορεία μέχρι την έκτη θέση έχουν κρατήσει τους «πυλώνες» Φελαϊνί και Μπέινς, πρόσθεσαν ένα «ατόφιο» ταλέντο, τον Ντεουλεφέου από τη Μπαρτσελόνα, καθώς και τρεις παίκτες που ο Μαρτίνεθ τους ξέρει πολύ καλά. Τον Αρούνα Κονέ στην επίθεση, τον Αντολίν Αλκαράς στην άμυνα και τον τερματοφύλακα Χοέλ Ρόμπλες, ο οποίος έπαιζε στους Λάτικς δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αναμφίβολα, αν δεν υπάρξει πώληση σημαντικού παίκτη, ο Μαρτίνεθ έχει στα χέρια του τα υλικά για να πετύχει.

Η Σουόνσι πέρυσι κατάφερε για ένα συγκεκριμένο διάστημα να απασχολεί όλο το Νησί. Με τον Μίτσου να αποδεικνύεται λίρα εκατό, ο Μίκαελ Λάουντρουπ με τον Έρικ Λάρσεν κέρδιζαν τα εύσημα για την απόφασή τους να τον φέρουν στην Ουαλία με ένα πραγματικά εκπληκτικό deal. Ο Δανός τεχνικός έχτισε πάνω στη δουλειά του Μπρένταν Ρότζερς, εξελίσσοντας τον τρόπο παιχνιδιού του. Οι «Κύκνοι» φυσικά δεν γινόταν να κερδίζουν όλα τα ματς και κάποιες διαδοχικές ήττες στο τέλος τους έφεραν στην 9η θέση, η οποία μόνο κακή δεν είναι. Φέτος, είναι φυσικό να βλέπουν ψηλότερα.

Δεν έχασαν κάποιο ποδοσφαιριστή από τους βασικούς και προχώρησαν σε πολύ ενδιαφέρουσες μεταγραφές. Πήραν επιθετικό-killer, με τον Βιλφρέντ Μπονί να κοστίζει 15 εκατομμύρια, έχοντας πετύχει 31 γκολ την προηγούμενη χρονιά στη Φίτεσε. Με τις... ευλογίες του Ρότζερς, απέκτησαν τον 21χρονο Σέλβι από τη Λίβερπουλ, ο οποίος έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης. Παράλληλα, συνέχισαν τα χτυπήματα στη δοκιμασμένη ισπανική αγορά. Απέκτησαν τον ταλαντούχο Ζόρντι Άματ από την Εσπανιόλ, επένδυσαν στον Αλεχάντρο Ποθουέλο της Μπέτις, ενώ από τους Σεβιγιάνους πήραν και τον Χοσέ Κάνιας, που μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις στον άξονα και προέρχεται από σούπερ σεζόν! Η Σουόνσι κράτησε και τον Ντε Γκούζμαν, επεκτείνοντας τον δανεισμό του. Αναμφίβολα οι λύσεις στα χέρια του Λάουντρουπ αυξάνονται!

Αρκετός κόσμος απόρησε με την απόφαση της διοίκησης της Σαουθάμπτον να διώξει τον Νάιτζελ Άντκινς, ο οποίος είχε σερί μόλις 2 ηττών σε 12 ματς και να πάρει στη θέση του τον Μαουρίτσιο Ποσετίνο στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς. Και μάλιστα μετά από ισοπαλία με 2-2 με την Τσέλσι στο Λονδίνο! Παρόλα αυτά, το πρότζεκτ του Αργεντινού τεχνικού πήγε μια χαρά για τους «Άγιους», οι οποίοι «αδικούνται» από την τελική τους θέση. Ένα σερί 6 ματς χωρίς νίκη στο τέλος της Πρέμιερ Λιγκ τους έριξε στη 14η θέση, ωστόσο η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη, αφού σώθηκαν με χαρακτηριστική ευκολία και έδειξαν θετικά στοιχεία, κυρίως στην επίθεση! Πλέον, έχουν ενισχυθεί σημαντικά στην άμυνα με τον Κροάτη Λόβρεν, ενώ έσπασαν κάθε ρεκόρ με τον Βίκτορ Γουανιάμα! Η Σάουθαμπτον έδωσαν 15 «χαρτιά» στην Σέλτικ για να κάνουν δικό τους τον πολυσύνθετο Κενυάτη παίκτη, ανεβάζοντας σημαντικά το επίπεδο της μεσαίας γραμμής τους.

Σε καλά επίπεδα όμως δείχνει ότι θα κινηθεί φέτος και η Νόριτς. Για καιρό ο Γκραν Χολτ αποτέλεσε το μεγάλο «κανόνι» στην επίθεση. Ωστόσο πέρυσι έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό γκολ (8) και τα «Καναρίνια» τον παραχώρησαν στη Γουίγκαν, αποφασίζοντας να επενδύσουν σε έναν επιθετικό που έχει δείξει ότι άξιζε την ευκαιρία να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ολλανδός Ρίκι Φαν Βολφσβίνκελ κόστισε περίπου 10 εκατομμύρια, έχοντας σταθερά διψήφιο αριθμό τερμάτων στην Πορτογαλία με τη φανέλα της Σπόρτινγκ τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, η ομάδα του Χιούτον ενισχύθηκε με λύσεις από την εγχώρια αγορά (Ρέντμοντ, Όλσον, Νας), «χτύπησε» και τον Γκαρίδο από τη Λάτσιο και δείχνει έτοιμη να τα πάει καλύτερα από πέρυσι, αρκεί να βρει μια συνέπεια στις εμφανίσεις της και να μην επαναλάβει τα περσινά σκαμπανεβάσματα.

Η Γουέστ Χαμ, η οποία πέρυσι κατάφερε να τερματίσει 10η, επίσης είναι ενισχυμένη. Το μεγάλο στοίχημα ήταν να καταφέρει να κρατήσει τον Άντι Κάρολ, τον οποίο ο Σαμ Άλαρνταϊς ήθελε πάσει θυσία. Παράλληλα, μπορεί να αποδειχθεί «λαβράκι» ο Αντριάν, ο οποίος αποτέλεσε τον βασικό τερματοφύλακα στον πολύ καλή περσινή πορεία της Μπέτις και οι Χάμερς τον απέκτησαν ως ελεύθερο, ενώ προσέθεσαν εμπειρία με την απόκτηση του Ράζβεν Ρατ. Με το γνωστό παλιομοδίτικο και συμπαγές παιχνίδι του... Big Sam, τα «Σφυριά» μπορούν να πραγματοποιήσουν και πάλι ένα καλό πλασάρισμα, ενώ είναι πολύ σημαντικό το ότι δείχνουν να κρατούν την τριάδα-κλειδί των Ντιαμέ, Νομπλ και Νόλαν.

Καλύτερη από πέρυσι αναμένεται η Σάντερλαντ, αφού... αν πάει χειρότερα θα απειληθεί άμεσα με υποβιβασμό! Με τον Πάολο Ντι Κάνιο να κερδίζει τα εύσημα ως προπονητής και να... σφίγγει τα λουριά και αρκετούς παίκτες να έρχονται, το μέλλον των «Μαύρων Γατών» δείχνει ευοίωνο. Παρόλα αυτά, οι πολλές μεταγραφές πέρυσι ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για την έλλειψη σταθερότητας. Με ενδιαφέρον αναμένεται η νέα εποχή της Στόουκ, χωρίς τον Τόνι Πούλις στην τεχνική ηγεσία, αλλά και το νέο πρότζεκτ της Άστον Βίλα με αρκετούς πιτσιρικάδες να έρχονται.

Όσον αφορά τη Γουέστ Μπρομ, που τα τελευταία χρόνια πάει από το καλό στο καλύτερο, το μεφάλο ερωτηματικό αποτελεί κατά πόσο ο Ανελκά θα καταφέρει να αντικαταστήσει το κενό του Λουκάκου, ο οποίος πέρυσι με 17 γκολ έκλεψε τις εντυπώσεις, αλλά επέστρεψε στην Τσέλσι. Ωστόσο, έχει κρατήσει τον βασικό κορμό της, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό.

Εν ολίγοις, ο προγραμματισμός δείχνει σε καλό δρόμο για αρκετά κλαμπ, χωρίς παράλληλα να έχουν σημαντικές απώλειες, πέραν ελάχιστων εξαιρέσεων. Μένει να δούμε αν οι εν λόγω ισορροπίες θα ισχύουν και μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου...

Follow @Thansarr

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα