Τα καλύτερα γκολ του Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τα καλύτερα γκολ του Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης (vids)

bet365

Σταματάς τα πάντα. Πατάς το Play. Αντιλαμβάνεσαι γι΄ακόμα μια φορά πόσο όμορφο είναι το ποδόσφαιρο και γιατί γεμίζει τη ζωή μας αυτό το clasico. Το gazzetta.gr στηρίζει τη θέση του, με τη δύναμη της... μαγείας των γκολ που έχουμε δει στα παιχνίδια ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Ναι, ψάξαμε πάρα πολύ και δυσκολευτήκαμε να τα ξεχωρίσουμε...

Ναι, μπορεί να αδικήσαμε κάποια και να υπάρχουν κι άλλα που ίσως ξεχάσαμε. Ίσως και να... έχαναν για ελάχιστο σε ομορφιά από τα υπόλοιπα.

Ναι, απολαύσαμε και με το παραπάνω τη διαδικασία αναζήτησης των καλύτερων γκολ που έχουμε δει στο clasico...

Όχι, δεν είναι Top-10, γιατί ήταν αδύνατο να βάλουμε μόνο 10 τέρματα. Και γιατί δεν θέλαμε μόνο 10, αλλά και γιατί... είναι κρίμα να βάλουμε περιορισμούς.

Δίχως, πολλά λόγια, περνάμε στο... θέαμα. Η Βαρκελώνη ετοιμάζεται για ένα εκθαμβωτικό βράδυ Σαββάτου με το μεγάλο ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και το gazzetta.gr θυμίζει μαγικές στιγμές, αυτής της κόντρας που τις ημέρες που διεξάγεται, (σχεδόν) τίποτα άλλο δεν έχει σημασία...

Ντάνι Άλβες: Για το Κύπελλο Ισπανίας, τον Ιανουάριο του 2012 στο «Καμπ Νου», ο Ντάνι Άλβες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κι ενώ είχε προηγηθεί ένταση μεταξύ των παικτών για σκληρό μαρκάρισμα του Λασανά Ντιαρά στον Σεσκ Φάμπρεγας, με τους «μπλαουγκράνα» να ζητούν την κίτρινη κάρτα, εξαπέλυσε ... ρουκέτα με το δεξί για το 2-0! Η «βασίλισσα» επέστρεψε στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισε στο τελικό 2-2.

Ιβάν Ζαμοράνο: Έναν χρόνο μετά το βαρύτατο 5-0 για τη Ρεάλ στο clasico του 1994 στο «Καμπ Νου», οι Μαδριλένοι πήραν την εκδίκησή τους και πλήρωσαν τους Καταλανούς... με το ίδιο νόμισμα! Έφτασαν στο τελικό 5-0, τον Ιανουάριο, πριν 11 χρόνια, με τον Ιβάν Ζαμοράνο να πετυχαίνει εξαιρετικό γκολ με το αριστερό, στην κλειστή γωνία, στέλνοντας τη μπάλα να ταράξει τον ουρανό των διχτύων!

Νεϊμάρ: Ένας από τους ... εφιάλτες που διατηρούνται για τη Ρεάλ σε κάθε clasico, για όσο εκείνος παραμένει στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα. Ο Νεϊμάρ, τον Οκτώβριο του 2014 σε εκτός έδρας νίκη των «μπλαουγκράνα», είχε ανοίξει το σκορ για το τελικό 3-1, με προσποίηση μπροστά από τους Καρβαχάλ και Πέπε και με δυνατό δεξί σουτ νίκησε τον Κασίγιας.

Ραούλ: Με δυνατό άλμα και κεφαλιά στη γωνία που δεν μπορούσε ν' αντιδράσει ο Βίκτορ Βαλντές λόγω του αντίθετου βηματισμού του, ο Ραούλ ξεσήκωσε το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» μόλις στο 3ο λεπτό του ντέρμπι, τον Οκτώβρη του 2006. Το τελικό 2-0 εκείνης της αναμέτρησης διαμόρφωσε ο Φαν Νίστελροϊ, ωστόσο, το γκολ του παλαίμαχου φορ της «βασίλισσας» θεωρείται από τα καλύτερα που πέτυχε στα clasico...

Ρομάριο: Σε μια νύχτα που τον θαύμασε η ποδοσφαιρική υφήλιος, τον λάτρεψαν ακόμα περισσότεροι οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα και ίσως κάποιοι φίλοι της Ρεάλ τον χειροκρότησαν βλέποντας το ματς από την τηλεόραση, ο Ρομάριο, έλαμψε την 8η Ιανουαρίου του 1994... Με τους Καταλανούς να διαλύουν τη Ρεάλ με το τελικό 5-0 και τον Βραζιλιάνο θρύλο να πετυχαίνει χατ-τρικ, το πρώτο του γκολ ήταν ... άλλο πράμα!

Ζούλιο Μπαπτίστα: Το... θηρίο από τη Βραζιλία έχει βάλει τ' όνομά του στη λίστα με τα ωραιότερα γκολ που έχουν επιτευχθεί στο clasico. Τον Δεκέμβρη του 2007, «πάγωσε» το «Καμπ Νου» και χάρισε στη Ρεάλ τη νίκη με σκορ 1-0, σκοράροντας με πανέμορφο σουτ στο 35ο λεπτό, έπειτα από ωραία εναλλαγή της μπάλας με τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ.

Καρίμ Μπενζεμά: Μαγικό γκολ από τον Γάλλο επιθετικό που αυτό τον καιρό δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες της ζωής του λόγω της υπόθεσης εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά και την αμφιβολία που «σκεπάζει» μέχρι στιγμής τη συμμετοχή του με την εθνική ομάδα στο Euro του καλοκαιριού. Τον Ιανουάριο του 2012, για το Copa Del Rey, στη ρεβάνς του «Καμπ Νου», ο Μπενζεμά περνώντας τη μπάλα πάνω από τον Πουγιόλ για να πλασάρει και να κάνει το 2-2. Ωστόσο, το γκολ δεν ήταν αρκετό, αφού η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει 2-1 στη Μαδρίτη και πέρασε στην επόμενη φάση.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Είτε τον μισείς, είτε τον λατρεύεις, είτε ο ίδιος αδικεί τον εαυτό του, είτε όντως είναι τόσο ιδιαίτερη και περίεργη η συμπεριφορά του, δεν μπορείς να μη θυμηθείς το γκολ που είχε πετύχει το 2012, στον επαναληπτικό για το Σούπερ Καπ Ισπανίας... Φέρνοντας τη μπάλα μπροστά του με τακουνιά πάνω από τον Πικέ, παρά το γεγονός πως καθυστέρησε, νίκησε με δυνατό σουτ τον Βίκτορ Βαλντές για να δώσει στη Ρεάλ αέρα δύο τερμάτων. Το τελικό 2-1, χάρισε στους «μερένχες» το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, λόγω και των εκτός έδρας γκολ, αφού στο ματς του «Καμπ Νου» οι Μαδριλένοι είχαν ηττηθεί 3-2.

Αραγόν: Αλήτικο, έξυπνο, φιλόδοξο, γεμάτο αυτοπεποίθηση και... πονηριά το γκολ του Σαντιάγο Αραγόν, τον Δεκέμβριο του 1990, στον θρίαμβο της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μπαρτσελόνα στον διπλό τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας. Με τους «μερένχες» να έχουν πάρει νίκη με μόλις ένα γκολ στο «Καμπ Νου», ο επαναληπτικός είχε... καταιγιστική εξέλιξη, με τον Αραγόν να διαμορφώνει το τελικό 4-1 στο 70ο λεπτό με τον παρακάτω τρόπο. Παραθέσαμε τα στοιχεία. Το γκολ αυτό, δεν χρειάζεται λόγια...

Αλέξις Σάντσες: Μαγεία... Ο Χιλιανός σούπερ σταρ της Άρσεναλ, είχε σκοράρει στο μεγάλο ισπανικό ντέρμπι και ο τρόπος που το έκανε, τον Οκτώβρη του 2013, έμεινε στην ιστορία... Σε νίκη (2-1) των «μπλαουγκράνα», ήταν εκείνος που πέτυχε το δεύτερο γκολ στο 78ο λεπτό για να κλειδώσει την κατάκτηση των τριών βαθμών, μπροστά από τον Ραφαέλ Βαράν, κάνοντας τη λόμπα πάνω από τον Ντιέγκο Λόπεθ... Golazoooo.....

Ροναλντίνιο: Από τη στιγμή που σηκώθηκαν όρθιοι και στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» να τον χειροκροτήσουν, σημαίνει πολλά. Ο Ροναλντίνιο τρέλανε και τους Μαδριλένους με την κούρσα και το γκολ που πέτυχε στο επιβλητικό πέρασμα των Καταλάνω με σκορ 3-0, τον Νοέμβριο του 2005. Ακούστε την περιγραφή, θαυμάστε την απλότητα του Βραζιλιάνου, το ωραίο γκολ, το όμορφο ποδόσφαιρο...

Ακούστε και το χειροκρότημα από τις εξέδρες...

Γκάρεθ Μπέιλ: Ο... κακόμοιρος, ο Μαρκ Μπάρτρα, θα θυμάται για όλη του τη ζωή αυτή την κούρσα. Γιατί... του βγήκαν τα πνευμόνια να κυνηγάει τον Μπέιλ και γιατί, για πολύ κακή του τύχη, έδειξε ανήμπορος να σταματήσει τον... μαινόμενο Ουαλό. Στον τελικό του Copa del Rey το 2014 στο «Μεστάγια», η Ρεάλ χάρη σε αυτό το γκολ πήρε τον τίτλο, εκείνο τον Απρίλη...​

Λιονέλ Μέσι: Ε, θα ήταν αμαρτία αν έλειπε κι αυτός από τα σπουδαιότερα γκολ του clasico. Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2010-2011, ο Αργεντινός έκρινε ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση με τα δύο γκολ του στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αλλά το... θρυλικό σόλο έμεινε στη μνήμη οπαδών και φιλάθλων. «Περνάει 2, 3, 4... Εκπληκτικό, εκπληκτικό»...

Ρομπέρτο Κάρλος: Όχι ότι μας προκάλεσε έκπληξη όταν το θυμηθήκαμε, αλλά ασφαλώς και πρόκειται για ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουμε δει στον ισπανικό «εμφύλιο». Τον Φεβρουάριο του 2000, η Ρεάλ πήρε μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 επί των Καταλανών, με τον Βραζιλιάνο μπακ, μόλις στο 5ο λεπτό να στέλνει αριστερή... οβίδα στα δίχτυα και να ξεσηκώνει το «Μπερναμπέου», όπου... καλά – καλά δεν είχε προλάβει ο κόσμος να βρεθεί στη θέση του!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα