Παναγιώτης Κατσούρης: Για πάντα ΠΑΟΚτσής... (pics &vid)

Παναγιώτης Κατσούρης: Για πάντα ΠΑΟΚτσής... (pics &vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Παναγιώτης Κατσούρης: Για πάντα ΠΑΟΚτσής... (pics &vid)

bet365

Ήταν ένα βροχερό βράδυ Δευτέρας, πριν 18 χρόνια, όταν ο Παναγιώτης Κατσούρης έφυγε τόσο άδικα και απρόσμενα από τη ζωή.

Εκείνο το βράδυ, 9 Φεβρουαρίου 1998, ο Παναγιώτης Κατσούρης έπαιζε ποδόσφαιρο μαζί με φίλους του σε γήπεδα «5Χ5» στην περιοχή της Θέρμης, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Επιστρέφοντας στο σπίτι του, λόγω της ολισθηρότητας της ασφάλτου, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στο στηθαίο μίας γέφυρας λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από τα γήπεδα.

Η είδηση γρήγορα έγινε γνωστή, όμως, ελάχιστοι ήταν αυτοί που ήθελαν να πιστέψουν ότι το χαμογελαστό παιδί από την Αθήνα, είχε δει το νήμα της ζωής του να κόβεται τόσο άδικα.

Ο Παναγιώτης Κατσούρης γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1976 και πήρε μεταγραφή από τη Νάουσα στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1996. Μέλος της εθνικής ομάδας των ελπίδων, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και γρήγορα καθιερώθηκε στον ΠΑΟΚ με τη φανέλα του οποίου έκανε ντεμπούτο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1996-97.

Λίγο πριν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας του, στις 8 Σεπτεμβρίου 1996, αγωνίστηκε στο ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 3-1, με προπονητή τον Σουηδό Γκίντερ Μπένγκτσον και συμπαίκτες τους: Μιχόπουλο, Τασιόπουλο, Αλεξίου, Ζαφειρίου, Πις, Τουρσουνίδη, Ζαγοράκη, Γ. Αναστασιάδη, Ζουμπούλη, Βρύζα, Χάβο, Καπετανόπουλο και Ντιμκόφσκι.

Η τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ καταγράφηκε στις 25 Ιανουαρίου 1998, κατά σύμπτωση και πάλι εναντίον τoυ ΟΦΗ, αυτή τη φορά μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, όπου αγωνίστηκε ως αλλαγή για 12 λεπτά. Συνολικά με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 29 αγώνες Πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Ευρώπης, πετυχαίνοντας 3 γκολ.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του, με απόφαση του Θόδωρου Ζαγοράκη, ξεκίνησε να διοργανώνει από το 2009 το τουρνουά ποδοσφαίρου «Παναγιώτης Κατσούρης».

Δείτε ένα βίντεο αφιερωμένο στον αδικοχαμένο Παναγιώτη Κατσούρη:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα