Poll: Ποιο είναι το… μεγαλύτερο τρίποντο του «ερυθρόλευκου» Σπανούλη; (vids)

Poll: Ποιο είναι το… μεγαλύτερο τρίποντο του «ερυθρόλευκου» Σπανούλη; (vids)
Ο Βασίλης Σπανούλης «εκτέλεσε» ξανά τον Παναθηναϊκό, έδωσε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr σας καλεί να… αναδείξετε το μεγαλύτερο τρίποντο του Kill Bill!

Μετά το φινάλε του 4ου Τελικού της φετινής Basket League, ο Μάλκομ Ντιλέινι της Λοκομοτίβ Κούμπαν τον χαρακτήρισε… φονιά! Τον πιο clutch παίκτη στην Ευρώπη. Ο Αμερικανός γκαρντ αναφερόταν στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος με δικό του τρίποντο game winner «καθάρισε» την 4η αναμέτρησης της σειράς με τον Παναθηναϊκό κι οδήγησε τον Ολυμπιακό με 3-1 στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Την άποψη ότι ο Kill Bill είναι ο κορυφαίος clutch παίκτης στην Ευρώπη δεν την έχει -φυσικά- μόνο ο Ντιλέινι. Για πολλούς, ο Λαρισαίος γκαρντ είναι τα τελευταία χρόνια ο κορυφαίος closer, δηλαδή εκείνος που στο τέλος θα… μιλήσει και θα ηγηθεί της ομάδας του, ό,τι κι αν έχει γίνει στη διάρκεια της αναμέτρησης. Για θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Μαδρίτη…

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε σπουδαίες εμφανίσεις στους φετινούς Τελικούς της Basket League κι ο μύθος του… γιγαντώθηκε έπειτα από τα δύο σουτ νίκης μέσα στο ΟΑΚΑ. Αυτά, βέβαια, δεν είναι τα πρώτα σπουδαία σουτ του αρχηγού του Ολυμπιακού και προφανώς ούτε τα τελευταία. Το gazzetta.gr συγκέντρωσε τα κορυφαία του Λαρισαίου με την ερυθρόλευκη φανέλα και σας καλεί να… αναδείξετε το κορυφαίο!

Η τριποντάρα στη Μπαρτσελόνα!
Euroleague (Final 4)
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 68-64

Αν σας πουν μία σκηνή που θυμάστε από το Final 4 της Πόλης, τότε θα πείτε το… πεταχτάρι του Πρίντεζη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Για να φτάσει, όμως, ο Ολυμπιακός στον τελικό, χρειάστηκε ο Βασίλης Σπανούλης να πραγματοποιήσει μία εκ των κορυφαίων εμφανίσεων της καριέρας του στον ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα! Ο Kill Bill ήταν εξαιρετικός και μάλιστα ήταν εκείνος που έβαλε το καθοριστικό τρίποντο περίπου ένα λεπτό πριν από το τέλος, όταν «έγραψε» το 66-61!

Το… ένα από τα πέντε κόντρα στη Ρεάλ!
Euroleague (Final 4)
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 100-88

Στο δεύτερο ημίχρονο του Τελικού του 2013 κόντρα στη Ρεάλ, ο Σπανούλης πραγματοποίησε ΕΠΙΚΗ εμφάνιση! Έβαζε το ένα μεγάλο σουτ μετά το άλλο, ωστόσο το καθοριστικό είναι αυτό που πέτυχε 1’42’’ πριν από το τέλος… Ο Kill Bill διαμόρφωσε το 90-79 κι οι Μαδριλένοι δεν είχαν πλέον καμία τύχη!

Το… πρώτο «πράσινο» buzzer beater!
Euroleague (TOP 16)
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 68-65

Πριν από τα φετινά σπουδαία σουτ του Βασίλη Σπανούλη κόντρα στον Παναθηναϊκό, είχε προηγηθεί το buzzer beater για το TOP 16 της Euroleague το 2014. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε τη μπάλα με το σκορ στο 65-65, είχε μπροστά του τον Τζέιμς Γκιστ, αλλά βρήκε τον τρόπο να… εκτελέσει τους αντιπάλους του!

Όταν «σκότωσε» τον Ομπράντοβιτς!
Euroleague (TOP 16)
Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 68-74

Στη διάρκεια του περσινού TOP 16, ο Ολυμπιακός δοκιμάστηκε στην έδρα της Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Συγκλονιστικό ματς, με το σκορ στο 68-68, μερικά δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Κι εκείνος που πήρε το μεγάλο σουτ δεν ήταν άλλος από τον Kill Bill, ο οποίος με τρίποντο διαμόρφωσε το 68-71!

Τα… αυτιά στο ΟΑΚΑ!
Πρωτάθλημα (regular season)
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 66-77

Ο πανηγυρισμός του ξεσήκωσε αντιδράσεις κι ακολούθησαν πολλά, μετά από αυτή την κίνηση του Βασίλη Σπανούλη. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέτυχε ένα σπουδαίο σουτ, στο γήπεδο όπου τα… έχει ακούσει πολλές φορές! Ο Σπανούλης έκανε το σκορ 64-77 περίπου 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε:

Μπροστά στον ΝτεΚολό!
Euroleague (Final 4)
Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 70-68

Στον περσινό ημιτελικό, ο Βασίλης Σπανούλης ήταν σκιά του εαυτού για τη μεγαλύτερη διάρκεια. Κι όμως. Στο τέλος πήρε τον Ολυμπιακό στις πλάτες του και γι’ ακόμα μία φορά έδειξε το πόσο σπουδαίος παίκτης είναι! Έβαλε μεγάλα σουτ, με πιο καθοριστικό εκείνο στα -10’’ όταν μπροστά στον ΝτεΚολό διαμόρφωσε το 69-66!

Επικό φινάλε, επικός Σπανούλης!
Πρωτάθλημα (Playoffs)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 66-68

Σε μία από τις τελευταίες τους μονομαχίες, ο Δημήτρης Διαμαντίδης κι ο Βασίλης Σπανούλης μας χάρισαν ένα ΕΠΙΚΟ φινάλε στον δεύτερο τελικό της σειράς, με τον 3D να ευστοχεί μπροστά στον Χάντερ και τον Kill Bill να χαρίζει τη νίκη στον Ολυμπιακό με buzzer beater στην έδρα όπου ίσως έχει χάσει τα περισσότερα σουτ ως «ερυθρόλευκος». Κι όμως. Ο Σπανούλης το… πήρε και το έβαλε!

Τρίποντο και… πρωτάθλημα!
Πρωτάθλημα (Playoffs)
Παναθηναίκός - Ολυμπιακός 81-82

Κι εκεί που λες τα έχουμε δει όλα φέτος, ο τέταρτος τελικός είναι για ταινία! Δύο παρατάσεις με φοβερές φάσεις και φινάλε με game winner τρίποντο από τον Βασίλη Σπανούλη, μπροστά στον Δημήτρη Διαμαντίδη! Στο τελευταίο -όπως αποδείχθηκε- ματς της σπουδαίας καριέρας του 3D! Απίστευτο

Σημείωση: Αυτά -εννοείται- πως δεν είναι τα μοναδικά μεγάλα σουτ του Βασίλη Σπανούλη με τον Ολυμπιακό. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το καθοριστικό σουτ με τον Άρη ή το buzzer beater στη Νέα Σμύρνη;

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα