Ο Νεϊμάρ κλείνει τα 24 και γεμίζει τους πάντες προσδοκίες για το μέλλον!

Ο Νεϊμάρ κλείνει τα 24 και γεμίζει τους πάντες προσδοκίες για το μέλλον!

Αντωνία Σπανού
Ο Νεϊμάρ κλείνει τα 24 και γεμίζει τους πάντες προσδοκίες για το μέλλον!

bet365

Γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου του 1992 και με μοναδικό προορισμό να γράψει ιστορία. Ο Νεϊμάρ Jr κλείνει τα 24 του χρόνια και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει #11 στοιχεία της καριέρας του.

Ο τόπος... το Σάο Πάολο και η Βραζιλία. Το λεπτό νεαρό αγόρι που γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1992 και είχε πρότυπο τον Ρομάριο και τον Ρονάλντο, βλέποντας την μπάλα να τον ακολουθεί πιστά σε κάθε εντολή που της έδινε, μπορούσε να βάλει την φαντασία του να φτάσει στην... κορυφή της Βραζιλίας και γιατί όχι και της Ευρώπης.

Η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε το 2003, όταν και εντάχθηκε στην Σάντος. Εκεί διασκέδαζε ο ίδιος και παράλληλα άρχισε να τραβάει τα βλέμματα από ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Το ντεμπούτο του έγινε το 2009 και συνδυάστηκε με το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2013, που θα αφήσει την Βραζιλία, για τα... μάτια της Μπαρτσελόνα θα σαρώσει ότι ατομικό τίτλο υπήρχε στην γενέτειρά του.

Η συνέχεια ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας, σε κάθε αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζόν.

Ο Νεϊμάρ με το νούμερο 11 στην πλάτη και συνοδοιπόρους τον εξωπραγματικό Μέσι και τον απίστευτο Σουάρες, βρίσκει χώρο και ποιότητα να συστήνεται κάθε μέρα σε κοινό και αντιπάλους.

Οι 11 στιγμές... του 11 της Μπαρτσελόνα:

1. Ήταν 7 Μαρτίου του 2009 όταν ο Νεϊμάρ θα κάνει το ντεμπούτο του. Ο πιτσιρικάς με το νούμερο 18 στην πλάτη θα περάσει στον αγωνιστικό χώρο για τα τελευταία 30 λεπτά του αγώνα κόντρα στην ομάδα της Οέστε. Κάπου εκεί η.... παράσταση αρχίζει!

2. Μόλις μια εβδομάδα μετά θα πετύχει το πρώτο του γκολ κόντρα στην Μοτζί Μίριμ. Μπορεί να μην ήταν με τον τρόπο που θα το έκανε στην συνέχεια, το πέτυχε με το κεφάλι, αλλά η πρώτη του χρονιά θα είναι πετυχημένη, αφού θα την κλείσει με 48 εμφανίσεις και 12 τέρματα, έχοντας το καθοριστικό γκολ κόντρα στην Παλμέϊρας.

3. Στις 5 Φεβρουαρίου του 2012, όταν έκλεινε τα 20 του χρόνια, ο Βραζιλιάνος «άσος» σκόραρε το 100ο του γκολ κόντρα και πάλι στην Παλμέϊρας στο Καμπεονάτο Παουλίστα.

4. Ai Se Eu Te Pego. Αυτό είναι το τραγούδι που έκανε επιτυχία, κυρίως χάρη στον Νεϊμάρ. Ο νεαρός παίκτης, περνούσε καλά στην Σάντος και την Βραζιλία και αυτό έβγαινε στον αγωνιστικό χώρο και όχι μόνο. Ένας πανηγυρισμός και ένα βίντεο από τα αποδυτήρια που δείχνουν τον Βραζιλιάνο να χορεύει στους ρυθμούς αυτού του κομματιού χρειάστηκε για να γίνουν τα υπόλοιπα ιστορία. Με το κέφι του... γέννησε μια τεράστια επιτυχία.

5. Tα τατουάζ που κοσμούν το κορμί του πρόσφατα έγιναν ξεχωριστό θέμα. Όλα αποτελούν μέρος της προσωπικότητας του και υπάρχουν για να του θυμίζουν αυτά που έχει περάσει στην ζωή του, μέχρι να δει τα όνειρα του να γίνονται πραγματικότητα.

6. Ο Νεϊμαρ πιστεύει πολύ στον Θεό. Η πίστη του είναι αυτή που του δίνει κίνητρο να συνεχίζει να αγωνίζεται. Ο ίδιος έχει δηλώσει: «Η ζωή αποκτά νόημα μόνο όταν το υψηλότερο ιδανικό μας είναι να υπηρετούμε τον Χριστό. Ο Χριστός είναι η ψυχή των Βραζιλιανών. Όπως και το ποδόσφαιρο...». Από τον πρώτο του μισθό μέχρι και σήμερα δωρίζει το 10% στην εκκλησία της γειτονιάς του.

7. Η οικογένεια του Νεϊμαρ είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή του. Ο δεσμός που έχει με την αδελφή του Ραφαέλα Μπεκράν είναι πολύ ισχυρός και για αυτό τον λόγο της έχει αφιερώσει αρκετό χώρο στο κορμί του, αφού αρκετά τατουάζ που έχει είναι για εκείνη. Αν και είναι μόλις 24 χρονών είναι πατέρας ενός μικρού αγοριού το οποίο μένει μόνιμα με την μητέρα του στο Σάο Πάολο.

8. Πολλοί θα ενδιαφερθούν για εκείνον, η Μπαρτσελόνα θα τον αποκτήσει. Ήταν 3/6/2013 όταν οι «μπλαουγκράνα» θα παρουσίασουν το νέο τους αστέρι. Tα ερωτηματικά για το αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί από την... ελευθερία της Βραζιλίας και της Σάντος στους αυστηρούς κανόνες της Μπαρτσελόνα θα είναι αρκετά. Ο Νεϊμάρ θα φροντίσει αρκετά σύντομα να διώξει τις αμφιβολίες. Στις 21 Αυγούστου του 2013 θα πετύχει το 1ο του γκολ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στις 11 Δεκεμβρίου θα καταφέρει το πρώτο του χατ – τρικ με την φανέλα των «μπλαουγκράνα» απέναντι στην Σέλτικ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

9. H δημιουργία του «μαγικού» MSN. Ο Νεϊμάρ αποτελεί μέλος της καλύτερης τριπλέτας της Πριμέρα. Δίπλα στον Μέσι και τον Σουάρες ο Νειμάρ κάνει σπουδαία πράγματα και αμέσως ξεκίνησε συζήτηση για το μέλλον του στην Μπαρτσελόνα. Οι τρεις τους δηλώνουν συνέχεια πόσο καλή σχέση έχουν και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Οι φίλοι της ομάδας ανυπομονούν να τους βλέπουν μαζί στο χορτάρι κι εκείνοι, διασκεδάζοντας πρώτα κι έπειτα βλέποντας το επαγγελματικό σκέλος, διαλύουν κάθε αντίπαλο.

10. Οι ικανότητες του με την μπάλα στα πόδια είναι μοναδικές. Ο Νεϊμάρ δεν διστάζει να εκθέσει τους αμυντικούς και για αυτό πολύ συχνά βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα». Οι ντρίπλες που επιχειρεί δίνουν ένα άρωμα αλάνας στο παιχνίδι του και αυτό είναι που κάνει όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου να χαίρονται που ο Βραζιλιάνος αφήνει την... τέχνη του στο ευρωπαϊκό χορτάρι.

11. Η εθνική ομάδα της Βραζιλίας αποτελεί την ομάδα της καρδιάς του. Έχει δηλώσει ότι το γκολ που πέτυχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 αποτελεί την πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα του και ευελπιστεί να φτάσει κάποια στιγμή τους μεγάλους αστέρες της «Σελεσάο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα