Ο ΛεΜπρον τους πήρε από το χέρι! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Ο ΛεΜπρον τους πήρε από το χέρι! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον ΛεΜπρον Τζέιμς που… το ήθελε και το πήρε! Το είχε υποσχεθεί και κατάφερε να οδηγήσει τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στην κορυφή του κόσμου!

To Game 7 είχε τελειώσει. Οι λέξεις είχαν χάσει την αξία τους. Οι στιγμές ήταν ιστορικές κι ο Βασιλιάς φώναξε: «ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!»

Όταν αποχώρησε από τους Καβαλίερς οι φίλοι της ομάδας έκαιγαν τις φανέλες του, επειδή γνώριζαν πολύ καλά ότι χωρίς αυτόν δεν έχουν τύχη να φτάσουν στην κορυφή. Όταν το καλοκαίρι του 2014 πήρε την απόφαση να επιστρέψει, αποθεώθηκε, παρά τα όσα είχε… ακούσει! Και μερικούς μήνες μετά, ο ΛεΜπρον Τζέιμς (στον οποίο αναφερόμαστε) πανηγυρίζει επειδή κράτησε την υπόσχεση του! Είχε δηλώσει ότι θέλει να φέρει το πρωτάθλημα στο Κλίβελαντ και το έκανε! Για την ακρίβεια έκανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να το καταφέρει!

Αυτό είναι το τρίτο δαχτυλίδι του King James, αλλά όπως φάνηκε με το τέλος του ιστορικού Game 7 κόντρα στους Ουόριορς, είναι το πιο σημαντικό! Έβαλε τα κλάματα, ξέσπασε και δήλωσε: «Επέστρεψα για ένα λόγο, για να φέρω έναν τίτλο στην πόλη. Δεν αισθάνομαι ανακούφιση αυτή τη στιγμή αλλά ενθουσιασμό. Για μένα, για την ομάδα, για την πόλη. Αυτό ήταν για το Κλίβελαντ, για τους οπαδούς μας, Στο τέλος του αγώνα όλα τα συναισθήματα βγήκαν όλα μαζί...»

Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό που κατάφερε ο ΛεΜπρον; Ναι και δεν είναι πολύπλοκη. Έκανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Δεν έβαλε σουτ νίκης, αλλά ήταν εκεί όταν οι Καβς τον χρειάστηκαν τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ήταν ο πρωταγωνιστής στην πρώτη ανατροπή ομάδας από το 3-1 σε Τελικούς ΝΒΑ. Και κόντρα σε ποιους! Στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς που με το 73-9 στη regular season είχαν μπει στην κουβέντα για την κορυφαία ομάδα… ever!

Ο ΛεΜπρον, όμως, δεν είχε μιλήσει. Το έκανε στους Τελικούς, όντας ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των playoffs που βρίσκεται στην πρώτη θέση σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και τάπες κι από τις δύο ομάδες! Κοινώς, ο Τζέιμς ήταν ο καλύτερος ΟΛΩΝ στο παρκέ!

Και στα δύσκολα ήταν ακόμα καλύτερος! Μετά την τρίτη -και τελευταία όπως αποδείχτηκε- νίκη των Ουόριορς, ο ΛεΜπρον μέτρησε 41, 41 και 27 πόντους στους τρεις επόμενους Τελικούς. Σύνολο; 109! Κι αν στο Game 7 έχασε αρκετά σουτ ή του… πήρε ένα κομμάτι της δόξας ο Καϊρί Έρβινγκ με το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σουτ που έβαλε μπροστά στον Κάρι, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι σε αυτό το ματς, ο Τζέιμς είχε 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, ισάριθμες τελικές πάσες και το πιο καθοριστικό μπλοκ της χρονιάς πάνω στον Αντρέ Ιγκουοντάλα! Έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των Τελικών του ΝΒΑ που έχει triple double σε Game 7! Οι άλλοι δύο είναι οι θρύλοι Τζέιμς Ουόρθι (1988) και Τζέρι Ουέστ (1969).

Οι Καβαλίερς έγραψαν ιστορία κι είναι γεγονός ότι τίποτα δεν θα είχαν καταφέρει χωρίς τον ΛεΜπρον. Ο King James σκόραρε ή δημιούργησε το 50% των πόντων της ομάδας του στη σειρά με τους Ουόριορς, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη στα χρονικά των Τελικών του ΝΒΑ. Ποια είναι η αμέσως καλύτερη; Το 62% που είχε πέρυσι ο ίδιος παίκτης, όταν μόνος του -δίχως τους Καϊρί Έρβινγκ και Κέβιν Λαβ- τα έβαλε με τους Ουόριορς! Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως στο Game 7, το πιο καθοριστικό δηλαδή, ο Τζέιμς σκόραρε ή δημιούργησε τους 52 από τους 93 πόντους που πέτυχαν οι Καβαλίερς στην Oracle Arena και τους 13 πόντους 18 της τελευταίας περιόδου!

Ακόμα και τον περσινό MVP, Αντρέ Ιγκουοντάλα εξέθεσε με την απόδοση του ο ΛεΜπρον. Πέρυσι ο «Ίγκι» πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη των Τελικών επειδή περιόρισε αμυντικά τον Τζέιμς, φέτος, όμως, η κατάσταση ήταν διαφορετική, με τον ηγέτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς να έχει ποσοστό ευστοχίας 54% απέναντι στον φόργουορντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς!

Ωραία όλα αυτά, αλλά για να φτάσουν οι Καβαλίερς στην κορυφή δεν ήθελαν αποκλειστικά τον καλό -πολύ καλό για την ακρίβεια- ΛεΜπρον μόνο στην επίθεση. Όπως αναφέραμε προηγουμένως ο King έκανε τα πάντα και στις δύο μεριές του παρκέ και δεν είναι μόνο η καθοριστική τάπα στον Ιγκουοντάλα. Απέναντι στον Τζέιμς οι Ουόριορς είχαν 36% ποσοστό ευστοχίας στη σειρά των Τελικών, με τον Στεφ Κάρι να μετράει 1/7 σουτ και τον Κλέι Τόμπσον 2/6 κόντρα στον ΛεΜπρον! Ο MVP των Τελικών μέτρησε συνολικά 7 τάπες στον αιφνιδιασμό, αρκετές εκ των οποίων στον back2back πολυτιμότερο παίκτη του ΝΒΑ, Στεφ Κάρι!

Αυτό ήταν το τρίτο δαχτυλίδι του ΛεΜπρον κι η τρίτη φορά που είναι MVP σε Τελικούς. Περισσότερες φορές έχει αναδειχθεί μόνο ο τεράστιος Air (σ.σ. 6 είναι οι φορές του Μάικλ Τζόρνταν), ωστόσο ο Τζέιμς, ο Τζόρνταν, ο Μπιλ Ράσελ κι ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ είναι οι μοναδικοί στην ιστορία με -τουλάχιστον- τρία βραβεία MVP σε Τελικούς και -τουλάχιστον- τέσσερα πολυτιμότερου της χρονιάς! Μετά το τέλος του Game 7 τόσο ο Αϊζάια Τόμας, όσο κι ο Μάτζικ Τζόνσον τοποθέτησαν τον King στο TOP 5 των κορυφαίων παικτών ever! Εσείς τι λέτε;

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε πρέπει να έχετε κατά νου πως ο ηγέτης των Καβαλίερς είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στην ιστορία των playoffs του ΝΒΑ που βρίσκεται στο TOP 10 των πόντων, των ριμπάουντ και των ασίστ, ενώ έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων στα ματς do or die κι είναι πρώτος στη λίστα (σ.σ. φέτος ξεπέρασε τον Τζόρνταν) με τις αναμετρήσεις όπου έχει πετύχει 20+ πόντους στην postseason! Εξωπραγματικά ρεκόρ!

 

NBA Τελευταία Νέα