Ο Σεθ Κάρι... βγαίνει από την σκιά του Στέφεν (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Ο Σεθ Κάρι... βγαίνει από την σκιά του Στέφεν (pics & vids)

bet365

Ο Στέφεν τραβάει όλα τα βλέμματα, ο Σεθ όμως έχει ταλέντο και είναι αποφασισμένος να το δείξει. Ο Σεθ Κάρι «αρπάζει τις ευκαιρίες από τα μαλλιά» και φαίνεται ότι έχει βαλθεί για τα καλά να διεκδικήσει το δικό του μερίδιο από το επώνυμο Κάρι. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον Κάρι... τον Σεθ.

Ο Κάρι μετρά 29,9 πόντους κατά μέσο όρο, 6,7 ασίστ και 5,5 ριμπάουντ σε 31,26 λεπτά συμμετοχής. Αυτοί είναι οι εντυπωσιακοί αριθμοί για τον Στέφεν, με την φανέλα των Ουόριορς και μάλλον ένας από τους λόγους που ο Σεφ παλεύει να βγει από την σκιά του αδελφού του.

Ο Σεθ Κάρι, είναι ο μικρότερος αδελφός του Στέφεν, παίζει για τους Κινγκς, έχει μεγαλύτερο ποσοστό στα τρίποντα και η αποτυχία της ομάδας του, του δίνει την ευκαιρία για πρώτη φορά στην καριέρα του να «τραβήξε»ι πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Η γνωστή διαδρομή, στην σκιά του Στέφεν

Ο Σεθ γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 1990 στην Νότια Καρολίνα και είχε την «ατυχία» να είναι ο μικρότερος αδελφός του Στέφεν Κάρι.

Ο νεαρός έχει τηρήσει αυστηρά την σωστή σειρά, για να μάθεις μπάσκετ στην Αμερική, αφού μετά έναν χρόνο στο πανεπιστήμιο «Liberty» πήρε μεταγραφή στο Ντιούκ.

Ο Σεθ μεγάλωσε στο Σάρλοτ, όπου ο πατέρας των αδελφών Κάρι, Ντελ, έπαιζε μπάσκετ για τους Σάρλοτ Χόρνετς. Ο πατέρας των δύο παιδιών τους έμαθε τα μυστικά του αθλήματος από την παιδική τους ηλικία, όπου συχνά άφηνε τον Στέφεν και τον Σεθ να σουτάρουν στην προθέρμανση της ομάδας.

Ο Σεθ μπορεί να μην έχει τα εντυπωσιακά χαρίσματα του αδελφού του, αλλά οι αριθμοί που τον συνοδεύουν είναι εντυπωσιακοί και περιμένει την ευκαιρία που θα του δώσει την ευκαιρία να αναδειχθεί.

Η τελευταία του χρονιά στο λύκειο ο Σεθ μέτρησε 22,3 πόντους κατά μέσο όρο, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ έχοντας το εντυπωσιακό 52% στα σουτ.

Η εντυπωσιακή του πορεία συνεχίστηκε και στο πανεπιστήμιο όπου έσπασε το ρεκόρ του σκοραρίσματος για πρωτοετή και μέτρησε 20,2 πόντους κατά μέσο όρο.

Το Ντιούκ δεν αφήνει τέτοιες ευκαιρίες να πάνε χαμένες και αποφάσισε να εντάξει τον Σεθ Κάρι στο ρόστερ του.

Η πορεία του Σεθ ήταν ανοδική και κάθε χρόνος που πέρναγε τον έβρισκε με καλύτερους αριθμούς. Η σεζόν 2012-13 έκλεισε για τον νεαρό Κάρι με 17,5 πόντους μέσο όρο.

Από εκεί και ο Σεθ ακολούθησε την κλασσική διαδρομή όλων όσων ψάχνουν μια ευκαιρία στον «μαγικό» κόσμο.

Ο προορισμός είναι γνωστός. D – League, ολιγοήμερα συμβόλαιο και προσπάθεια να πείσει και να βρει την θέση του στο ΝΒΑ.

Ο Σεθ δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ του 2013 και από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα πάρε δώσε που τον έβρισκε από το ΝΒΑ στην αναπτυξιακή λίγκα και πάλι πίσω.

Συνολικά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι το καλοκαίρι του 2015 να μετρά μόλις 4 παιχνίδια στο ΝΒΑ και τελικά να μην καταφέρνει να βρει το συμβόλαιο που θα του έδινε την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες του.

Τελικά, η δικαίωση ήρθε στις 22 Ιουλίου όταν κατάφερε να υπογράψει εγγυημένο συμβόλαιο 2 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Σακραμέντο Κινγκς.

Το θέμα με τον Σεθ είναι αυτό που έχουν ανακαλύψει οι σκάουτερ και δεν του δίνει τις ευκαιρίες που ίσως να δικαιούνταν. Είναι ένας πολύ καλός σουτέρ «παγιδευμένος» στο σώμα ενός πόιντ γκαρντ.

Με ολόκληρο τον κόσμο να έχει στρέψει την προσοχή του στον αδελφό του Στέφεν, ο Σεθ περίμενε με υπομονή για την ευκαιρία που θα του δώσει την δυνατότητα να κάνει γνωστό ότι η λίγκα φιλοξενεί δύο Κάρι.

Αυτό και έγινε. Η αποτυχία των Κινγκς να μπουν στα playoff έδωσε την ευκαιρία στον Σεθ Κάρι να ξεδιπλώσει τις αρετές του μέσα στο παρκέ και ίσως να κερδίσει μια θέση στο ΝΒΑ.

«Νοιώθω καλά και στις δύο θέσεις των γκαρντ, ειλικρινά. Εννοώ, ότι μου αρέσει να έχω την μπάλα στα χέρια μου και να φτιάχνω το παιχνίδι για την ομάδα μου αλλά πιστεύω ότι το σουτ είμαι είναι άλλο ένα θετικό στοιχείο. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που είμαι ικανός να παίξω σε δύο θέσεις και μπορώ να επηρεάζω το παιχνίδι με πολλούς διαφορετικούς τρόπους».

Η αποτυχία της ομάδας του, του δίνει μια νέα ευκαιρία

Οι δύο περίπου τελευταίες εβδομάδες βρίσκουν τον Σεθ σε μια νέα κατάσταση που όπως φαίνεται την διαχειρίζεται άριστα. Κερδίζει χρόνο και φροντίζει μέσα στο παρκέ να τον αξιοποιεί όσο καλύτερα μπορεί.

Η τελευταία του εμφάνιση κόντρα στους Σανς ήταν εντυπωσιακή. Ο 25χρονος γκαρντ μέτρησε 20 πόντους και 15 ασίστ δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται από τα μαλλιά.

Το εντυπωσιακό 47,3% που μετρά στις προσπάθειες για 3 πόντους (είναι καλύτερο ακόμα και από του αδελφού του Στέφεν 44,3%) είναι το ποσοστό που μπορεί να του δώσει το διαβατήριο για να κερδίσει μια ενεργή θέση στο ρόστερ ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Ο χρόνος που παίρνει και αυτά που κάνει έχουν αναγκάσει τους αντιπάλους του να σκληρύνουν την άμυνα τους πάνω στον Κάρι: «Νομίζω ότι μπορείτε να δείτε μερικούς διαφορετικούς τρόπους από τις ομάδες για το μαρκάρισμα μου. Αυτή είναι μια ευχάριστη αλλαγή. Να είμαι ικανός να βλέπω διαφορικές άμυνες σε επίπεδο ΝΒΑ και να προσπαθώ να τις διασπάσω. Με βοηθά να γίνομαι καλύτερος και είναι μια καλή πρόκληση για εμένα».

Οι Αμερικάνοι ήδη δείχνουν δείγματα ενδιαφέροντος βλέποντας με πολύ καλό μάτι τις εντυπωσιακές κινήσεις αλλά και γενικότερα εμφανίσεις του Σεθ.

Ήδη οι αναλύσεις προσανατολίζονται στην επόμενη χρονιά του Κάρι, με σαφώς καλύτερες προϋποθέσεις από αυτές που ξεκίνησε η καριέρα του στο ΝΒΑ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σεθ έχει την τύχη να έχει έναν εξαιρετικό αδελφό και την ατυχία να βρεθούν την ίδια περίοδο στα παρκέ του ΝΒΑ, όπου ο Στέφεν έχει βαλθεί να τρελάνει ολόκληρο τον πλανήτη με αυτά που κάνει .

Αν ο Σεθ συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, διεκδικεί με πολλές πιθανότητες μια θέση στον «μαγικό» κόσμο, μακρυά από την σκιά του αγαπημένου του αδελφού...

 

NBA Τελευταία Νέα