Νταβίντ Φουστέρ θα είσαι για πάντα στο Λιμάνι! (vids+pics)

Νταβίντ Φουστέρ θα είσαι για πάντα στο Λιμάνι! (vids+pics)

Νταβίντ Φουστέρ θα είσαι για πάντα στο Λιμάνι! (vids+pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι ο Νταβίντ Φουστέρ δεν θα φορέσει για 7η σερί χρονιά την ερυθρόλευκη φανέλα και το gazzetta.gr παρουσιάζει 19 λόγους που ο Ισπανός θα είναι για πάντα στο Λιμάνι!

Αύγουστος του 2010: Ο Ερνέστο Βαλβέρδε φέρνει στο Λιμάνι στον Νταβίντ Φουστέρ. Αυτόν που τότε έκανε τον κόσμο να αναρωτιέται «ποιος είναι αυτός;» και κάποιους άλλους που με περίσσια καχυποψία τον χαρακτήριζαν «το βύσμα του Βαλβέρδε».

Έξι καλοκαίρια μετά, ουδείς από τους αμφισβητούντες του θέλουν να... θυμούνται τι έλεγαν τότε.

Ο Φουστέρ, αποτελεί τη μετενσάρκωση της της φράσης του Αμερικανού τραγουδιστή Ρότζερ Μίλερ: «Κάποιοι άνθρωποι περπατάνε στη βροχή ενώ κάποιοι άλλοι απλώς βρέχονται».

Ο Ισπανός «στρατιώτης» των «ερυθρόλευκων» ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από κάποια δυσκολία. Ποτέ δεν... κώλωσε σε χιόνια, σε δυσκολίες, σε ματς που πήγαν να στραβώσουν.

Ήταν εκεί γα να υπηρετήσει την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα, να σκοράρει και να πανηγυρίσει φιλώντας τον έφηβο.

Ο Νταβίντ, με την παρουσία του μέσα και έξω από τα γήπεδα κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό, όχι μόνο των Ολυμπιακών, αλλά όλου του φίλαθλου κόσμου. Ποτέ δεν προκάλεσε, ποτέ του δεν ενόχλησε, ποτέ του δεν αρνήθηκε να βάλει τα πόδια και το κεφάλι του στην... φωτιά για την ομάδα του.

Παίξε νόμιμα με 100+ Ειδικά Στοιχήματα στη Vistabet

Όντας πιστός στην προτροπή του Νίκου Καζαντζάκη «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα», έμπαινε στο γήπεδο έχοντας στο μυαλό του μόνο το πως θα κάνει τον κόσμο της ομάδας να πανηγυρίσει. Και στα περισσότερα το κατάφερε.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβλεπαν στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που η σημασία της λέξης «πάθος» έβρισκε το πραγματικό της νόημα.

Κάποιες στιγμές θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στον κόσμο του Ολυμπιακού και πάντα όλοι από το Λιμάνι θα του στέλνουν, τουλάχιστον, ένα «ευχαριστώ».

Ο Νταβίντ Φουστέρ θα είναι για πάντα στο Λιμάνι, θα είναι πάντα...

Σε βράδια όπως αυτό της 12ης Δεκεμβρίου, όπου η κλοτσιά του Μαρσέλο Οιβέιρα, στο στο ματς με τον Ατρόμητο δεν τον βγάζει εκτός αγώνα. Μάλιστα, ευστοχεί με εκτέλεση πέναλτι και ανοίγει το σκορ.

Σε μεσημέρια όπως αυτό τότε στο παγωμένο «Λουζνίκι» της Μόσχας, όπου η ομάδα του... ανέβασε τον υδράργυρο στα ύψη με το γκολ του στο 74' βοηθά την ομάδα του να προκριθεί στους «16» του Europa League.

Σε ματς όπως αυτά με τη Μέταλιστ, εκτός έδρας, που χρειάστηκε το γκολ του για να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός.

Σε τελικούς Κυπέλλου, όπως τότε με τον Ατρόμητο που σκοράρει σε κρίσιμο σημείο και χαρίζει στην ομάδα του το τρόπαιο.

Σε... κλωτσιές στη μούρη, όπως στο ματς με τη Μάλμε, που δεν δίστασε να βάλει πρόσωπό του στο αντίπαλο κουτεπιέ, προκειμένου να πάρει μια κεφαλιά.

Σε δάκρυα, όπως αυτά στην περσινή φιέστα, που νόμιζε ότι είναι και οι τελευταίες στιγμές που ζούσε με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Σε χειραψίες, όπως αυτές με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που σφράγισαν τον ερχομό και αργότερα την παραμονή του στον Ολυμπιακό.

Σε φωτογραφίες εκατοντάδων φίλων της ομάδας που περίμεναν να τον δουν και να φωτογραφηθούν μαζί του, παίρνοντας σπίτι τους ένα αυτόγραφό του.

Σε πανέμορφα γκολ που σημείωσε, όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης» κι ας ηττήθηκε η ομάδα του.

Σε περιβραχιόνια που θα φορεθούν και θα φέρουν πάντα το βάρος και τη σημασία να είσαι αρχηγός του Ολυμπιακού. Να είσαι αρχηγός όπως εσύ, Νταβίντ.

Σε λέξεις που αντάλλαξες με φίλους, συμπαίκτες, προπονητές και συνεργάτες σου στο Ρέντη, στο «Καραϊσκάκης», στο σπίτι σου στα Νότια Προάστια.

Σε κούπες που σήκωσες και μετάλλια που κόσμησαν το λαιμό σου. Δεν ήταν και λίγα εξάλλου. Εξι πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα θα γεμίζουν την τροπαιοθήκη σου. Κύπελλα που κατακτήθηκαν με πολύ ιδρώτα, μεγάλη αγάπη και τεράστια αφοσίωση.

Σε κάθε μυαλό κάθε παίκτη που είναι στον πάγκο και περιμένει πως και πως να αγωνιστεί.

Σε λόγια προπονητών, που θα πρέπει να φέρουν παραδείγματα επαγγελματισμού.

Σε συνθήματα όπως το «οέ οέ οέ οέ Νταβίντ Φουστέρ».

Σε χώρους του Καραϊσκάκης, όχι μόνο στις εξέδρες. Στα αποδυτήρια, στη μεικτή ζώνη, στο πάρκινγκ που άφηνες το αυτοκίνητό σου.

Σε κάθε χαμόγελο φίλου του Ολυμπιακού, όταν αναφέρει το όνομά σου και τον έκανες να πανηγυρίσει, να συγκινηθεί, να νιώσει αγωνία από κάποιο χτύπημα που δέχτηκες.

Σε πανηγυρισμούς προκρίσεων.

Σε κάθε φανέλα που έχει το 19 στην πλάτη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα