Top10: Τα μεγαλύτερα μετεγγραφικά «μπαμ» στην ιστορία του ΝΒΑ (poll)

Top10: Τα μεγαλύτερα μετεγγραφικά «μπαμ» στην ιστορία του ΝΒΑ (poll)

bet365

Με αφορμή την απόφαση του Κέβιν Ντουράντ να πάει στους Ουόριορς το gazzetta.gr γράφει για δέκα παρόμοιες περιπτώσεις που προκάλεσαν αίσθηση και άλλαξαν την ιστορία του ΝΒΑ.

1. Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ

Πότε: 16 Ιουνίου 1975

Που ήταν και που πήγε: Από τους Μιλγουόκι Μπακς στους Λος Άντζελες Λέικερς

Με τι αντάλλαγμα: Οι Λέικερς πήραν επίσης τον Ουόλτ Ουέσλεϊ και έδωσαν τους Τζούνιορ Μπρίντζιμαν, Ντέιβ Μέιγερς, Έλμορ Σμιθ και Μπρίαν Ουίντερς.

Πέτυχε: Απόλυτα καθώς μαζί με τον Μάτζικ Τζόνσον οδήγησαν τους Λέικερς στην κατάκτηση πέντε πρωταθλημάτων (1980, 1982, 1985, 1987, 1988)

Του πήγαιναν τα κίτρινα και τα μοβ: Με τη φανέλα των Λέικερς αναδείχτηκε τρεις φορές MVP της κανονικής περιόδου 91976, 1977, 1980), ενώ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών το 1985 κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις κόντρα στους Σέλτικς σε ηλικία 38 ετών.

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στη Vistabet!

2. Σακίλ Ο'Νιλ

Πότε: 18 Ιουλίου 1996

Που ήταν και που πήγε: Από τους Ορλάντο Μάτζικ στους Λος Άντζελες Λέικερς

Με τι αντάλλαγμα: Ως ελεύθερος υπογράφοντας επταετές συμβόλαιο αξίας 121 εκατομμυρίων δολαρίων

Πέτυχε: Στο Λος Άντζελες πήρε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (2000, 2001, 2002) την ίδια ώρα που στο Ορλάντο έκαναν να ξαναδούν τελικούς 13 χρόνια από τότε που έφυγε.

Του πήγαιναν τα κίτρινα και τα μοβ: Ήταν ο MVP της κανονικής περιόδου και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με μέσο όρο 29.7 πόντους το 2000. Την ίδια χρονιά πήρε το αντίστοιχο βραβείο στους τελικούς με μέσο όρο 38 πόντους, 16.7 ριμπάουντ και 2.7 κοψίματα. Το ίδιο συνέβη και στους τελικούς του 2001 όπου μέτρησε 33 πόντους, 15.8 ριμπάουντ και 3.4 κοψίματα ανά αγώνα. Όσο για το 2002 που το κοντέρ του έγραψε 36.3 πόντους, 12.3 ριμπάουντ και 2.8 κοψίματα ήταν πάλι ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών.

3. ΛεΜπρον Τζέιμς

Πότε: 10 Ιουλίου 2010

Που ήταν και που πήγε: Από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στους Μαϊάμι Χιτ

Με τι αντάλλαγμα: Ήταν ελεύθερος αλλά υπέγραψε και παραχωρήθηκε με ανταλλαγή. Οι Χιτ για να τον αποκτήσουν έδωσα τέσσερα μελλοντικά ντρφτ πικ

Πέτυχε: Εφόσον πήρε δύο πρωταθλήματα (2012, 2013) και ο Μαϊάμι ήταν στους τελικούς και τα τέσσερα χρόνια που έμεινε εκεί ο «βασιλιάς», ναι!

Του πήγαιναν τα άσπρα και τα μαύρα: Δύο βραβεία MVP στην κανονική περίοδο (2012, 2013) και άλλα δύο στους τελικούς τις ίδιες χρονιές τον έκαναν να μοιάζει υπέροχος με τη φανέλα των Χιτ.

4. ΛεΜπρον Τζέιμς: Η επιστροφή

Πότε: 12 Ιουλίου 2014

Που ήταν και που πήγε: Από τους Μαϊάμι Χιτ στους Κλίβελαντ Καβαλίερς

Με τι αντάλλαγμα: Υπέγραψε ως ελεύθερος

Πέτυχε: Φέτος κατάφερε να οδηγήσει τους Καβς στον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους! Αυτό από μόνο του τα λέει όλα καθώς στα τέσσερα χρόνια που έλειψε δεν είχαν μπει καν στα πλέι οφς!

Του πήγαιναν τα άσπρα, και τα μπορντό: Ήταν ο MVP των φετινών τελικών και θα μπορούσε να ήταν και πέρυσι που ήταν μια ομάδα μόνος του απέναντι στους Ουόριορς καθώς είχε μέσο όρο 35.8 πόντους, 13.3 ριμπάουντ και 8.8 ασίστ.

5. Κέβιν Γκαρνέτ

Πότε: 31 Ιουλίου 2007

Που ήταν και που πήγε: Από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στους Μπόστον Σέλτικς

Με τι αντάλλαγμα: Οι Σέλτικς για να τον πάρουν έστειλαν στους «Λύκους» τους Ράιαν Γκόμεζ, Τζέραλντ Γκριν, Αλ Τζέφερσον, Τίο Ράτλφι και Σεμπάστιαν Τέλφερ καθώς και δύο μελλοντικά ντρφτ πικ πρώτου γύρου.

Πέτυχε: Άμεσα κιόλας! Την πρώτη του χρονιά οι Σέλτικς πέτυχαν 42 νίκες περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και πήραν το πρώτο του πρωτάθλημα μετά το 1986.

Του πήγαιναν τα άσπρα και τα πράσινα: Το 2008 αναδείχτηκε αμυντικός της χρονιάς και έκανε τη διαφορά κάτω από τα καλάθια για τη Βοστόνη που θα μπορούσε να έχει βρεθεί τρεις συνεχόμενες χρονιές στους τελικούς εάν δεν τον είχε χάσει με τραυματισμό πριν από τα πλέι οφς το 2009.

6. Μόουζες Μαλόουν

Πότε: 2 Σεπτεμβρίου 1982

Που ήταν και που πήγε: Από τους Χιούστον Ρόκετς στους Φιλαδέλφεια Σίξερς

Με τι αντάλλαγμα: Ήταν ελεύθερος, υπέγραψε και πήγε στη Φιλαδέλφεια για τον Κάλντγουέλ Τζόουνς και ένα μελλοντικό ντραφτ πικ

Πέτυχε: Έψαχνε το πρωτάθλημα και το πήρε από την πρώτη κιόλας σεζόν του οδηγώντας τους Σίξερς στην κορυφή του ΝΒΑ το 1983.

Του πήγαιναν τα άσπρα και τα κόκκινα: Το 1983 ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του πρωταθλήματος. Πήρε το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου όπως και των τελικών και είχε προβλέψει με το περίφημο «Fo, Fo, Fo» πως οι Σίξερς θα κατακτήσουν τον τίτλο χωρίς να χάσουν στα πλέι οφς. Βέβαια δεν έπεσε εντελώς μέσα, αφού έχασαν ένα παιχνίδι.

7. Τσαρλς Μπάρκλεϊ

Πότε: 17 Ιουνίου 1992

Που ήταν και που πήγε: Από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς στους Φοίνιξ Σανς

Με τι αντάλλαγμα: Οι Σανς έδωσαν τον Τζεφ Χόρνασεκ, τον Άντριου Λανγκ και τον Τιμ Πέρι για να τον αποκτήσουν.

Πέτυχε: Από την πρώτη στιγμή! Το 1993 οδήγησε τους Σανς στους τελικούς για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά το 1976. Οι Σίξερς πάλι περίμεναν τον Άλεν Άιβερσον για να ξαναμπούν στον χάρτη του ΝΒΑ.

Του πήγαιναν τα άσπρα και τα μοβ: Το '93 είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Πήρε το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου και στα πλέι οφς είχε κάνει απίθανα πράγματα προκειμένου η ομάδα του να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

8. Κρις Ουέμπερ

Πότε: 14 Μαΐου 1998

Που ήταν και που πήγε: Από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς στους Σακραμέντο Κινγκς

Με τι αντάλλαγμα: Οι Κινγκς παραχώρησαν στην Ουάσινγκτον τον Μιτς Ρίτσμοντ και τον Ότις Θορπ για να τον πάρουν.

Πέτυχε: Ναι γιατί μετέτρεψε αμέσως το Σακραμέντο στην πλέον ανερχόμενη δύναμη του ΝΒΑ. Κατά την παραμονή στην ομάδα οι Κινγκς ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους Λέικερς και μάλιστα είχαν φτάσει πολύ κοντά στο να τους αποκλείσουν στους τελικούς της Δύσης το 2002, καθώς είχαν βρεθεί μπροστά 3-2.

Του πήγαιναν τα άσπρα-μοβ και τα μαύρα: Στο Σακραμέντο πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του! Δεν είχε ξαναπαίξει, ούτε έπαιξε ξανά ποτέ τόσο καλά όσο με τους Κινγκς αλλά οι σοβαροί τραυματισμοί που αντιμετώπισε δεν του επέτρεψαν να τους βοηθήσει να διεκδικήσουν ένα πρωτάθλημα.

9. Σακίλ Ο'Νιλ (part 2)

Πότε: 14 Ιουλίου 2004

Που ήταν και που πήγε: Από τους Λος Άντζελες Λέικερς στους Μαϊάμι Χιτ

Με τι αντάλλαγμα: Οι Χιτ έστειλαν στο Λ.Α. τους Λαμάρ Όντομ, Καρόν Μπάτλερ, Μπράιαν Γκραντ και δύο μελλοντικά ντρφτ πικ

Πέτυχε: Ναι γιατί ήταν ότι ακριβώς χρειαζόταν το Μαϊάμι για να φτάσει στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του το 2006.

Του πήγαιναν τα άσπρα και τα μαύρα: Μπορεί στους τελικούς να μην έκανε εμφανίσεις ανάλογες του ονόματος του όμως από αυτόν ξεκίνησαν όλα. Αυτός κουβάλησε την ομάδα μέχρι εκεί και από εκεί και πέρα ανέλαβε ο Ντουέιν Ουέιντ.

10. Κλάιντ Ντρέξλερ

Πότε: 14 Φεβρουαρίου 1995

Που ήταν και που πήγε: Από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στους Χιούστον Ρόκετς

Με τι αντάλλαγμα: Οι Ρόκετς πήραν επίσης τον Τρέισι Μάρεϊ και έδωσαν τον Ότις Θρπ και έναν μελλοντικό ντραφτ πικ

Πέτυχε: Ήταν αυτό ακριβώς χρειάζονταν οι Ρόκετς για να διατηρήσουν τα σκήπτρα που είχαν πάρει το 1994. Μετά την απόκτηση του η σεζόν τους άλλαξε άρδην και παρέμειναν στην κορυφή κερδίζοντας όλες τις σειρές των πλέι οφς με μειονέκτημα έδρας (σ.σ. Η μόνη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο).

Του πήγαιναν τα άσπρα και τα κόκκινα: Εννοείται! Παιδί του Χιούστον ήταν άλλωστε! Εκεί έπαιζε άλλωστε στο κολέγιο και μάλιστα με συμπαίκτη τον Χακίμ Ολάζουον τον οποίο συμπλήρωσε ιδανικά όταν έσμιξαν ξανά.

Μπόνους: Σκότι Πίπεν

Πότε: 22 Ιανουαρίου 1999

Που ήταν και που πήγε: Από τους Σικάγο Μπουλς στους Χιούστον Ρόκετς

Με τι αντάλλαγμα: Ήταν ελεύθερος, υπέγραψε και παραχωρήθηκε με ανταλλαγή για τον Ρόι Ρότζερς και ένα μελλοντικό ντρφτ πικ

Πέτυχε: Το Χιούστον του έδωσε το καλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του αλλά το κλίμα δεν τον σήκωνε. Τα χνότα του δεν ταίριαξαν ποτέ με αυτά του Τσαρλς Μπάρκλεϊ και έτσι μετά από μόλις μία σεζόν ζήτησε και πήρε ανταλλαγή για τους Μπλέιζερς.

Του πήγαιναν τα άσπρα και τα μαύρα: Ούτε στο Χιούστον, ούτε μετά στο Πόρτλαντ εμφανίστηκε ο Πίπεν των Μπουλς.

 

NBA Τελευταία Νέα