Playoffs: Η αγαπημένη συνήθεια του ΠΑΟΚ (vids)

Playoffs: Η αγαπημένη συνήθεια του ΠΑΟΚ (vids)

bet365

Με οκτώ στις εννιά παρουσίες ο ΠΑΟΚ είναι η πιο… πιστή ομάδα στο έξτρα μίνι πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, που μπήκε στη ζωή μας από το 2008.

Με εξαίρεση τα πρώτα παιχνίδια, της σεζόν 2007-’08, ο Δικέφαλος (τερμάτισε 9ος σ’ εκείνο το πρωτάθλημα) δίνει κάθε χρόνο το «παρών» στα playoffs, μια διαδικασία που έχει γίνει συνήθεια για τους οπαδούς του και που δύο φορές (2010, 2013) του έδωσε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Μ’ άλλα λόγια έχει την εμπειρία και ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει η διαδικασία των έξι αγώνων (Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη) μέσα σ’ ένα διάστημα τριών εβδομάδων.

Συνολικά, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 42 αγώνες και μετράει: 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 18 ήττες (42-43 γκολ) με χειρότερη κατάταξη την 4η θέση, που πήρε τις σεζόν 2011-2012 και 2014-2015.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι πέτυχε στις επτά προηγούμενες συμμετοχές του στα playoffs:

Σεζόν 2008-2009: Η πρώτη και πιο επεισοδιακή παρουσία του Δικεφάλου. Αν και τερμάτισε 2ος στην κανονική περίοδο και μπήκε με 3 βαθμούς στα playoffs, τελικά πήρε την 3η θέση, πίσω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Μια διαδικασία που στιγματίστηκε από τις δύο αποβολές, μια του Πάμπλο Γκαρσία και μια του Ολιβιέ Σορλέν, από τον Τάσο Κάκκο στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό (Τούμπα) και ΑΕΚ (ΟΑΚΑ), αλλά και τη βαριά ήττα με 4-1 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Σεζόν 2009-10: Η καλύτερη μέχρι τώρα παρουσία του στα playoffs. Με εξαιρετικές εμφανίσεις ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος εξασφάλισε από την 4η αγωνιστική το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Στα πρώτα 5 ματς ο Δικέφαλος δεν δέχθηκε καν γκολ! Ξεκίνησε με ισοπαλία 0-0 στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ και ακολούθησαν οι νίκες: 2-0 επί του Άρη, 1-0 και 0-1 επί του Ολυμπιακού, 1-0 επί της ΑΕΚ. Το τελευταίο ματς στου Χαριλάου με τον Άρη (ήττα 3-2) ήταν αδιάφορο βαθμολογικά και το τελευταίο του Πορτογάλου προπονητή στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Σεζόν 2010-11: Με προπονητή τον Μάκη Χάβο ο Δικέφαλος τερμάτισε στην κανονική περίοδο 4ος ξεκίνησε με 0 βαθμούς τη διαδικασία των playoffs και λίγο έλειψε να τερματίσει στην 1η θέση. Όλα κρίθηκαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου ακόμη φωνάζουν στον ΠΑΟΚ για το γκολ-οφσάιντ του Ζιλμπέρτο Σίλβα, που έκρινε και το αποτέλεσμα. Διαιτητής και πάλι ήταν ο… Τάσος Κάκος!

Στο τελευταίο ματς, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου 5-1, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σημείωσε το πιο γρήγορο γκολ των playoffs σκοράροντας στο 12ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.

Σεζόν 2011-12: Μια από τις χειρότερες παρουσίες του ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε τη διαδικασία με 0 βαθμούς και είδε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ατρόμητο να τον προσπερνούν στη τελική κατάταξη. Είχε την ευκαιρία να τερματίσει ακόμη και δεύτερος, αλλά στο τελευταίο ματς γνώρισε την ήττα (0-1) από τον Ατρόμητο μέσα στην Τούμπα, ενώ είχαν προηγηθεί δύο ήττες από Παναθηναϊκό (2-0) και ΑΕΚ (2-0) στο ΟΑΚΑ.

Σεζόν 2012-13: Η πιο δραματική διαδικασία playoffs για τον Δικέφαλο, που κατέκτησε την πρώτη θέση (ξεκίνησε με 4 βαθμούς ως 2ος της κανονικής περιόδου) στον τελευταίο αγώνα με το «διπλό» μέσα στους «Ζωσιμάδες» επί του ΠΑΣ Γιάννινα (1-2) με ανατροπή, ενώ χρειάστηκε την τελευταία αγωνιστική τη βολική ισοπαλία στο Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης.

Με το εύστοχο πέναλτι του Ντε Βισέντι ο ΠΑΣ προηγήθηκε 1-0 στο 31’, αλλά ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Γεωργιάδη «γύρισε» το ματς, με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά από τον Κώστα Κατσουράνη (1-1 στο 70’) και Γκόρντον Σίλντενφελντ (74’) εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για το Champions League.

Σεζόν 2013-14: Ο ΠΑΟΚ άρχισε τη διαδικασία με 2 βαθμούς (τερμάτισε 2ος στην κανονική περίοδο) και με την γνωστή αφαίρεση των τριών βαθμών, που αν το καλοσκεφτεί κανείς ισοδυναμούσαν με 15 βαθμούς, πάλεψε ως το τέλος, αλλά τελικά τερμάτισε στην 2η θέση πίσω από τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο δεν έχασε (1-1 στη Λεωφόρο, 1-0 στην Τούμπα. Καθοριστική αποδείχθηκε στο τέλος η ισοπαλία 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στην 1η αγωνιστική μέσα στην Τούμπα, αλλά και η ήττα 1-0 από τους Αρκάδες στην Τρίπολη.

Σεζόν 2014-15: Η χειρότερη πορεία του Δικεφάλου που καταποντίστηκε στα περσινά playoffs, με τον Γιώργο Γεωργιάδη να καλείται για τρίτη σερί σεζόν να οδηγήσει την ομάδα στο έξτρα πρωτάθλημα. Για πρώτη φορά στους έξι αγώνες δεν κέρδισε ούτε έναν 92 ισοπαλίες, 4 ήττες) και η κατάληξη του ήταν να ξεκινήσει τη φετινή σεζόν με επίσημα παιχνίδια από τις 16 Ιουλίου στον Β’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Ξεκίνησε με δύο ισοπαλίες (Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-1 και ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 0-0), αλλά από το γκολ του Φακούντο Περέιρα στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης στο Περιστέρι δεν ξαναβρήκε δίχτυα! Εμεινε «ασφαιρος» και στο μηδέν στα υπόλοιπα 508 λεπτά!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα