Τα… ζευγάρια που θα κρίνουν την πρόκριση! (infographics)

Φάνης Παναγιώτου
Τα… ζευγάρια που θα κρίνουν την πρόκριση! (infographics)
Λίγο πριν από το πρώτο τζάμπολ της προημιτελικής φάσης της Euroleague, το gazzetta.gr γράφει για τα 8… ζευγάρια που αναμένεται να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις νικήτριες ομάδες!

Με εξαίρεση το ζευγάρι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Ερυθρό Αστέρα, τα υπόλοιπα των φετινών playoffs μοιάζουν εξαιρετικά αμφίρροπα. Ποιος μπορεί να… ξεγράψει τον Παναθηναϊκό, τη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός ότι έχουν μειονέκτημα έδρας;

Η προημιτελική φάση της Euroleague αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και λίγο πριν από το πρώτο επίσημο τζάμπολ, το gazzetta.gr βάζει στο μικροσκόπιο 8 ζευγάρια (σ.σ. δύο από κάθε σειρά) που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των αναμετρήσεων.

Κάιλ Χάινς vs. Μάικ Τσίρμπες
Ο πρώτος σκόρερ του Ερυθρού Αστέρα είναι ο Κουίνσι Μίλερ, ωστόσο ο παίκτης που κάνει τη διαφορά σταθερά από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου είναι Μάικ Τσίρμπες. Οι Σέρβοι ακουμπούν αρκετά συχνά τη μπάλα στον Γερμανό σέντερ κι είναι δεδομένο πως οι ψηλοί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα πρέπει να τον περιορίσουν. Εκείνος που θα αναλάβει δράση είναι ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις και στην επίθεση!

Νάντο Ντε Κολό vs. Στέφαν Γιόβιτς
Για πολλούς, ο Γάλλος γκαρντ είναι ο MVP της φετινής χρονιάς κι η αλήθεια είναι πως δεν έχουν άδικο. Βλέπετε, οι αριθμοί του Ντε Κολό είναι άκρως εντυπωσιακοί κι αν ο Ερυθρός Αστέρας θέλει να πετύχει κάτι καλό στη σειρά, τότε οφείλει να τον περιορίσει. Ο Στέφαν Γιόβιτς θα βρεθεί αρκετές φορές να τον μαρκάρει, παράλληλα, όμως, θα είναι και «πονοκέφαλος» για την άμυνα της ΤΣΣΚΑ, αφού είναι δεδομένη η ικανότητα του στην επίθεση, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι.

Μπόμπι Ντίξον vs. Σέρχιο Γιουλ
Ο πρώην γκαρντ της Καρσίγιακα δεν ταιριάζει πολύ στο στυλ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όπως τον θυμόμαστε στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, ο Ντίξον αποτελεί βασικό… γρανάζι της Φενέρμπαχτσε, ειδικά με τους τραυματισμούς που έχει περάσει φέτος ο Κώστας Σλούκας. Μοιάζει δεδομένο πως θα πάρει πάνω του πολλές επιθέσεις κι ο Σέρχιο Γιουλ θα έχει αρκετή δουλειά στο μαρκάρισμα του. Το ίδιο, όμως, ισχύει κι από την άλλη πλευρά, με τον Ισπανό να αποτελεί μεγάλη… απειλή για την άμυνα της Φενέρμπαχτσε, η οποία θα πρέπει να τον περιορίσει.

Εκπέ Ούντο vs. Γκουστάβο Αγιόν
Μετά από αρκετά χρόνια, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να βρει έναν πολύ αξιόπιστο ψηλό στο πρόσωπο του Μεξικανού σέντερ. Ο Αγιόν είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες των Πρωταθλητών Ευρώπης και το… ζευγάρι του με τον Εκπέ Ούντο αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Βλέπετε, ο σέντερ της Φενέρμπαχτσε κάνει πολύ καλή σεζόν κι είναι από τους πιο αξιόπιστους ψηλούς της Euroleague. Μάλιστα, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, με δεδομένη την απουσία του Γιαν Βέσελι.

Μάλκομ Ντιλέινι vs. Τόμας Σατοράνσκι
Ο Ντιλέινι δεν είναι απλά ένας εκ των κορυφαίων παικτών της Λοκομοτίβ Κούμπαν. Έχει ξεχωρίσει συνολικά με την παρουσία του στη φετινή Euroleague κι ο Γιώργος Μπαρτζώκας ποντάρει πάνω του. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται ότι οι γκαρντ της Μπαρτσελόνα θα έχουν αρκετή… δουλειά στο μαρκάρισμα του, με τον Τόμας Σατοράνσκι να αναλαμβάνει το συγκεκριμένο έργο για σημαντικό διάστημα. Ταυτόχρονα, όμως, ο Τσέχος γκαρντ αποτελεί απειλή για την άμυνα της «Λόκο» με το συγκεκριμένο ζευγάρι να κρίνει πολλά στην εξέλιξη της σειράς.

Άντονι Ράντολφ vs. Άντε Τόμιτς
Το πρώτο διάστημα της σεζόν ο Άντονι Ράντολφ βρισκόταν στα… πιτς. Από τη στιγμή, όμως, που επέστρεψε, έχει εξελιχθεί σ’ ένα από τους πιο σημαντικούς παίκτης της Λοκομοτίβ Κούμπαν. Αγωνίζεται ως σέντερ, ωστόσο είναι αρκετά… σοφτ γι’ αυτό αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι στιγμές που θα κληθεί να μαρκάρει τον Άντε Τόμιτς. Αντίστοιχα, ο Κροάτης ψηλός θα πρέπει να βρει τρόπο να σταματήσει τον Αμερικανό, που προφανώς είναι πιο γρήγορος και πιο… ευκίνητος.

Ντάριους Άνταμς vs. Νικ Καλάθης
Το backcourt της Λαμποράλ Κούτσα στηρίζεται σε γκαρντ που αρέσκονται στο γρήγορο μπάσκετ, όπως ο Ντάριους Άνταμς κι ο Μάικ Τζέιμς. Ο πρώτος παρουσιάζει πολύ καλούς μέσους όρους φέτος, έχει ξεκινήσει βασικός σε όλες τις αναμετρήσεις των Βάσκων κι είναι δεδομένο πως θα προσπαθήσει να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Εκεί, θα πρέπει να αναλάβει δράση ο Νικ Καλάθης. Ο διεθνής γκαρντ θα δώσει λύσεις στην επίθεση, ωστόσο οφείλει να δείξει και τις αμυντικές του ικανότητες και να μην αφήσει τον Άνταμς να βρει ρυθμό.

Γιάννης Μπουρούσης vs. Μίροσλαβ Ραντούλιτσα
Το ότι ο Γιάννης Μπουρούσης κάνει εντυπωσιακή χρονιά είναι δεδομένο πως κάπου θα το έχετε διαβάσει. Ο διεθνής σέντερ έχει φοβερούς αριθμούς στη φετινή Euroleague κι αποτελεί τον καλύτερο παίκτη της Λαμποράλ Κούτσα. Το ζευγάρι του με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον των playoffs, αφού είναι δεδομένη κι η ικανότητα του Σέρβου στο σκοράρισμα. Τι σημαίνει αυτό; Ο Μπουρούσης θα πάρει πάνω του αρκετές επίθεσης των Βάσκων, ωστόσο θα πρέπει παράλληλα να βρει τρόπο να σταματήσει τον Ραντούλιτσα!