Η «μαύρη λίστα» των θλάσεων στον ΠΑΟΚ

Η «μαύρη λίστα» των θλάσεων στον ΠΑΟΚ

Σταύρος Σουντουλίδης
Η «μαύρη λίστα» των θλάσεων στον ΠΑΟΚ

bet365

Η μία θλάση, διαδέχεται την άλλη στον ΠΑΟΚ, με τελευταίο «θύμα» (και πάλι) τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ! Μέχρι που φτάνει η λίστα; Το Gazzetta.gr έχει την απάντηση…

Ότι και να γράψεις, ότι και να πεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, «η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια»! Αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ είναι απίστευτο, αλλά κινδυνεύει να καταλήξει κακόγουστο αστείο με άσχημες συνέπειες για την ομάδα.

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου στον ΠΑΟΚ σχεδόν «σφύριζαν αδιάφορα» θεωρώντας λίγο πολύ φυσιολογικά τα πράγματα μέχρι εκείνη την στιγμή. Τα διαδοχικά ματς από τις 20/1 και μετά «θέρισαν» την ομάδα και πολλούς ποδοσφαιριστές, που έπαιζαν συνεχόμενα 90λεπτα Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή.

Κάποια στιγμή αποφάσισαν να ασχοληθούν, καθώς εκτός από την εύκολη λύση να τα ρίχνουμε όλα στον καιρό της Νέας Μεσημβρίας, όπου βρίσκεται από 2011 το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ, έπρεπε (λογικά) να υπάρξει και μια πιο τεκμηριωμένη άποψη και απάντηση. Και η κάκιστη διαχείριση του ρόστερ στα συνεχόμενα παιχνίδια είναι ένα σοβαρό πρόβλημα...

Το ζήτησε μετ’ επιτάσεως ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης, όταν στην «πρώτη κρίση Τούντορ», μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο και πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κλήθηκαν άρον άρον στα γραφεία της ΠΑΕ ο γιατρός της ομάδας και το προπονητικό τιμ προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έφτασε στο σημείο να συζητάει την επιστροφή της ομάδας στο αθλητικό κέντρο της Σουρωτής, το οποίο χρησιμοποιούσε ο ΠΑΟΚ για μια επταετία (2004-2011), όχι μόνο για να δώσει λύση στο θέμα των θλάσεων, αλλά και για να μπορέσει να κάνει ένα προπονητικό κέντρο για την ομάδα, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή (Θέρμη), όπου ήθελε να δημιουργήσει ένα νέο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, αλλά δεν προχώρησε αυτή η σκέψη.

Ο Ιβάν Λέκο όταν το βράδυ της Κυριακής ρωτήθηκε για το θέμα των θλάσεων δεν ανέφερε ως πρώτη αιτία τη Νέα Μεσημβρία από την στιγμή που και ο ίδιος, όπως και το υπόλοιπο προπονητικό τιμ της ομάδας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα τελευταία δύο χρόνια στο αθλητικό κέντρο και στα γήπεδα έχουν επενδυθεί πάνω από 200.000 ευρώ. Αρα κάτι άλλο πιο σοβαρό συμβαίνει και όχι τα γήπεδα και το κλίμα της Νέας Μεσημβρίας...

Οταν στα τέλη Γενάρη, όταν το θέμα αποτέλεσε προϊόν έρευνας εντός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τόσο ο Ιγκόρ Τούντορ, όσο και ο Ιταλός γυμναστής Πάολο Αρτίκο, απέδωσαν τις πολλές θλάσεις στο μικρό διάστημα προετοιμασίας, στους διαδοχικούς αγώνες από τον περασμένο Ιούλιο, στην αργοπορημένη άφιξη πολλών ποδοσφαιριστών στην ομάδα και για κάποιους άλλους στην ασυνήθιστη γι’ αυτούς σκληρή δουλειά.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, που ξέσπασε βάζοντας τα κλάματα, θα χρειαστεί περίπου ένα μήνα για να επανέλθει, μετά την τρίτη θλάση, αυτή τη φορά στον τετρακέφαλο, που παθαίνει μέσα σε λίγους μόλις μήνες.

Οι θλάσεις, αισίως, έφτασαν τις 25 και συνολικά 14 ποδοσφαιριστές έχουν υποστεί σοβαρούς ή λιγότερους σοβαρούς μυϊκούς τραυματισμούς.

Το Gazzetta.gr είχε καταγράψει εδώ και καιρό τη λίστα των θλάσεων στον ΠΑΟΚ, αλλά ας σας την ξαναθυμίσουμε ανανεωμένη και «επικυρωμένη» αφού συνεχίζει να… μεγαλώνει επικίνδυνα!

Εχουμε και λέμε:

Χαρίσης (22/7 πρώτη φορά), Πέλκας, Τσίμιροτ, Αντόνις, Λέοβατς (14/9 πρώτη φορά), Κωνσταντινίδης, Κίτσιου, Μπερμπάτοφ, Γκολάσα, Κ. Σαββίδης, Λέοβατς (3/11 δεύτερη φορά), Χαρίσης (18/11 δεύτερη φορά), Βίτορ, Μπερμπάτοφ (26/11 δεύτερη φορά), Γκολάσα, Γλύκος, Ροντρίγκες, Χαρίσης (16/12 τρίτη φορά), Λέοβατς (14/1 τρίτη φορά), Γλύκος (17/1 υποτροπή), Χαρίσης (27/1 τέταρτη φορά), Ροντρίγκες (30/1 δεύτερη φορά), Ζάιρο, Αθανασιάδης, Μπερμπάτοφ (14/2 τρίτη φορά).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα