Το μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα (pic&vid)

Το μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα (pic&vid)

Νίκος Ρόλλας
Το μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα (pic&vid)

bet365

Μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε η μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα.

Το ντέρμπι της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού δεν είχε μόνο «κιτρινόμαυρο» και «ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί οι Πειραιώτες που ουσιαστικά έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα, είχαν θέσει ως στόχο να ισοφαρίσουν το στοιχειωμένο ρεκόρ του Παναθηναϊκού από την σεζόν 1963-64 όταν και οι «πράσινοι» είχαν βγει πρώτοι χωρίς να έχουν χάσει ούτε ένα παιχνίδι. Η νίκη επί της Ένωσης όμως, επέτρεψε στο «τριφύλλι» να παραμείνει η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που στον τελικό απολογισμό της σεζόν, δίπλα από τις ήττες να υπάρχει ο αριθμός μηδέν...

Το ρεκόρ αυτό μάλιστα είχε επιστεγαστεί σε ένα άλλο ντέρμπι, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αυτή τη φορά. Στην τελευταία αγωνιστική εκείνης της σεζόν λοιπόν, η ομάδα του Στέφαν Μπόμπεκ, έχοντας κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο μία αγωνιστική νωρίτερα κόντρα στη Νίκη Βόλου (1-1), πήγαινε στην έδρα του Ολυμπιακού, σε μία αναμέτρηση που μόνο αδιάφορη δεν ήταν.

H Sportingbet επιστρέφει το ποντάρισμά σου, σε περίπτωση που ο Μέσι σκοράρει το πρώτο γκολ στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Θέλτα.

Οι «πράσινοι» στόχευαν στο αήττητο, ενώ οι Πειραιώτες δεν ήθελαν να δουν τον αντίπαλο να κάνει φιέστα στο... σπίτι τους. Κάτι που φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο, καθώς μπροστά σε 35.000 θεατές και με τον Γερμανό, Μάλκε να διευθύνει το παιχνίδι, οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα ματς γεμάτο ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα, με το θέαμα και τις ευκαιρίες να απουσιάζουν, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη όμως, οι φιλοξενούμενοι που είχαν παραταχθεί με τους Βουτσαρά, Ανδρέου, Σούρπη, Παπουλίδη, Καμάρα, Κομιανίδη, Δομάζο, Πιτυχούτη, Λουκανίδη, Παπουτσάκη και Πανάκη μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 54ο λεπτό, με μία κεφαλιά του Πανάκη άνοιξαν το σκορ και πήραν τη νίκη.

Η λήξη της αναμέτρησης, βρήκε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά μέσα στο Φαληρικό γήπεδο και τον Ζαχαρία Πιτυχούτη σε μία διαχρονική φωτογραφία να κάνει τον γύρο του θριάμβου κρατώντας μία σημαία του «τριφυλλιού»... Το λεωφορείο μάλιστα που μετέφερε την αποστολή πίσω στο κέντρο της Αθήνας και την Φωκίωνος Νέγρη όπου ήταν το επίκεντρο των πανηγυρισμών, χρειάστηκε περίπου 2 ώρες για να φτάσει εκεί λόγω της αποθέωσης που γνώριζε στον δρόμο...

Ο τελικός απολογισμός των «πράσινων» εκείνης της σεζόν ήταν 84 βαθμοί, με 24 νίκες και 6 ισοπαλίες, ενώ οι παίκτες του Στέφαν Μπόμπεκ είχαν σκοράρει 67 τέρματα, έχοντας δεχτεί μόλις 19. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Βαγγέλης Πανάκης με 16 τέρματα, με τον Τάκη Λουκανίδη που είχε 8 και τον Γιάννη Κομνιάδη με 7, να τον ακολουθούν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα