Top-10 μεταγραφών στο διεθνές ποδόσφαιρο

Κώστας Ζάλιαρης
Top-10 μεταγραφών στο διεθνές ποδόσφαιρο

bet365

Το gazzetta.gr έκανε το ξεκαθάρισμά του και παραθέτει τις 10 μεταγραφές που έκαναν αίσθηση, η καθεμιά για τους λόγους της, στο «παζάρι» του Ιανουαρίου.

Νικήτρια σε ό,τι αφορά τα ποσά που διατέθηκαν και πολύ περισσότερο την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, αναδείχθηκε φυσικά η Πρέμιερ Λιγκ, με τη Στόουκ να κάνει το μεγάλο «μπαμ» με την απόκτηση του Τζιανέλι Ιμπουλά από την Πόρτο έναντι 24 εκατ.ευρώ!

Ποιοι είναι όμως όλοι εκείνοι που συμπληρώνουν το top-10 των χειμερινών μεταγραφών του 2016;

Το gazzetta.gr έκανε τη δική του εκτίμηση, έπειτα και από τις εξελίξεις της τελευταίας ημέρας, για τις οποίες υπήρξε live ενημέρωση από το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου...

Τζιανέλι Ιμπουλά: Η Στόουκ πραγματικά τα ... έσκασε χοντρά για να πάρει τον Τζιανέλι Ιμπουλά από την Πόρτο. Το ποσό που διέθεσε έφτασε μέχρι και τα 24 εκατ.ευρώ για τον 23χρονο μέσο. Οι «πότερς» έσπασαν το ρεκόρ μεταγραφών τους με αυτό το ποσό για τον Γάλλο χαφ, ο οποίος θα καλύψει ουσιαστικά το κενό του Στίβεν Ενζονζί που το καλοκαίρι του 2015 έφυγε για τη Σεβίλλη.

Ουμάρ Νιάσε: Ο άνθρωπος που βοήθησε την Έβερτον να κλέψει κάποιες από τις εντυπώσεις της τελευταίας ημέρας της διορίας των χειμερινών μεταγραφών. Στα 17 εκατομμύρια ευρώ το «deal» των «ζαχαρωτών» με τη Λοκομοτίβ Μόσχας, πέτυχε 13 γκολ σε 23 αγώνες τη φετινή σεζόν στη Ρωσία και ο Μαρτίνεθ τον εμπιστεύθηκε...

Στίβεν Νέισμιθ: Ο τίμιος Σκοτσέζος. Έχοντας γράψει τη δική του ιστορία με την Έβερτον, αλλά έχοντας βρεθεί σε μια κατάσταση την οποία δεν ήθελε πλέον ν' αντιμετωπίζει στο «Γκούντισον Παρκ», αποφάσισε πως άξιζε κάτι καλύτερο. Μετακόμισε στη Νόριτς έναντι 10 εκατ.ευρώ και από το πρώτο του παιχνίδι, πραγματοποιώντας ντεμπούτο στο ματς της χρονιάς κόντρα στη Λίβερπουλ, σκόραρε, κέρδισε πέναλτι,αλλά η ομάδα του ηττήθηκε 4-5.

Ραμίρες: Όχι, δεν είναι τεράστια μεταγραφή που έφυγε για την Κίνα, αλλά το ποσό που διέθεσε ο σύλλογος από την Άπω Ανατολή, έκανε τη μετακίνηση του Βραζιλιάνου, την πιο ακριβή της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Η Τσέλσι, που πλέον η αλήθεια είναι ότι δεν τον είχε ανάγκη στα χαφ, τον παραχώρησε με ... φιόγκο ακούγοντας πως θα έβαζε στα ταμεία της 33 εκατ.ευρώ. Ο Ραμίρες, έγινε ακόμα ένας που πήρε το δρόμο για την Κίνα, μετά τους Παουλίνιο, Ζερβίνιο, Γκουαρίν και Ντεμπά Μπα, συνεχίζοντας με τη φανέλα της Ζιανγκσού Σούνινγκ.

Πάτο: Ο Γκους Χίντινκ τον εμπιστεύθηκε για να τον επαναφέρει στην Ευρώπη και τον πήρε στην Τσέλσι, με τον 26χρονο άσο ν' αναζητά κι εκείνος την αγωνιστική του αναγέννηση, αποχωρώντας από την Κορίνθιανς. Με τον Κόστα μοναδικό διαθέσιμο... σχεδόν πάντοτε, τον Ρεμί να μην μπορεί ν' ανταποκριθεί και τον Φαλκάο να μην υπάρχει, ο Πάτο μπορεί να δώσει λύσεις (και) στην επίθεση.

Έντερ: Χαρακτηρίζεται η πιο σημαντική μεταγραφή στην Ιταλία, κάνοντας το δρομολόγιο από τη Γένοβα στο Μιλάνο για λογαριασμό της Ίντερ. Οι «νερατζούρι» τον πρόσθεσαν στη φαρέτρα τους για τα επόμενα δύο χρόνια με τη μορφή δανεισμού από τη Σαμπντόρια, εξασφαλίζοντας και οψιόν αγοράς, εφόσον ο ποδοσφαιριστής αποδώσει αυτά που περιμένουν στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ζερβίνιο: Ακόμα ένας από εκείνους που αποφάσισαν να κάνουν το μακρινό ταξίδι και να βρεθούν στο κινεζικό ποδόσφαιρο... γεμίζοντας πολύ περισσότερο τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Η Ρόμα εξασφάλισε 18 εκατ.ευρώ παραχωρώντας τον Ιβοριανό επιθετικό στη Χεμπέι Φορτούνε, η οποία προφανώς και τον δελέασε με το παχυλό συμβόλαιο που θα του πρόσφερε, ενώ το κενό του πίσω στην Αιώνια πόλη καλύφθηκε από τον Στεφάν Ελ Σαραουΐ.

Φρέντι Γκουαρίν: Στα 12 εκατ.ευρώ έφτασε η μεταγραφή του Φρέντι Γκουαρίν από την Ίντερ στην Σανγκάη Σενουά. Ο Κολομβιανός χαφ αποχώρησε από τους «νερατζούρι» που όμως επέλεξαν να ενισχυθούν στην επίθεσή τους και όχι στη μεσαία γραμμή, διαθέτοντας ένα μεγάλο ποσό για την απόκτηση του Έντερ.

Τζουσέπε Ρόσι: Από τη Φιορεντίνα, όπου δεν υπολογιζόταν και του ζητήθηκε να ψάξει για νέα ομάδα, δανεικός στη Λεβάντε. Επιστρέφοντας στην Ισπανία, απ' όπου και είχε αφήσει τη Βιγιαρεάλ έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια, πίσω στο 2013, ο Ρόσι ανέλαβε μια μεγάλη πρόκληση, φορώντας τη φανέλα της ουραγού της Πριμέρα Ντιβισιόν, Λεβάντε. Η υποδοχή που του επιφύλαξε ένας παππούς οπαδός της ισπανικής ομάδας, λέγοντάς του ότι θα είναι εκεί, στην εξέδρα, να τον θαυμάζει και να τον εμψυχώνει σε κάθε ματς, συγκίνησε, με τον Ρόσι να έχει ήδη πετύχει και το πρώτο του γκολ, στην πρόσφατη ήττα από τη Σεβίλλη.

Παναγιώτης Κονέ: Ο Έλληνας άσος μετακινήθηκε στην ομάδα του Πάουλο Σόουζα με τη μορφή δανεισμού από την Ουντινέζε! Οι «βιόλα» που βρέθηκαν μέχρι και στην κορυφή της βαθμολογίας της Serie A τον περασμένο Νοέμβριο, όμως δεν μπορεί ν' ανταγωνιστεί τις Νάπολι και Γιουβέντους αυτή τη στιγμή. Ο Κονέ έχει παίξει μόλις σε πέντε ματς φέτος με τους «φριουλάνι» και η Φιορεντίνα τον επέλεξε για να δώσει περισσότερες επιλογές στον Πάουλο Σόουζα.

 

Τελευταία Νέα