Προγνωστικά στοιχήματος | Ο Ολλανδός, οι Βαυαροί και τα γκολ

Gazzetta team
Προγνωστικά στοιχήματος | Ο Ολλανδός, οι Βαυαροί και τα γκολ

bet365

Παίρνεις το σημερινό κουπόνι του ΟΠΑΠ Πάμε Στοίχημα στα χέρια σου. Πού θα πέσει το μάτι σου; Στο ματς Μαμέλοντι – Πολοκβάνε; Δύσκολο. Πιθανότατα θα σκρολάρεις προς τα κάτω, στις βραδινές ώρες.

Τσάμπιονς Λιγκ απόψε, με δύο αγώνες. Λογικό το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην αναμέτρηση του «Ανφιλντ». Θηρία και οι δύο ομάδες, από τα φαβορί (όχι γκραν, αλλά μέσα στην 7άδα) για κατάκτηση. Λίβερπουλ - Μπαγερν , λοιπόν.

Ολες οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από την απουσία του Φαν Ντάικ. Πράγματι, ο Ολλανδός αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της οπισθοφυλακής των «κόκκινων». Αλλωστε, όταν η Λίβερπουλ άδειασε τα ταμεία της για να τον «κλέψει» από τη Σαουθάμπτον, ήξερε ότι πάνω του μπορεί να στηρίξει όλο το αμυντικό οικοδόμημα της ομάδας. Τι προσφέρει ο 27χρονος άσος; Κύρος, οργάνωση, καθαρό μυαλό, έγκαιρη παρέμβαση στις κρίσιμες-δύσκολες φάσεις, εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Καταλυτικά στοιχεία για μια ομάδα που -θέλει να- κάνει πρωταθλητισμό. Δεν είναι τυχαίο που ο Κλοπ κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία αναφέρεται με πολύ κολακευτικά λόγια για δαύτον.

Εμμένουμε πολύ στην απουσία του Φαν Ντάικ, διότι μιλάμε για «άλλη» άμυνα. Και εδώ, αντίπαλος δεν είναι η Μπόρνμουθ, ούτε η Κάρντιφ. Η Μπάγερν, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, παραμένει σπουδαίο όνομα στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. Κι ας αγκομαχά φέτος να βρει σταθερότητα, κι ας παλεύει με τον εαυτό της. Το μεγάλο της πρόβλημα είναι ότι δεν έχει μάθει να είναι δεύτερη στην Μπουντεσλίγκα. Αλλά, έμελλε να το ζήσει κι αυτό. Μονίμως στην πλάτη της Ντόρτμουντ από το ξεκίνημα της σεζόν, έφτασε μέχρι και 3η στην κατάταξη, αλλά τελευταία σαν να… ισιώνει, σαν να πιστεύει ότι μπορεί να ξεπεράσει την Μπορούσια, εξάλλου πλησίασε στους 3 βαθμούς, εκμεταλλευόμενη τις τρεις σερί ισοπαλίες των Βεστφαλών.

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διαφορετική ιστορία. Εδώ, ο ανταγωνισμός μεγαλώνει, υπάρχουν κι άλλα σπουδαία κλαμπ στο χώρο, για να πατήσεις στην κορυφή, πρέπει να «εξοντώσεις» πολλές ομάδες. Βήμα βήμα όμως, όπως είπε χτες ο Κόβατς, όταν του ζήτησαν να πει μέχρι πού να φτάσει η φετινή Μπάγερν. Το πρώτο βήμα λοιπόν καλείται να κάνει απόψε, σε αγγλικό έδαφος. Εκεί όπου έχει εμφανιστεί 22 φορές στο παρελθόν, με αρκετά καλό απολογισμό: 6 νίκες, 8 ισοπαλίες, 8 ήττες.

Υπάρχει όμως ένα στατιστικό στοιχείο που ίσως ενδιαφέρει περισσότερο. Αναφερόμαστε στην επιθετική παραγωγή της γερμανικής ομάδας σε εκτός έδρας αναμετρήσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Διαβάστε: από τα 13 τελευταία παιχνίδια της, έχει σκοράρει στα 12 (δεν τα κατάφερε μόνο στο Παρίσι, πρόπερσι). Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι ότι έχει σκοράρει στα 12, είναι ότι σε όλα αυτά έχει πετύχει τουλάχιστον 2 γκολ! Συνολικά, βρήκε δίχτυα 29 φορές.

Ολοκληρώνοντας για το αποψινό ματς, το goal/goal -δεδομένης και της επιθετικής ισχύος της Λίβερπουλ- είναι το προφανές (όσο μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο όταν μιλάμε για στοίχημα). Πληρώνει όμως λίγο, ελαφρώς πάνω από 1.50. Μπορούμε όμως να το συνδυάσουμε με over που «στέλνει» την απόδοση κοντά στο 2.00, περιμένοντας να «μιλήσει» η απουσία του Φαν Ντάικ και η στατιστική ακολουθία των Βαυαρών.

Οσο για το άλλο παιχνίδι της ημέρας, Λυών – Μπαρτσελόνα, σημειώστε κάπου ότι από τη γαλλική ομάδα θα λείψει ο Φεκίρ. Τι εστί Φεκίρ; Το 70% της επιθετικής ανάπτυξής τους…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα