Το 10ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ρεάλ

Το 10ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ρεάλ

bet365

Πέρασαν 2 χρόνια απ’ τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2014 και το gazzetta.gr θυμάται τον «εμφύλιο» ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο στη Λισαβόνα, που συνοδεύτηκε απ’ τη θριαμβευτική κατάκτηση του 10ου ευρωπαϊκού τροπαίου.

Ο Κάρλο Αντσελότι είχε φτάσει στη Μαδρίτη, «αναλαμβάνοντας» να φέρει σε πέρας την αποστολή για την κατάκτηση της decima, του 10ου Τσάμπιονς Λιγκ, του απόλυτου απωθημένου των «μερέγχες».

Απ’ την άλλη οι «ροχιμπλάνκος» του Τσόλο Σιμεόνε πραγματοποιούσαν εκπληκτική σεζόν, φτάνοντας μια εβδομάδα νωρίτερα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και παίζοντας στον δεύτερο τελικό στη διοργάνωση, 40 χρόνια μετά τον πρώτο απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου.

Στο Ντα Λουζ έφτασαν πολύ κοντά στο να «χαλάσουν» τη μεγάλη στιγμή των «μπλάνκος». Οι «σκληροί» του Τσόλο προηγήθηκαν με τον Γοδίν στο 36’ κι έφτασαν μια ανάσα πριν από ένα «μυθικό» νταμπλ τίτλων. Ο Σέρχιο Ράμος όμως εμφανίστηκε ως… καβαλιέρος της «βασίλισσας» και στις καθυστερήσεις με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί η Ατλέτικο κατέρρευσε. Ο Μπέιλ, ο Μαρσέλο και ο Ρονάλντο μετέτρεψαν την παραλίγο «τραγωδία» σε θρίαμβο και ο Αντσελότι, έχοντας ως βοηθό στον πάγκο τον Ζιντάν, έφτανε για τρίτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης, με το 10ο Τσάμπιονς Λιγκ να υψώνεται στον πορτογαλικό ουρανό απ’ τους παίκτες της Ρεάλ, που αποθεώθηκαν ως ήρωες για το επίτευγμα τους.

Οι ενδεκάδες:

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Κοεντράο (59’), Μόντριτς, Κεντίρα (59’), Ντι Μαρία, Μπέιλ, Μπενζεμά (79’), Ρονάλντο - Μαρσέλο (59’), Ίσκο (59’), (Μοράτα 79’)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Φελίπε Λουίς (83’), Γκαρσία (66’), Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε, Κόστα (9’), Βίγια - Αλντερβάιρελντ (83’), Σόσα (66’), Λόπες (9’).

Θυμηθείτε τα γκολ:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα