Κυρίαρχος στα ομαδικά σπορ ο Ολυμπιακός

Θοδωρής Βασίλης
Κυρίαρχος στα ομαδικά σπορ ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε άλλο ένα τρόπαιο την φετινή σεζόν με το πρωτάθλημα στο μπάσκετ και το gazzetta.gr σας θυμίζει όλες τις κούπες μέχρι τώρα στα ομαδικά αθλήματα.

Η αγωνιστική σεζόν φτάνει στο τέλος και σιγά σιγά βγαίνουν και οι νικητές των τροπαίων. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα η οποία για άλλη μια χρονιά να κυριαρχεί στα ομαδικά αθλήματα με την συλλογή τίτλων να ξεκινάει από το πρωτάθλημα της Super League και να συνεχίζεται στο μπάσκετ γυναικών (ο πρώτος τίτλος στην ιστορία της ομάδας σε αυτό το τμήμα). Η απόλυτη κυριαρχία των Πειραιωτών ήρθε στο βόλεϊ όπου και στα δύο τμήματα ήρθαν τα Κύπελλα Ελλάδος καθώς και το Λιγκ Καπ στην Σύρο. Εκτός από τον Ολυμπιακό τίτλο μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει και ο μπασκετικός Παναθηναϊκός ο οποίος πήρε το πιο εύκολο Κύπελλο της ιστορίας του επικρατώντας του Φάρου Κερατσινίου στον τελικό,ενώ στις κούπες επέστρεψε και ο Φίλιππος Βέροιας στο χάντμπολ. Το gazzetta.gr σας θυμίζει τους μέχρι στιγμής τίτλους στα ομαδικά σπορ.

Super League

Ολυμπιακός

Το 3-0 επί της Βέροιας έδωσε στον Ολυμπιακό και μαθηματικά το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας του καθώς το κατέκτησε πριν καν... βγει ο Χειμώνας! Οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαίωσαν για ακόμα μία χρονιά την εντός των συνόρων κυριαρχία τους. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα δεν είχε κανένα απολύτως θέμα κι έφτασε άνετα στη νίκη επί της Βέροιας στο Καραϊσκάκη και «κλείδωσε» και τυπικά τον 43ο τίτλο του! Είναι το 6ο σερί πρωτάθλημα και το 18ο τα τελευταία 20 χρόνια!

Κύπελλο Ελλάδος Μπάσκετ

Παναθηναϊκός

Ο πολυνίκης Παναθηναϊκός έκανε δικό του κι αυτό το Κύπελλο Ελλάδος (54-101 επί του Φάρου Κερατσινίου στο ΟΑΚΑ), έφτασε στις 17 κατακτήσεις κι έκανε την αρχή του ιδανικού τέλους του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ιστορία στην διοργάνωση έγραψε ο Φάρος Κερατσινίου με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά.

Ο Φάρος Κερατσινίου έκανε την υπέρβαση κι έφτασε μέχρι τη μάχη του τροπαίου του Κυπέλλου Ελλάδος, προσεχώς θα συνεχίσει με ακόμη μία άνοδο σε κατηγορία και στην Α1 αυτή τη φορά, αλλά ο 41ος τελικός στο ΟΑΚΑ (9.000θ.) εξ αρχής είχε... πράσινο χρώμα. Τόσο γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, όσο γιατί ήταν ο τελευταίος του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Μπάσκετ: Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό (60-63) κι έφτασε στον πρώτο τίτλο της ιστορίας του! Οι «ερυθρόλευκες» που είναι αήττητες στο ελληνικό πρωτάθλημα, έπειτα από μία εντυπωσιακή πορεία σήκωσαν για πρώτη φορά το Κύπελλο Ελλάδος. Στο πρώτο «αιώνιο» τελικό του θεσμού τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη έδειξαν χαρακτήρα όταν βρέθηκαν πίσω με 10 πόντους κι έπειτα από ένα φινάλε-θρίλερ επικράτησαν του «μαχητικού» Παναθηναϊκού.

Βόλεϊ: Κύπελλο Ανδρών

Ολυμπιακός

Δείχνοντας την ανωτερότητά του ο Ολυμπιακός επικράτησε της Κηφισιάς με 3-0 σετ στον τελικό του final 4 βόλεϊ ανδρών, στην Γλυφάδα.Από την πρώτη στιγμή που προκρίθηκε επί του ΠΑΟΚ ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Όμως έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν οριστικά δεν θα αγωνιζόταν στον τελικό ο Γιοβάνοβιτς για την Κηφισιά. Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα παραπάνω από το να παίξει σοβαρά. Το έκανε, νίκησε με άνεση 3-0 (19-25, 23-25, 22-25) την ομάδα των βορείων προαστίων και κατέκτησε ένα ακόμα Κύπελλο.

Βόλεϊ: Λιγκ Καπ

Ολυμπιακός

Ένας απίστευτος Ολυμπιακός, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 και 10-14 στο τάι μπρέικ, κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή, να επικρατήσει με 3-2 του ΠΑΟΚ και να κατακτήσει το Λιγκ Καπ! Το πολύ σκληρός για να... πεθάνει είναι πολύ λίγο για να αποτυπωθούν αυτά που έκανε στην Σύρο και στον τελικό του Λιγκ Καπ ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι είδαν τον ΠΑΟΚ να μπαίνει εξαιρετικά στο ματς και να προηγείται με 2-0 και 14-10 στο τάι μπρέικ, με μεγάλα ψυχικά αποθέματα έκαναν την ολική ανατροπή, επικράτησαν με 3-2 (20-25, 20-25, 25-17, 25-20, 17-15) και κατέκτησαν το Λιγκ Καπ για τρίτη φορά στην ιστορία τους.


Βόλεϊ: Κύπελλο Γυναικών

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός σήκωσε το Κύπελλο γυναικών στο βόλεϊ και έγραψε... ιστορία, αφού έγινε η μοναδική ομάδα με έξι κατακτήσεις! Οι «ερυθρόλευκες» χωρίς να δυσκολευτούν νίκησαν την ΑΕΚ με 3-0 και έγιναν η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις Κυπέλλων.

Πήγε στην Χίο ως το μεγάλο φαβορί να κατακτήσει το έκτο του Κύπελλο και να γράψει ιστορία, έχοντας τις περισσότερες κούπες στον θεσμό. Στον ημιτελικό δυσκολεύτηκε και με το παραπάνω, αλλά νίκησε με 3-2 τον Παναθηναϊκό. Στον τελικό ωστόσο ο Ολυμπιακός έκανε... περίπατο. Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάσεβιτς με μία επιβλητική εμφάνιση επικράτησαν με 3-0 (25-18, 25-8, 25-13) της ΑΕΚ, έγραψαν ιστορία και συνεχίζουν...

Χάντμπολ Κύπελλο Ελλάδος

Φίλιππος Βέροιας

Μετά από εννιά χρόνια ο Φίλιππος Βέροιας, επέστρεψε στους τίτλους επικρατώντας στον μεγάλο τελικό του Δούκα με 21-19 στο Κλειστό του Λουτρακίου. Η ιστορική ομάδα της Βέροιας έβαλε τέλος στην ανομβρία τίτλων αφού από το 2007 και το κλειστό του Μετς είχε να πάρει ένα τρόπαιο.

 

Τελευταία Νέα