Όταν η Θεσσαλονίκη γιορτάζει… (pics & vid)

Όταν η Θεσσαλονίκη γιορτάζει… (pics & vid)

bet365

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της πόλης; Το Gazzetta.gr έχει τις απαντήσεις για τα έξι ματς που έχουν γίνει με γηπεδούχους τους «ασπρόμαυρους».

Η σημερινή αναμέτρηση με την ΑΕΛ για το κύπελλο θα είναι η έβδομη ανήμερα του Αγίου Δημητρίου για τον ΠΑΟΚ, που στο πέρασμα των χρόνων έχει παίξει άλλα έξι μας με την πόλη της Θεσσαλονίκης να γιορτάζει.

Ο «Δικέφαλος» του Γένε Τσάκναντι στο μακρινό 1969 φιλοδώρησε με έξι γκολ τον Βύζαντα Μεγάρων (6-1) με τον Σταύρο – «Καίσαρα»- Σαράφη να πετυχαίνει το πρώτο «χατ τρικ» της μυθικής καριέρας του με τον ΠΑΟΚ, όπου παραμένει πρώτος σκόρερ της ιστορίας του με 136 γκολ.

Τη σεζόν 1980-’81 οι ασπρόμαυροι, λόγω ακαταλληλότητας και εργασιών στην της Τούμπα, έδωσαν πολλά παιχνίδια στο γειτονικό Χαριλάου, την έδρα του αιώνιου αντιπάλου, Αρη. Ένα απ’ τα ματς ήταν και το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, στις 26 Οκτωβρίου 1980, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-2, σε μια από ανεπανάληπτη παράσταση του Γιώργου Κούδα. Ο «Μεγαλέξανδρος» σημείωσε τα δύο από τα τέσσερα γκολ των νικητών.

«Φωτιά» στην Τούμπα

Ακολούθησε ένα ματς ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 0-0 στις 26/10/94 για να φτάσουμε στο 2002, όταν σ’ ένα επεισοδιακό ντέρμπι, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (1-1) στην Τούμπα, όπου όλα κρίθηκαν από τα δύο πέναλτι που υπέδειξε ο Γιώργος Δούρος και μετέτρεψαν σε γκολ αρχικά ο Τζόρτζεβιτς (40’) και στη συνέχεια ο Γεωργιάδης (53’). Προπονητής του «Δικεφάλου» ήταν ο Αναστασιάδης.

Είναι το ματς στο οποίο υπήρξε η μεγαλύτερη αριθμητικά μετακίνηση ερυθρόλευκων οπαδών (σχεδόν 4.000) εκείνα τα χρόνια στην Τούμπα, υπήρξε επίθεση στον παρατηρητή Παπαδάκο, τον οποίο κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ στα επίσημα του γηπέδου πέρασαν για τον… Παπαπέτρου, ενώ είχαμε και τον τραυματισμό του βοηθού Δανιγγέλη μπροστά στη θύρα 5 από κέρμα ή άλλο αντικείμενο, που… προσγειώθηκε στο κεφάλι του!

Το 2003 επικράτησε της Καλλιθέας με 2-1, ενώ το 2014 με τον Αγγελο Αναστασιάδη ξανά στον πάγκο του επιβλήθηκε εύκολα της Βέροιας με 4-1.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα