Βερολίνο 2009: «Αιώνιος» ημιτελικός... διαφήμιση! (vid)

Βερολίνο 2009: «Αιώνιος» ημιτελικός... διαφήμιση! (vid)
Σαν σήμερα, πρωτομαγιά, το 2009 οι... μεγάλοι του ελληνικού μπάσκετ τέθηκαν αντιμέτωποι στο Final 4 της Euroleague, σ' έναν ημιτελικό που έχει μείνει... αξέχαστος για πολλούς λόγους!

Δυστυχώς, η πραγματικότητα μας έχει συνηθίσει σε αναμετρήσεις που αρκετές φορές δεν εξελίσσονται ομαλά... Αναφερόμαστε στα παιχνίδια ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ή τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Το Βερολίνο, όμως, αποτελεί εξαίρεση!

Το 2009 οι «αιώνιοι» βρέθηκαν στη γερμανική πόλη για το Final 4 της Euroleague, με τη μπασκετική μοίρα να τους φέρνει αντιμέτωπους στον έναν από τους δύο ημιτελικούς. Στις εξέδρες βρέθηκαν φίλοι και των δύο ομάδων, ωστόσο δεν συνέβη το παραμικρό! Αυτά για τα όσα έγιναν μακριά από το παρκέ. Γιατί μέσα στον αγωνιστικό χώρο είδαμε ένα από τα κορυφαία ντέρμπι όλων των εποχών!

Βλέπετε, τόσο η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όσο κι εκείνη του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν στα...φόρτε τους οικονομικά κι είχαν δημιουργήσει δύο φοβερά ισχυρά ρόστερ! Τα ονόματα που θα δείτε στη συνέχεια αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, επομένως δεν χρειάζονται περισσότερες αναλύσεις.

Όσο για την εξέλιξη της αναμέτρησης; Ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης! Ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια, ωστόσο η διαφορά δεν ήταν μεγάλη και τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα! Ο Ολυμπιακός είχε την τελευταία επίθεση με το σκορ στο 84-82 υπέρ του «Τριφυλλιού», ο Γκριν πήρε τη μπάλα από τον Παπαλουκά, την πέρασε στον Γιάννη Μπουρούση, εκείνος, όμως, αστόχησε κι ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό!

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Νίκολα Πέκοβιτς με 20 πόντους, ωστόσο μεγάλο παιχνίδι είχαν κάνει ακόμα οι Μπατίστ (19π.), Σπανούλης (18π.) και Γιασικεβίτσιους (18π.). Από την άλλη, εκείνος που ξεχώρισε από τον ηττημένο Ολυμπιακό ήταν ο Λιν Γκριν με 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 41-43 (ημ.), 63-66, 82-84
Διαιτητές: Αρτεάγκα (Ισπανία), Μπραζάουσκας (Λιθουανία), Ρόκα (Πορτογαλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (1), Τσίλντρες 11, Βούιτσιτς 14, Μπουρούσης 10 (1), Χαλπερίν 4, Γκριρ 18 (2), Βουγιούκας, Πρίντεζης 9, Ερτσεγκ 4 (1), Τεόντοσιτς 3 (1), Πάργκο.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 4, Μπατίστ 19, Φώτσης 5 (1), Χατζηβρέττας, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς 20, Γιασικεβίτσιους 18 (4).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.