Ο Χούλιο, η Τίνα, ο «σβούρας» και ο Ράφικ... (pics&vids)

Ο Χούλιο, η Τίνα, ο «σβούρας» και ο Ράφικ... (pics&vids)

bet365

Για πέμπτη φορά Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν μέσα στον Οκτώβριο, με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους». Το Gazzetta.gr σας θυμίζει τι έγινε στα τέσσερα προηγούμενα ντέρμπι.

Στις προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, η πίτα είναι μοιρασμένη, με δύο νίκες για κάθε μια ομάδα και την ισοπαλία να απουσιάζει, άλλωστε έχει εμφανιστεί μόλις επτά φορές (σε συνολικά 58 αγώνες) όταν οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τους «ασπρόμαυρους».

Μαντάρα ο Λαμπρόπουλος, τη λύση ο Λοσάντα

Η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ, το μήνα Οκτώβριο, φέρει την υπογραφή του Λοσάντα, το δικό του γκολ (82') έκρινε το ντέρμπι, που είχε γίνει μεσημέρι Σαββάτου στο φαληρικό στάδιο, με τους φιλοξενούμενους να βλέπουν τον διαιτητή Λαμπρόπουλο να μη μετράει πεντακάθαρο γκολ στο 0-0 όταν σε κεφαλιά του Θόδωρου Αποστολίδη, ο Γιάννης Κυράστας απομάκρυνε την μπάλα μισό μέτρο μέσα από τη γραμμή της εστίας.

Οι… τύψεις του διαιτητή τον οδήγησαν σ’ ένα ρεσιτάλ λαθών, όπως ο μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, σε ανατροπή του Μάικ Γαλάκου, ο οποίος στην εξέλιξη της φάσης διαπληκτίστηκε με τον Γιάννη Γούναρη και αποβλήθηκε στο 75ο λεπτό.

Η Τίνα Τάρνερ και η γκολάρα του Μπορμπόκη

Οι δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν Οκτώβριο μήνα, το 1988, στο Ολυμπιακό Στάδιο, με το απόλυτο ρεκόρ εισιτηρίων στην ιστορία των αναμετρήσεων τους, αλλά τον κόσμο που ήταν εκείνο το μεσημέρι στο «Σπύρος Λούης» να μην ξεπερνάει τις 60.000.

Ο ΠΑΟΚ τέσσερις μόλις μέρες πριν από τη ρεβάνς με τη Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα αποτελούσε «πόλο έλξης» για το ερυθρόλευκο κοινό.

Τι είχε συμβεί και το… κοντέρ έγραψε: Εισιτήρια, 74.232.

Λόγω της συναυλίας, που ήταν να δώσει η πασίγνωστη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τίνα Τάρνερ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, η εταιρία που είχε αναλάβει τη διοργάνωση υποχρεώθηκε να αγοράσει όλα τα εισιτήρια από το ένα πέταλο του γηπέδου, το οποίο παρέμεινε κλειστό για λόγους ασφαλείας, καθώς είχαν ξεκινήσει τα έργα για την τοποθέτηση της εξέδρας.

Σ’ εκείνο μπροστά το πέταλο σκόραρε με «βολ πλανέ» σουτ ο Στέφανος Μπορμπόκης στο 56ο λεπτό και ο ΠΑΟΚ, αν και τελείωσε το ματς με 9 ποδοσφαιριστές μετά τις αποβολές των Λαγωνίδη (στο 40’ μαζί με τον Φούνες του Ολυμπιακού) και Καραγεωργίου (81’) πήρε ένα σπουδαίο «διπλό».

Ασπρόμαυρο «πάρτι» σε άδειες εξέδρες

Ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα, που υποχρέωσε σε ήττα τον Ολυμπιακό μέσα στο νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μέχρι το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου 2005 οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί στο νέο τους «σπίτι» μόνο από τη Νιουκάστλ και τη Ρόζενμποργκ σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

Στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Μίετσελ είχε δοκάρι στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που προηγήθηκε στο 59’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάγια Τουρέ. Ο ΠΑΟΚ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αιγύπτιο Σικαμπάλα και σκόρερ τον Παντελή Κωνσταντινίδη (66’ και 71’) «γύρισε» για δεύτερη φορά εις βάρος του σκορ και έφυγε νικητής απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ερυθρόλευκη ανατροπή με δύο κεφαλιές

Ο ΠΑΟΚ με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο και τον Βλάνταν Ίβιτς να αγωνίζεται ως αλλαγή (από την σημερινή ομάδα έπαιξαν επίσης οι Μαλεζάς, Αθανασιάδης) προηγήθηκε με το γκολ του Σωτήρη Μπαλάφα στο 25ο λεπτό, όμως ο Ολυμπιακός δέκα λεπτά αργότερα απάντησε με την καρφωτή κεφαλιά του Φουστέρ (35’) και «γύρισε» με τη σειρά του το ντέρμπι, χάρη σ’ ένα νέα κεφαλιά, αυτή τη φορά από τον Ράφικ Τζιμπούρ (42’).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα