Νίκος Καλτσάς... the mind reader (pics)

Νίκος Καλτσάς... the mind reader (pics)

Νίκος Ρόλλας
Νίκος Καλτσάς... the mind reader (pics)

bet365

To Gazzetta.gr καταγράφει καρέ-καρέ τις κινήσεις του Νίκου Καλτσά στα δύο γκολ που πέτυχε στα Χανιά, οι οποίες επιβεβαιώνουν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν.

Μπορεί να μην έχει την δύναμη του Μάρκους Μπεργκ στο ψηλό παιχνίδι, το killer instinct του Μλάντεν Πέτριτς ή την ταχύτητα του Βίκτορα Κλωναρίδη, όμως ο Νίκος Καλτσάς διαθέτει άλλα πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά... Την κίνηση χωρίς την μπάλα, αλλά και την αντίληψη της φάσεως και του χώρου...

Αυτά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την Κυριακή το απόγευμα στα Χανιά, αποτελώντας τον μεγάλο πρωταγωνιστή της 4ης σερί εκτός έδρας νίκης του Παναθηναϊκού, με τα δύο γκολ που πέτυχε. Αμφότερα ήταν αποτέλεσμα της οξυδέρκειας που τον διακρίνει, «διαβάζοντας» την εξέλιξη του παιχνιδιού στο 45ο και στο 53ο λεπτό αντίστοιχα.

Δείτε για παράδειγμα την φάση του πρώτου γκολ. Πριν καν ο Όγκνιεν Γκνιάτιτς δείξει με την κίνηση του σώματός του οτι θα γυρίσει την μπάλα πίσω στον Δημήτρη Σωτηρίου, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού» έχει ήδη αρχίσει να κατευθύνεται προς την αντίπαλη εστία και τελικά δικαιώνεται...

Η πίεση που του ασκούν στον Σέρβο τόσο ο Βίκτορας Κλωναρίδης, όσο και ο Μεχντί Αμπεντ όχι απλά κάνουν την πάσα προς τον τερματοφύλακα «μονόδρομο», αλλά του αποσπούν και την προσοχή, με αποτέλεσμα να μην προσέξει τον Νίκο Καλτσά, ο οποίος αρχίσει να σπριντάρει.

Στην φάση του 53ου λεπτού τώρα, ο ύψους 1.70 «πράσινος» είχε να αντιμετωπίσει τον κατά 13 πόντους ψηλότερό του, Ουσμάν Κουλιμπαλί. Κάτι που σημαίνει οτι υπό κανονικές συνθήκες, πολύ δύσκολα θα τον κέρδιζε σε εναέρια μονομαχία. Βλέποντας όμως οτι ο Βίκτορας Κλωναρίδης ετοιμαζόταν να γυρίσει την μπάλα στον Τζιαντομένικο Μέστο, ο οποίος θα έκανε σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής, όπου υπήρχε κενός χώρος, φρόντισε να βάλει γρήγορα πλάτη τον 26χρονο αμυντικό του Πλατανιά.

Έτσι, με αυτό τον τρόπο όχι απλά απέκτησε πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του, αλλά με την θέση που είχε πάρει, η σέντρα του Ιταλού συμπαίκτη του δεν χρειαζόταν να είναι ακριβείας για να φτάσει στην κατοχή του. Είχε ελεύθερο πεδίο μπροστά του και έτσι, θα μπορούσε να κάνει κάποια βήματα για να σουτάρει, αν χρειαζόταν.

Τελικά δεν χρειάστηκε, καθώς η... γλυκιά σέντρα του 33χρονου μπακ πήγε εκεί που έπρεπε. Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί τον είχε χάσει, ο Δημήτρης Σωτηρίου δεν πρόλαβε να βγει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από το κεφάλι του Νίκου Καλτσά, ο οποίος έπιασε τον Μλάντεν Πέτριτς στην πρώτη θέση των πιο εύστοχων παικτών του Παναθηναϊκού με 4 γκολ σε 17 τελικές προσπάθειες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα