Η δεύτερη πρόκληση του Τιμούρ (pics&vid)

Η δεύτερη πρόκληση του Τιμούρ (pics&vid)

Θοδωρής Βασίλης
Η δεύτερη πρόκληση του Τιμούρ (pics&vid)

bet365

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ετοιμάζεται να αναλάβει την ΑΕΚ και το gazzetta.gr θυμάται την πορεία του από την Γεωργία μέχρι και την αποχώρησή του από τον ΑΠΟΕΛ.

Έχει συνδέσει το όνομά του με την ΑΕΚ και ο Τιμούρ Κετσπάγια ετοιμάζεται μετά από ποδοσφαιριστής να αναλάβει και την τεχνική ηγεσία της Ένωσης. Ο Κετσπάγια ξεκίνησε την καριέρα του στην Ντιναμό Τιφλίδας και για πέντε χρόνια βγάζει μάτια αναγκάζοντας την Ανόρθωση να τον κάνει δικό της το 1992.

Στην σπουδαία ΑΕΚ του Μπάγεβιτς

Με την «Μεγάλη Κυρία» πετυχαίνει 36 γκολ σε 76 συμμετοχές και δείχνει ότι η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να τον χωρέσει. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μαθαίνει τα κατορθώματά του και το καλοκαίρι του 1994 ανάβει το πράσινο φως για την απόκτησή του.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός αλλά στην περίπτωση του Κετσπάγια κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο ντεμπούτο του στους «κιτρινόμαυρους» υπέστη έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, σπάζοντας το χέρι του στο ματς με την Ρέιντζερς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρόλα αυτά ο Γεωργιανός δεν το βάζει κάτω και σιγά σιγά δείχνει την αξία του. Με 118 εμφανίσεις και 35 γκολ από το 1994 έως το 1997 κατακτά δύο Κύπελλα Ελλάδος και γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Ένωσης.

Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του έρχεται και ο ίδιος ζει το απόλυτο όνειρο στην Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Νιούκαστλ πριν επιστρέψει οριστικά στην Κύπρο και στην αγαπημένη του Ανόρθωση για να κλείσει την καριέρα του.

Έγραψε ιστορία ως προπονητής στην Κύπρο

Ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι ο πλέον πετυχημένος προπονητής στην Κύπρο κι έχει συνδέσει το όνομά του με κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Με τον ίδιο στον πάγκο η Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2005 έκανε όλη την Κύπρο περήφανη αποκλείοντας την τουρκική Τραμπζονσπόρ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπό τις οδηγίες του η Ανόρθωση κατέκτησε το πρώτο αήττητο πρωτάθλημα ενώ ήταν αυτός που την οδήγησε για πρώτη φορά σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας μάλιστα τον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η «χολέρα» του Κετσπάγια

Η πρόκριση αυτή άνοιξε την πόρτα του Ολυμπιακού με τους Πειραιώτες να ανακοινώνουν την πρόσληψή του το Μάιο του 2009. Η πρόσληψή του αντιμετωπίστηκε αρνητικά από την πρώτη στιγμή ειδικά από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Σωκράτη Κόκκαλη κατά την διάρκεια της παρουσίασης του 48χρονου τεχνικού: «Χολέρα έχει ο Τιμούρ και υπάρχουν αντιδράσεις;»

Παρόλα αυτά, το μέλλον του Κετσπάγια ήταν βραχύβιο στο λιμάνι. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η «λευκή» ισοπαλία με την Καβάλα αλλά κυρίως το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με αμυντικούς προσανατολισμούς κι έμπαινε πάντα σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο διχασμός ελέω ΑΠΟΕΛ

Μετά τον Ολυμπιακό ακολούθησε η εθνική Γεωργίας για πέντε χρόνια πριν αποφασίσει να δεχτεί την πρόταση του ΑΠΟΕΛ και προκαλέσει διχασμό στην Κύπρο αφού ούτε στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ έγινε δεκτός, ενώ οι οπαδοί της Ανόρθωσης είδαν την απόφασή του ως μεγάλη προδοσία (η υποδοχή στο Αντώνης Παπαδόπουλος με τα 500ευρα έμεινε στην ιστορία). Παρά το γεγονός ότι ανέλαβε τους «γαλαζοκίτρινους» με αρκετούς βαθμούς πίσω, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου.

Παρόλα αυτά ούτε στον ΑΠΟΕΛ έμεινε αποχωρώντας λίγο πριν το τέλος πληρώνοντας τόσο τις όχι και τόσο καλές σχέσεις με τους παίκτες όσο και με την διοίκηση και ειδικότερα με τον πρόεδρο, Πρόδρομο Πετρίδη.

Με αυτά και με αυτά ο Τιμούρ Κετσπάγια ετοιμάζεται να γίνει ο επόμενος προπονητής της ΑΕΚ με τον ίδιο να ελπίζει ότι η δεύτερη παρουσία του στην Ελλάδα δεν θα έχει την κατάληξη της πρώτης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα