Αυτός είναι ο Ούκρα που κλείνει η ΑΕΚ (pics+vids)

Αυτός είναι ο Ούκρα που κλείνει η ΑΕΚ (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Αυτός είναι ο Ούκρα που κλείνει η ΑΕΚ (pics+vids)

bet365

Το gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Ούκρα που κλείνει στην ΑΕΚ. Από μικρός στο... μάτι των σκάουτερ, τον ήθελε ο Παναθηναϊκός πριν χρόνια, πήρε το «ok» από τον Πογιέτ φέτος, φεύγει για πρώτη φορά από την πατρίδα του.

Ο 27χρονος επιθετικός μένει ελεύθερος στο φινάλε της σεζόν από τη Ρίο Άβε και η ΑΕΚ, που τον είχε βάλει στο μάτι από το περασμένο καλοκαίρι, αποφάσισε να κάνει πλέον την κίνησή της για να τον κλείσει, έπειτα και από τη θετική εισήγηση του Γκουστάβο Πογιέτ.

Ο Ουρουγουανός προπονητής της «Ένωσης» θέλει να δώσει ακόμα περισσότερη ταχύτητα στη γραμμή κρούσης της ομάδας του και ο Ούκρα (ή αλλιώς Αντρέ Φιλίπε Άλβες Μοντέιρο) μπορεί να το κάνει αυτό, αφού μπορεί ν' αγωνιστεί και στις πτέρυγες της επίθεσης.

Γεννημένος στις 16/3/1988, ο Πορτογάλος άσος από τα 13 του χρόνια βρισκόταν στις ακαδημίες της Πόρτο, όμως, το 2008 τον παραχώρησαν οι «δράκοι» με τη μορφή δανεισμού στις Βαρζίμ και Σπόρτινγκ Ολιανένσε.

Με τη δεύτερη, στη Β' κατηγορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου τη σεζόν 2008-2009, εκπλήρωσε το στόχο της συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια, αφού έπαιξε σε 30 ματς, όμως πέτυχε έξι γκολ. Βέβαια, έπαιξαν κι εκείνα το ρόλο τους για να πάρει η ομάδα την άνοδο στην πρώτη κατηγορία έπειτα από 34 χρόνια.

Τον έχουν δει αρκετά ελληνικά μάτια, αν και πέρασε περίπου μια δεκαετία από τότε. Ο Ούκρα ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας στο ηλικιακό τμήμα κ-19 και ήταν στον όμιλο όπου συμμετείχε και η Εθνική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2007, όπου η «γαλανόλευκη» έφτασε μέχρι τον τελικό και ηττήθηκε από τους Ισπανούς. Οι Άγγλοι είχαν... τρελαθεί με τον Ούκρα και τον παρακολούθησαν αρκετά στενά, όμως δεν έφυγε ποτέ από την Πορτογαλία για ν' αποκομίσει εμπειρίες από κάποιο άλλο ευρωπαϊκό ή μη πρωτάθλημα.

Η Πόρτο ουσιαστικά τον κράτησε μόλις για ένα εξάμηνο, τη σεζόν 2010-2011, προτού τον παραχωρήσει ξανά δανεικό. Πρώτα στη Μπράγκα κι έπειτα στη Ρίο Άβε, το 2012. Στην τελευταία, ανήκει (σχεδόν) ολοκληρωτικά από το 2013, όταν και μετακόμισε με κανονική μεταγραφή, αλλά οι «δράκοι» είχαν διατηρήσει το 50% των δικαιωμάτων του και αυτό ήταν ουσιαστικά το μεγαλύτερο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεραστεί ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία με την ΑΕΚ και να ετοιμαστεί πλέον για το επόμενο βήμα και τη Σούπερ Λιγκ.

Στη Μπράγκα έχει παίξει υπό τις οδηγίες του Ζαρντίμ που πέρασε από τον πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ, πριν από μερικά χρόνια, οι Κάρλος Φρέιτας και Νίκος Νιόπλιας είχαν σχηματίσει εξαιρετική άποψη για εκείνον και τον ήθελαν για να πλαισιώσει τους Σισέ και Πετρόπουλο στη γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού, όμως η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει λόγω των εμποδίων που είχε βάλει η Πόρτο. Η ομάδα του, τότε, συζητούσε μονάχα πώληση και όχι δανεισμό προς το «τριφύλλι» κι έτσι όλα έμειναν στη θεωρία...

Οι επιδόσεις του, πάντως, τουλάχιστον όσον αφορά τους αριθμούς είτε αυτοί λένε πάντοτε την αλήθεια, είτε όχι, δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Παίζοντας και σαν δεξί χαφ-εξτρέμ, έπειτα από εκείνη την αγωνιστική περίοδο 2008-2009, όταν και πέτυχε έξι γκολ με την Ολιανένσε, δεν έχει ξεπεράσει τα 4 γκολ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα όσα χρόνια αγωνίζεται εκεί...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα