Πρωταθλητές της... τελευταίας στιγμής! (vids&pics)

Πρωταθλητές της... τελευταίας στιγμής! (vids&pics)

bet365

Η Μπαρτσελόνα πήρε το πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική και το gazzetta.gr θυμάται 9+1 παραδείγματα αγώνων που έκριναν τον πρωταθλητή με το... κόψιμο του νήματος.

Η νίκη στη Γρανάδα έστεψε πρωταθλήτρια την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που έπρεπε να περιμένουν μέχρι το τέλος για να πάρουν το πρωτάθλημα ή έστω να βγουν στα προκριματικά. Ποιος θα ξεχάσει, εξάλλου, το γκολ του Ριβάλντο στο τέλος στο ματς με τη Βαλένθια;

Ποιος θα ξεχάσει από την Ατλέτικο, το γκολ του Γοδίν μέσα στο «Καμπ Νόου»; Ποιος φίλος της Σίτι θα ξεχάσει τα γκολ των Τζέκο - Αγκουέρο στις καθυστερήσεις στο ματς με την ΚΠΡ;

Το gazzetta.gr θυμάται τους 9+1 πρωταθλητές με την... ψυχή στο στόμα.

1989 - Αρσεναλ

Λίβερπουλ-Αρσεναλ στο Άνφιλτν τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του Λονδίνου έπρεπε να πάρει το ματς με δύο γκολ διαφορά - κάτι που τελικά κατάφερε.

Ο Αλαν Σμιθ είχε ανοίξει το σκορ στο 52', ο Μπαρνς θα μπορούσε να κάνει καθυστερήσεις αλλά τελικά έχασε την μπάλα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Τζον Λούκιτς, ο οποίος βρήκε τον Ντίξον και αυτός έκανε μακρινή μπαλιά, η οποία χτύπησε στον Σμιθ και από εκεί στο Μάικλ Τόμας. Ετσι γράφτηκε το 2-0 κι η Αρσεναλ πήρε τον τίτλο.

1994 - Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα ήταν ένα βαθμό πίσω από τη Λα Κορούνια, με μία αγωνιστική να απομένει για το τέλος του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιόχαν Κρόιφ έπαιζε κόντρα στην Σεβίλλη την οποία και νίκησε με 5-2.

Από την άλλη, η η Ντεπορτίβο αντιμετώπιζε τη Βαλένθια την οποία αν νικούσε δεν την ένοιαζε τι θα έκανε η Μπάρτσα. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα η Λα Κορούνια παίρνει πέναλτι. Ο Ντονάτο όμως ήταν εκτός γηπέδου κι ο Μπεμπέτο αρνείται να το εκτελέσει. Ετσι ο Τζούκιτς πηγαίνει στην άσπρη βούλα και αστοχεί. Αργότερα ο Σέρβος θα παραδεχτεί "αυτή ήταν η πιο λυπηρή στιγμή της ζωής μου"¨. Τι να το κάνεις; Στην Καταλονία πανηγύρισαν τον τίτλο.

1995 - Μπλάκμπερν

Τελευταία αγωνιστική στην Premier League με την Μπλάκμπερν να παίζει στο «Ανφιλντ» με τη Λίβερπουλ, τη στιγμή που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε μόνο τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ. Τελικά, η ομάδα του Φέργκιουσον μένει στο 1-1 κι ο Κένι Νταλγκλίς δείχνει στους «Ρόβερς» ότι στα παραμύθια, τελικά, ιο δράκοι... κατατροπώνονται. Στο τέλος.

2000 - Λάτσιο

Η Λάτσιο επικράτησε της Ρετζίνα την τελευταία αγωνιστική αλλά έπρεπε να περιμένει 2 ώρες για να μάθει αν θα είναι τελικά αυτή η πρωταθλήτρια ή αν θα παίξει στα μπαράζ.

Η Γιουβέντους έπαιζε στην Περούτζια, όπου το ματς είχε διακοπεί λόγω βροχής. Το ματς ήταν στο 0-0 αλλά τελικά η «γηραιά κυρία» ηττήθηκε χάρη στο γκολ του Καλόρι και έτσι η ομάδα της Ρώμης στέφθηκε πρωταθλήτρια για πρώτη φορά ύστερα από 26 χρόνια και για 2η φορά μέσα σε 100 χρόνια ζωής.

2001 - Μπαρτσελόνα

Δεν κρίθηκε ο τίτλος για την Μπαρτσελόνα αλλά η θέση στα προκριματικά του Champions League. Για να συμβεί βέβαια αυτό χρειάστηκε ο μαγικός Ριβάλντο. Το 2-2 που είχε κάνει ο πρώην σούπερ σταρ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, έγινε 3-2 με... παραμυθένιο τρόπο. Με ένα ανάποδο ψαλίδι από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημείωσε ένα από τα πιο ανεπανάληπτα γκολ που έχουμε δει ποτέ. Αυτό ήταν και το καλύτερο γκολ για τον «Ρίμπο» - όπως είπε ο ίδιος.

2002 - Γιουβέντους

Τελευταία αγωνιστική στη Serie A. Η Γιουβέντους νικάει 2-0 την Ουντινέζε, τη στιγμή που η Ίντερ χάνει από την Λάτσιο με 4-2. Ετσι, οι «νερατζούρι» των Ρονάλντο-Βιέρι χάνει, όχι μόνο το πρωτάθλημα αλλά και τη δεύτερη θέση, την οποίακατακρά η Ρόμα.

2007 - Αϊντχόφεν

Το ολλανδικό πρωτάθλημα τελείωνε με τις Άλκμααρ, Αϊντχόφεν και Αγιαξ να έχουν από 72 βαθμούς. Φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν η Άλκμααρ του Λουίς Φαν Χάαλ αλλά η Εξέλσιορ την υποχρεώνει σε ήττα και έτσι οι νίκες των άλλων δύο ανέδειξαν πρωταθλητή την Αϊντχόφεν.

2007 - Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποχαιρέτησε την Ρεάλ Μαδρίτης με πρωτάθλημα τελικά, ύστερα από τέσσερα χρόνια παραμονής του στην ισπανική πρωτεύουσα. Την τελευταία αγωνιστική, η ομάδα του επικράτησε της Μαγιόρκα 3-1, εκμεταλλευόμενη το «δώρο» της Μπαρτσελόνα που αναδείχτηκε ισόπαλη με την Εσπανιόλ (2-2). Ετσι, στην ισοβαθμία η Ρεάλ πήρε τον τίτλο, έχοντας 76 βαθμούς.

2012 - Μάντσεστερ Σίτι

Στις καθυστερήσεις πρωτάθλημα για τη Σίτι. Τα γκολ των Τζέκο και Αγκουέρο, κόντρα στην ΚΠΡ, έδωσαν τη νίκη με 3-02 και τον τίτλο στην ομάδα του Μαντσίνι, ύστερα από το 1968. Ο τίτλος ήρθε στην ισοβαθμία με τη Γιουνάιτεντ (89 βαθμούς).

2014 - Ατλέτικο Μαδρίτης

Η Ατλέτικο ήταν μπροστά στη βαθμολογία από την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης. Τελευταία αγωνιστική έπαιζε στο «Καμπ Νόου» απ' όπου και έφυγε με την ισοπαλία. Ο Αλέξις Σάντσες είχε βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του, αλλά ο Γοδίν στο 49' έφερε το ματς στα ίσια. Ετσι, οπι «κολτσονέρος» πήραν το πρωτάθλημα ύστερα από 18 χρόνια.

Πηγή: thesun

 

Τελευταία Νέα