Πρόβλημα δίχως λύση για τη Λίβερπουλ... (pics)

Πρόβλημα δίχως λύση για τη Λίβερπουλ... (pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Πρόβλημα δίχως λύση για τη Λίβερπουλ... (pics)

bet365

Διψήφιος έγινε πλέον ο αριθμός των γκολ που έχει δεχθεί η Λίβερπουλ φέτος από στημένες φάσεις και το gazzetta.gr θυμίζει τα λάθη των «κόκκινων» που φανερώνουν μεγάλη αδυναμία...

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ηττήθηκε 1-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ», στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, με αποτέλεσμα να γίνουν τέσσερις οι διαδοχικές ήττες του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ στην ιστορική αυτή κόντρα με τους «κόκκινους διαβόλους».

Βέβαια, το σύνολο του Λουίς Φαν Χάαλ χρειάστηκε αρκετή τύχη και αποτελεσματικότητα σε μια από τις λιγοστές καλές στιγμές μπροστά από τα καρέ του Μινιολέ, όταν από εκτέλεση κόρνερ με κοντινή πάσα, ο Μάτα έκανε τη σέντρα, ο Φελαϊνί πήρε την πρώτη κεφαλιά που σταμάτησε στο δοκάρι και ο Ρούνεϊ με δυνατό σουτ από πολύ κοντινή απόσταση «σκότωσε» τον Μινιολέ για το 1-0.

Να επιστρέψει στις νίκες θέλει η Λίβερπουλ, έπειτα από την ήττα στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η νίκη των «κόκκινων» στην έδρα της Νόργουιτς βρίσκεται σε απόδοση 1.95 στην Sportingbet.

Αυτό, ήταν το 10ο γκολ που έχει δεχθεί συνολικά η Λίβερπουλ από στημένη φάση τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ, οι «κόκκινοι» είναι η ομάδα που έχει μαζέψει περισσότερες φορές τη μπάλα από τα δίχτυα, από εκτελέσεις κόρνερ των αντιπάλων!

Η ... Αχίλλειος πτέρνα της ομάδας, φυσικά, είχε φανεί επί Ρότζερς ακόμα, αλλά δυστυχώς για τον Κλοπ συνεχίζεται και ο Γερμανός τόνισε μετά το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να βελτιώσουν τις αντιδράσεις τους οι ποδοσφαιριστές του όταν καλούνται ν' αμυνθούν στην περιοχή τους, με τον αντίπαλο να στήνει τη μπάλα έξω από αυτή...

Η αρχή είχε γίνει στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», όταν από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βγήκε στο ύψος της περιοχής όπου αμαρκάριστος ο Ντάλεϊ Μπλιντ πλάσαρε με εκπληκτικό τρόπο τον Μινιολέ για να γράψει το 1-0, στο ματς που ολοκληρώθηκε με το 3-1 υπέρ των γηπεδούχων στο «Ολντ Τράφορντ».

Η συνέχεια δόθηκε με το πέναλτι του Άντερ Ερέρα στο ίδιο παιχνίδι, όταν η ομάδα του Φαν Χάαλ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, για να μειώσει προσωρινά ο Μπεντεκέ με εκπληκτικό ανάποδο σουτ και να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Μαρσιάλ στο ντεμπούτο του, κάνοντας φοβερή κούρσα και πλασέ. Στο πέναλτι, φυσικά, δεν υπάρχει θέμα... αντίδρασης της άμυνας πέρα από τη στιγμή της παράβασης στην περιοχή, όμως λογίζεται στημένη φάση, με τη μπάλα στην άσπρη βούλα...

Το επόμενο πάθημα που... δεν έγινε μάθημα, ήρθε από τη Νόριτς στην εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1, όταν ο Ράσελ Μάρτιν με ωραία λόμπα πάνω από τον Μινιολέ που έκανε κακή απομάκρυνση στο 61', έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

«Θύτης» γι' ακόμα ένα αρνητικό αποτέλεσμα της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» έγινε και ο Σαντιό Μανέ της Σαουθάμπτον, με το δικό του γκολ να ... πονάει κάπως περισσότερο αφού επιτεύχθηκε στο 86ο λεπτό και να προέρχεται από γέμισμα στην περιοχή από εκτέλεση φάουλ, με τους αμυντικούς της ομάδας του Κλοπ να χάνουν δύο κεφαλιές στην περιοχή και να χάνουν και την κίνηση του σκόρερ που έφτασε μέχρι την τελική γραμμή.

Η πρώτη ήττα της θητείας του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο ήρθε από την Κρίσταλ Πάλας, μπροστά στο κοινό της ομάδας. Οι «αετοί», εμφανίστηκαν πολύ δυνατοί και πήραν δύο φορές το προβάδισμα, για να βάλουν στις βαλίτσες για την επιστροφή και τους τρεις βαθμούς. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Σκοτ Νταν με διπλή κεφαλιά, από εκτέλεση κόρνερ που ξανά αντιμετωπίστηκε λανθασμένα από την «κόκκινη» άμυνα.

Ο Μινιολέ έκανε δύο μεγαλοπρεπέστατες γκάφες στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Γουέστ Μπρομ που ολοκληρώθηκε με το τελικό 2-2 και παρά την απογοήτευσή τους, οι παίκτες της Λίβερπουλ έκαναν «όλε» μπροστά στο «Kop» με εντολή του Κλοπ, ώστε να ευχαριστήσουν τον κόσμο για την ώθηση που έδωσε προκειμένου να έρθει η ισοφάριση από τον Ορίζι στις καθυστερήσεις. Ο Ντόουσον στο 30' είχε ισοφαρίσει αρχικά για τους «baggies» και ο Όλσον στο 73' έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους και πάλι από κόρνερ, παίρνοντας και την... εκδίκησή του, αφού του είχε ακυρωθεί γκολ για οφσάιντ πριν το φινάλε του πρώτου μέρους...

Στην εκτός έδρας ήττα (3-0) από τη Γουότφορντ που έφερε προβληματισμό, η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις από το 3ο λεπτό, έπειτα από μεγάλη γκάφα του Μπογκντάν που έχασε τη μπάλα από τα χέρια του, με υποψία φάουλ βέβαια, όταν ο Άκε την κλώτσησε ενώ ο πορτιέρο την είχε – σχεδόν – υπό τον απόλυτο έλεγχό του. Προς τιμήν του, ο Μπογκντάν δεν έψαξε δικαιολογίες και τόνισε πως όλη η κουβέντα θα είχε σταματήσει αν είχε μπλοκάρει σε πρώτο χρόνο τη μπάλα. Όλα τα υπόλοιπα ήταν... να 'χαμε να λέγαμε.

Τελευταίο γκολ (και τι γκολ) από στημένη φάση και δη από κόρνερ, πριν από αυτό του Ρούνεϊ, ήρθε και πάλι στο «Άνφιλντ», στα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Η Άρσεναλ έφτασε κοντά σε μια μεγάλη νίκη, όμως είδε τον Άλεν να σκοράρει στο 90' και να διαμορφώνει το τελικό 3-3. Πάντως, η ομάδα του Βενγκέρ είχε ισοφαρίσει σε 2-2 προτού περάσει μπροστά, με τον Ζιρού, όταν από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, λίγο ο Γουόλκοτ με το κεφάλι και λίγο ο Γάλλος με προβολή βρήκαν τη μπάλα για να την περάσουν κάτω από τα πόδια του Μινιολέ στο 25ο λεπτό, σε ένα τρελό ματς!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα