Λίβερπουλ και Άρσεναλ τα παίζουν... όλα για όλα μετά το 90' (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Λίβερπουλ και Άρσεναλ τα παίζουν... όλα για όλα μετά το 90' (vids)

bet365

Ήταν... σχεδόν αναμενόμενο το δραματικό φινάλε (και) του φετινού ντέρμπι Λίβερπουλ – Άρσεναλ, με το gazzetta.gr να θυμάται πως πρόκειται για το παιχνίδι με τα περισσότερα γκολ στα τελευταία λεπτά, στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Τζο Άλεν στην εκπνοή των 90' στο χθεσινοβραδινό (13/1) παιχνίδι στο «Άνφιλντ» για την 21η αγωνιστική της τρέχουσας Πρέμιερ Λιγκ, έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας για τους «κόκκινους» και προκάλεσε το ξέσπασμα (σιγά το νέο...) του Γιούργκεν Κλοπ σε πανηγυρισμούς, για το τελικό 3-3 που κρίνεται δίκαιο βάσει της εικόνας της αναμέτρησης και της πίεσης που άσκησε ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ στο φινάλε για να πάρει κάτι θετικό, έχοντας φανερώσει αδυναμία να υπερασπιστεί το προβάδισμα που πήρε δύο φορές.

Η αλήθεια είναι ότι ναι μεν και η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τέτοια που δεν μπορούσες να προδικάσεις το αποτέλεσμα, ακόμα και στα τελευταία του λεπτά, αλλά είναι τέτοια και η παράδοση του συγκεκριμένου ντέρμπι που σε κρατούσε σε... επαγρύπνηση.

Τα ματς Λίβερπουλ – Άρσεναλ, ξέρουν να χαρίζουν σασπένς. Και εδώ και χρόνια, αυτό το ντέρμπι έχει την παράδοση των δραματικών φινάλε, με γκολ είτε στο 90ο λεπτό, είτε στις καθυστερήσεις.

Το gazzetta.gr θυμήθηκε ορισμένα από τα παιχνίδια των δύο ομάδων που δικαιολόγησαν την παράδοση που έχει δημιουργηθεί και συνεχίστηκε με το φετινό τους, στον δεύτερο γύρο του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Τον Απρίλη του 2015, στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι που γκολ στο φινάλε, η εξέλιξή του σίγουρα δεν είχε να κάνει με... χιτσκοκικό σενάριο, αλλά ο Ολιβιέ Ζιρού φρόντισε στις καθυστερήσεις να μη χαλάσει τη φήμη του συγκεκριμένου ντέρμπι, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 στο «Έμιρεϊτς».

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2014, ο Μάρτιν Σκρτελ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης (!) με δυνατή κεφαλιά επέτρεψε στη Λίβερπουλ να πάρει τον βαθμό, όπως το έκανε φέτος ο Άλεν! Ο Σλοβάκος αμυντικός έγραψε το τελικό 2-2, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν πραγματοποιήσει ανατροπή στο σκορ (όπως το είδαμε και το βράδυ της Τετάρτης), αλλά τελικά να χάνουν δύο βαθμούς μέσα από τα χέρια τους.

Οι Λονδρέζοι ήταν οι μεγάλοι νικητές του παιχνιδιού στο «Άνφιλντ», τον Μάρτιο του 2012 (γυρίσαμε αρκετά πιο πίσω για να βρούμε άλλο... χιτσκοκικό φινάλε), με τον Φαν Πέρσι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων να ολοκληρώνει την ανατροπή για την Άρσεναλ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Σ' εκείνο το ματς, είχαν χριστεί σκόρερ μονάχα ποδοσφαιριστές του Βενγκέρ, αφού η Λίβερπουλ είχε προηγηθεί με αυτογκόλ του Κοσιελνί.

Μέσα στο 2011 είχαμε δύο μεγάλα παιχνίδια ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Άρσεναλ όπου σημειώθηκαν γκολ από το 90' και μετά, με κερδισμένους και στις δύο περιπτώσεις τους «κόκκινους», με την 17η Απριλίου να ... τρελαίνει κόσμο στην Αγγλία!

Κοιτάζοντας τα ματς από το πιο... φρέσκο στο πιο παλιό, τον Αύγουστο εκείνου του έτους ο Σουάρες έκανε το 2-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων στο «Έμιρεϊτς», ενώ, τον Απρίλιο, για την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, είχαμε φινάλε... παντελώς ακατάλληλο για καρδιακούς!

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο 97' (!) έβαλε μπροστά τους «κανονιέρηδες», για να έρθει ο Ντιρκ Κάουτ, τυπικά στο 102' να διαμορφώσει το τελικό 1-1 εκείνου του τρελού ματς στην αγγλική πρωτεύουσα. Εκείνο το παιχνίδι είχε αρκετά λεπτά καθυστερήσεων λόγω του χρόνου που χρειάστηκε έπειτα από τραυματισμό του Τζέιμι Κάραγκερ στο δεύτερο ημίχρονο...

Πριν από 5,5 χρόνια, τον Αύγουστο του 2010, μια γκέλα του Πέπε Ρέινα διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο «Άνφιλντ», με τον Ισπανό πορτιέρο να μένει απαρηγόρητος από την κάκιστη αντίδρασή του στο 90ο λεπτό, με την Άρσεναλ να παίρνει τον βαθμό.

Και φτάσαμε στο ματς... από άλλο πλανήτη και την παράσταση του Αντρέι Αρσάβιν που πέτυχε τέσσερα γκολ στην ιστορική έδρα της Λίβερπουλ, δείχνοντας το καρέ με τα δάχτυλά του, έχοντας τρελαθεί στο 90' όταν και έβαλε ξανά μπροστά τους Λονδρέζους με 4-3. Δυστυχώς για εκείνον, αμέσως μετά, ο Μπεναγιούν ισοφάρισε για το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ.

Γυρίζοντας μέχρι και τη σεζόν που η Λίβερπουλ έφτασε στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, αρχικά, τον Νοέμβρη του 2004 η Άρσεναλ... ρεζιλεύτηκε βλέποντας τον Νιλ Μέλορ να σκοράρει στο 90' για να γράψει το τελικό 2-1 για τους «κόκκινους», ενώ στο ματς του δεύτερου γύρου στο «Χάιμπουρι», σημειώθηκε άνετη επικράτηση της ομάδας του Βενγκέρ, με τον Σεσκ Φάμπρεγας να βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα στην εκπνοή των 90' για το 3-1...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα