Άνχελ Κρέσπο: Ενα ταλέντο χαμένο ψάχνει την... Ιθάκη του (vids&pics)

Άνχελ Κρέσπο: Ενα ταλέντο χαμένο ψάχνει την... Ιθάκη του (vids&pics)

Άνχελ Κρέσπο: Ενα ταλέντο χαμένο ψάχνει την... Ιθάκη του (vids&pics)

bet365

Στα 29 του έχει αλλάξει εννιά φανέλες, ενώ οι τρεις τελευταίες του ομάδες υποβιβάστηκαν. Στον ΠΑΟΚ καλείται να βρει την χαμένη ευτυχία του. Το gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Χοσέ Άνχελ Κρέσπο.

Στις 9 Φεβρουαρίου του 1987 γεννιέται στην Λόκα ντελ Ρίο της Σεβίλλης ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο Ρινκόν.

Σε μια περιοχή που δεν έχει πολλά πράγματα να υπερηφανευτεί, ο Κρέσπο έψαχνε το διαβατήριο που θα τον κάνει να ξεφύγει από την περιοχή των περίπου 19.000 κατοίκων.

Η Σεβίλλη, το καμάρι της περιοχής γίνεται το πρώτο του ποδοσφαιρικό σχολείο.

Από το 2003 έως το 2005 μένει στις ακαδημίες της ομάδας και μετά προβιβάζεται στην Β' ομάδα, παίρνοντας παράλληλα συμμετοχές και με την πρώτη ομάδα.

Ο Χουάντε Ράμος του δίνει την ευκαιρία να παίξει τη σεζόν 2005-2006 απέναντι σε Μπόλτον, Χετάφε και Μάλαγα,

Στη συνέχεια βρίσκεται και πάλι στη Β' ομάδα και τη σεζόν 2007-2008 επιστρέφει στην πρώτη ομάδα. Με το Μανόλο Χιμένεθ κάνει την πρώτη του γεμάτη σεζόν, μετρώντας 23 συμμετοχές.

Την επόμενη σεζόν παίζει μόλις σε 14 παιχνίδια, έχοντας συμπαίκτη του τον Έντσο Μαρέσκα που πέρασε από τον Ολυμπιακό.

Η Ρασίνγκ Σανταντέρ είναι η ομάδα που θα δοθεί δανεικός. Και εκεί διανύει μια όχι και τόσο... πλούσια σεζόν, έχοντας 16 μόλις συμμετοχές.

Ιταλία και... υποβιβασμοί

Η Ιταλία θα αποτελέσει στη συνέχεια τη χώρα που θα βγάλει τα προς το ζην του, θέλοντας παράλληλα να βάλει την καριέρα του και πάλι σε ανοδική πορεία. Με την Πάντοβα παίζει σε 43 ματς στη Serie B, όντας βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας του Αλεσάντρο Καλόρι.

Η Μπολόνια θα έρθει να τον αποκτήσει αλλά και εκεί δεν μπορεί να στεριώσει. Παίζει σε μόλις 10 ματς, έχοντας παράλληλα και πρόβλημα τραυματισμού.

Πηγαίνοντας αργότερα στην Βερόνα πιστεύει ότι θα καταφέρει ό,τι δεν μπόρεσε την προηγούμενη σεζόν. Να επιστρέψει, δηλαδή, στη Serie A και να καθιερωθεί. Με 17 ματς όμως δεν έχει την χρονιά που θα περίμενε κι ο ίδιος. Παρόλα αυτά επιστρέφει στην Μπολόνια του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Αγωνίζεται 11 φορές και σημειώνει το νικητήριο γκολ στο ματς με τη Λιβόρνο (1-0).

Η Ιταλία δεν... έπιασε γι αυτόν κι η επιστροφή στην πατρίδα τον καλεί με την Κόρδοβα να θέλει να στηρίξει πάνω του την άμυνά της. Η χρονιά με την Κόρδοβα δεν είναι καθόλου καλή. Η ομάδα του νίκησε μόλις τρεις φορές στο πρωτάθλημα, έχοντας στα τελευταία 18 ματς, 16 ήττες και μόλις 2 ισοπαλίες.

Εκείνος παίζει σε 29 ματς και καταφέρνει να πάρει μεταγραφή στην Άστον Βίλα. Όμως και με τους «χωριάτες» δεν βιώνει καλή σεζόν. Ενας ακόμη υποβιβασμός έρχεται να προστεθεί στο βιογραφικό του, αν και εκείνος πέρασε το δεύτερο μισό της χρονιάς στη Ράγιο Βαγιεκάνο που επίσης δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας.

Και πλέον καλείται από τον ΠΑΟΚ που έχει στόχο το πρωτάθλημα. Ενας παίκτης που ξεκίνησε με περγαμηνές αλλά στην πορεία χάθηκε στην... Ιθάκη του, θέλει στα 29 προς 30 του να μείνει στον αφρό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα