Oι επιθέσεις σε αθλητές και λεωφορεία ομάδων

Gazzetta team
Oι επιθέσεις σε αθλητές και λεωφορεία ομάδων

bet365

Το πούλμαν του Ολυμπιακού δέχτηκε επίθεση μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή, και το gazzetta.gr καταγράφει όλες τις επιθέσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Όσα χρόνια και να περάσουν οι κάφροι δεν σταματάνε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Τώρα ήταν η σειρά της αποστολής του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα το πούλμαν των «ερυθρόλευκων» να δεχτεί επίθεση με πέτρες. Το gazzetta.gr κάνει μια αναδρομή στις κατά καιρούς επιθέσεις των χούλιγκανς στις αποστολές των ομάδων.

Ο τραυματισμός του Αλμπάνο

Στις 13 Μαΐου του 2002, οι πράσινοι είχαν κατακτήσει το ευρωπαϊκό στη Μπολόνια και στο πρώτο ματς για τους ημιτελικούς είχαν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό. Ομως, κατά την μετάβαση τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις αρχές της Συγγρού δέχθηκαν επίθεση, σε ενέδρα που είχε στηθεί, από «ερυθρόλευκους».

Τα τζάμια του πράσινου λεωφορείου έγινα θρύψαλα προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό αρκετών παικτών που μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο. Πιο σοβαρά από όλους τραυματίστηκε ο Κόρεϊ Αλμπάνο.

Η ζούγκλα της Ριζούπολης

Ένα χρόνο αργότερα έγιναν χειρότερα επεισόδια σε ντέρμπι αιωνίων αλλά αυτή τη φορά στο ποδόσφαιρο. Ο τίτλος κρινόταν στον αγώνα της Ριζούπολης και ως γνωστόν το πούλμαν με την αποστολή του Παναθηναϊκού για να φτάσει στην είσοδο του γηπέδου πέρασε τα μύρια όσια. Πέτρες, καπνογόνα, μπουκάλια, φωτοβολίδες, κέρματα και πολλά άλλα βρήκαν στόχο στο πούλμαν του Παναθηναϊκού, αλλά και σε παίκτες. Ομως το ματς διεξήχθη κανονικά!

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης είχε πει για εκείνο το περιστατικό: «Με το που φτάνουμε στο γήπεδο, βλέπουμε ότι είμαστε περικυκλωμένοι από οπαδούς. Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα απολύτως. Από την κερκίδα μας πέταγαν τεράστια τούβλα. Μερικά από αυτά βρήκαν τα τζάμια του πούλμαν και τα έσπασαν», τόνισε.

Ακινητοποιημένο το πούλμαν

Το 2009, ο Παναθηναϊκός πήγαινε στο «Καραϊσκάκης» για να παίξει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά το ματς ξεκίνησε με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση. Οπαδοί των Πειραιωτών περίμεναν το πούλμαν της πράσινης αποστολής και η αστυνομία το κράτησε στο Καλλιμάρμαρο.

Πέτρες και στη Θεσσαλονίκη

Το 2009 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες επιθέσεις σε πούλμαν ομάδων. Στις 25 Ιανουαρίου, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είχε ολίγον... πόλεμο. Επίθεση με πέτρες και μπουκάλια δέχτηκε η αποστολή του ΠΑΟΚ, κατά την άφιξή της στο γήπεδο, αφού μόλις το πούλμαν της αποστολής των φιλοξενούμενων έφτασε έξω το «Βικελίδης» και οι παίκτες άρχισαν να κατευθύνονται προς τα αποδυτήρια, δέχτηκαν επίθεση από συγκεντρωμένους οπαδούς του Αρη οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο. Τους υποδέχτηκαν πετώντας μπουκάλια και πέτρες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι από γυαλιά ο φροντιστής της ομάδας του ΠΑΟΚ, Γιασέρ Ζεϊνό.

Στο νοσοκομείο ο Επστάιν

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2009, το πούλμαν που μετέφερε την ομάδα του Ηρακλή μετά τον αγώνα στο «Καυτανζόγλειο» απέναντι στη Λάρισα έγινε στόχος αγνώστων. Οταν η αποστολή του «γηραιού» βρισκόταν στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης στον Άγιο Παύλο, το πούλμαν ακινητοποιήθηκε και δέχτηκε επίθεση με πέτρες. Τα τζάμια έσπασαν με τον Ντένις Έπσταϊν να τραυματίζεται στο πρόσωπο και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο!

Ντου στους παίκτες τους!

Στις 29 Οκτωβρίου του 2009, περίπου 150 οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν στους Θρακομακεδόνες για να αποδοκιμάσουν τους παίκτες για την ήττα από τον Θρασύβουλο στο Κύπελλο. Οι οπαδοί της Ένωσης χτύπησαν το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της ομάδας, ενώ προσπάθησαν να ρίξουν πέτρες αλλά ευτυχώς δεν βρήκαν στόχο.

Επίθεση... κατά λάθος!

Στις 20 Δεκεμβρίου τους 2009 , οπαδοί του Άρη επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους νομίζοντας πως είναι του Ολυμπιακού την ώρα που οι αποστολές έφτασαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πριν την έναρξη του αγώνα της 15ης αγωνιστικής. Οι φίλοι του Αρη, νομίζοντας πως το πούλμαν ήταν του Ολυμπιακού πέταξαν μπουκάλια και πέτρες. Στην συνέχεια ακολούθησε αυτή του Ολυμπιακού που δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, αφού ο κόσμος είχε απομακρυνθεί από τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Γιαούρτια και πέτρες στο πούλμαν της Λάρισας

Το... φαινόμενο του Αρη ακολούθησαν και οι οπαδοί της Λάρισας, αλλά αυτοί όχι κατά λάθος αλλά με δική τους πρωτοβουλία. Στις 5 Ιανουαρίου του 2011, η ΑΕΛ ήταν στην ουρά της Super League και μετά από ακόμα μια ήττα (από τον Ατρόμητο) περίπου 500 «βυσσινί» φίλαθλοι περίμεναν την αποστολή της ομάδας τους για να αποδοκιμάσουν παίκτες και προπονητή έξω από το ξενοδοχείο.

Μόλις είδαν το πούλμαν να καταφθάνει επιτέθηκαν με γιαούρτια και πέτρες, σπάζοντας δύο παράθυρα, ενώ άναψαν και φωτιές σε κάδους. Μετά από περίπου πέντε ώρες παραμονής και με την παρέμβαση της αστυνομίας το πούλμαν προχώρησε μερικά μέτρα και μπήκε στο γκαράζ του ξενοδοχείου.

Θερμή υποδοχή στο ΟΑΚΑ

Στις 21 Μαρτίου του 2010, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην αποστολή του Ολυμπιακού μόλις έφτασε στο ΟΑΚΑ για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι. Όταν το «ερυθρόλευκο» πούλμαν πάρκαρε έξω από τα αποδυτήρια, ο περιβάλλοντας χώρος του ΟΑΚΑ από την πλευρά των αποδυτηρίων, γέμισε από οπαδούς του Παναθηναϊκού που βγήκαν από τις θύρες του ΟΑΚΑ και πέταξαν μπουκάλια, πέτρες, κέρματα, φωτοβολίδες και πολλά άλλα αντικείμενα στους Πειραιώτες!

Από τις φωτοβολίδες, έπιασε φωτιά στο μπροστινό μέρος του πούλμαν του Ολυμπιακού, η οποία έσβησε έγκαιρα, όμως κάποια εξαρτήματα κάηκαν και ήταν για λίγο αδύνατη την μετακίνησή του.

Επίθεση στο πούλμαν και αναβολή του πρώτου τελικού

Τελικοί της Α1 και οι δύο αιώνιοι ετοιμάζονται για τον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ. Λίγο πριν η αποστολή του Παναθηναϊκού φτάσει στο ΣΕΦ, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες πέταξαν πέτρες στο πούλμαν. Τζάμια έσπασαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οι Περπέρογλου και Σμιθ.

Η επίθεση έγινε στο ύψος του Μοσχάτου και οι δύο παίκτες πήγαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, γιατί ένιωθαν θραύσματα στα μάτια τους. Το πούλμαν του Παναθηναϊκού έφτασε τελικώς λίγο μετά τις εννιά στο ΣΕΦ, όμως μετά από το εν λόγω περιστατικό, ο πρώτος αγώνας των τελικών της Α1 αναβλήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή και της Αστυνομίας.

Έκαψαν το πούλμαν του Ολυμπιακού

Λίγες ώρες μετά την επίθεση στο πούλμαν της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, άγνωστοι έκαψαν το πούλμαν της ανδρικής ομάδας πόλο του Ολυμπιακού στην Κεφαλονιά. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν στο Αργοστόλι για το Final 4 του Κυπέλλου και το πούλμαν ήταν σταθμευμένο έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή της ομάδας στην περιοχή Λάσση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική της Κεφαλονιάς, η επίθεση έγινε περίπου στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η φωτιά ξεκίνησε από το πίσω δεξί λάστιχο του πούλμαν και γρήγορα επεκτάθηκε και σε όλο το υπόλοιπο αμάξωμα με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς. Παρά την επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν αδύνατο να σωθεί κάτι από το όχημα, ενώ η αστυνομία η οποία έχει ξεκινήσει ανακρίσεις και αναζητά τους δράστες βρήκε στον τόπο του συμβάν και εμπρηστικό μηχανισμό.

Το πούλμαν βρέθηκε κατεστραμμένο το πρωί του Σαββάτου και οι αρχές του νησιού εκφράζουν την ανησυχία τους καθώς συνδέουν την επίθεση με εκείνη στο όχημα της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού λίγο πριν από τον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό.

Καφέδες και μπουκάλια στα Γιάννενα

Σεζόν 2012-13 και ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 17η αγωνιστική της Super League. Οπαδοί στήνουν καρτέρι στην αποστολή των «πρασίνων» και ρίχνουν μπουκάλια και καφέδες στο πούλμαν χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάτι σοβαρό, αφού δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Η αποστολή ακινητοποιήθηκε μέχρι να έρθει η Αστυνομία και να την συνοδέψει στο γήπεδο.

Επίθεση μετά το ντέρμπι

Απρίλιος του 2013 και ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Το ντέρμπι λήγει ισόπαλο 1-1, αλλά μετά το τέλος του αγώνα το πούλμαν που μετέφερε τη αποστολή του Παναθηναϊκού, δέχεται επίθεση κατά την αναχώρησή της από το «Γ. Καραϊσκάκης». Την ώρα που το πούλμαν έπαιρνε τη στροφή για να βγει στην εθνική οδό, συνοδευόμενο από περιπολικά και κλούβα των ΜΑΤ, άγνωστοι άρχισαν να πετούν πέτρες. Ο οδηγός του λεωφορείου δεν σταμάτησε, και από τη στιγμή που δεν προκλήθηκε κάποια ζημιά, συνέχισε την πορεία του προς την Παιανία.

Τι Ελλάδα, τι Γεωργία...

Επεισόδια δεν γίνονται μόνο εντός συνόρων, αλλά και εκτός. Η ΑΕΚ στις 26 Αυγούστου του 2011 έπαιζε με την Ντιναμό Τιφλίδας στη Γεωργία, παίρνοντας την πρόκριση. Η ένταση που υπήρξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο συνεχίστηκε και εκτός καθώς το πούλμαν της Ενωσης δέχτηκε επίθεση με πέτρες από τους Γεωργιανούς. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές, ενώ η αποστολή της ΑΕΚ χρειάστηκε να περιμένει άλλο πούλμαν για να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο.

Επίθεση και στην γυναίκεια ομάδα

Επιθέσεις δεν γίνονται μόνο στις ανδρικές ομάδες, αλλά και στις γυναικείες! Στις 29 Ιανουαρίου του 2012 η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του τριφυλλιού δέχτηκε επίθεση στο Λόφο του Στρέφη την ώρα που μετέβαινε για τον αγώνα με τον Αστέρα Εξαρχείων. Την ώρα που οι παίκτριες της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού πήγαιναν στο κλειστό της περιοχής για τον αγώνα με τον Αστέρα Εξαρχείων, δέχθηκαν άνανδρη επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι επιτέθηκαν και κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες και μολότοφ Ακολούθησαν συμπλοκές με τα ΜΑΤ, τα οποία έκαναν χρήση δακρυγόνων και ένα από αυτά έπεσε στην πόρτα του κλειστού δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης αποφασίστηκε το παιχνίδι να αναβληθεί, καθώς ήταν επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των κοριτσιών να παιχθεί μπάσκετ κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα