Η Νιούκαστλ που τα φέρνει... τούμπα (vids)

Η Νιούκαστλ που τα φέρνει... τούμπα (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Η Νιούκαστλ που τα φέρνει... τούμπα (vids)

bet365

Το gazzetta.gr ενθουσιάστηκε με την... τρελή ισοπαλία (3-3) της Νιούκαστλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αναζήτησε παιχνίδια που οι «καρακάξες» έγιναν για λίγο... come-back queens!

Η ομάδα του Στιβ ΜακΛάρεν συνεχίζει να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και μετά το 3-3 με τους «κόκκινους διαβόλους» στο «St. James' Park», στην 21η αγωνιστική της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, όμως στην εξέλιξή του και στον τρόπο που αντέδρασε κι έκανε ροντέο την αναμέτρηση η Νιούκαστλ, το παιχνίδι της Τρίτης ήταν από τα πιο εντυπωσιακά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Είναι εύκολο να βρεις τις κορυφαίες ανατροπές και τα παιχνίδια που έχουν αφήσει ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο, όπως επίσης είναι εύκολο να βρεις εκείνος το επικό 4-4 με πρωταγωνίστρια ξανά τη Νιούκαστλ, όμως τότε, εκείνο τον Φεβρουάριο πριν από πέντε χρόνια παρά κάτι, οι «καρακάξες» είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 4-0 από την Άρσεναλ στο ημίχρονο και από το 69ο λεπτό κι έπειτα, ξεκίνησε μια μαγική ανατροπή που ολοκληρώθηκε με τον «κεραυνό» του Τιοτέ πριν από το φινάλε...

Το gazzetta.gr αναζήτησε και βρήκε κι άλλα παιχνίδια με τη Νιούκαστλ να καταφέρνει να κλέψει είτε τον ένα βαθμό είτε όλους από παιχνίδια τα οποία δείχνουν να... στραβώνουν για εκείνη, αλλά να βγαίνει από μέσα της ο χαρακτήρας που την έκανε... come-back queen (ο τίτλος come-back kings έχει πιστωθεί δικαιωματικά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... στην παλιά, όχι αυτή των τελευταίων ετών).

Με την επιστροφή της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ, το καλοκαίρι του 2010, στο ξεκίνημα της σεζόν που βρήκε τον σύλλογο ξανά στην πρώτη κατηγορία, το σύνολο του Κρις Χιούτον, τότε, είχε δει τον Τσαρλς Ενζόγκμπια σε διάστημα ενός λεπτού (22', 23') να σκοράρει δις για να δώσει προβάδισμα ασφαλείας στη Γουίγκαν, όμως, οι Σόλα Αμεόμπι (72') και ο αρχηγός, Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, έσωσαν τον ένα βαθμό.

Στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν, τον Φεβρουάριο του 2011, ήρθε το ... έπος κόντρα στους «κανονιέρηδες». Οι Γουόλκοτ, Τζουρού και Φαν Πέρσι, ουσιαστικά, είχαν τελειώσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο δίνοντας στους Λονδρέζους προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων, οι οπαδοί της Νιούκαστλ άρχισαν ν' αποχωρούν από το «St. James' Park» στην ανάπαυλα, όμως έγινε αυτό που... ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί. Και μάλιστα σε διάστημα 20 λεπτών! Από το 69' μέχρι και το 88', το παιχνίδι είχε έρθει τούμπα, με τον Μπάρτον να πετυχαίνει το πρώτο γκολ, να δίνει την ψυχολογική «ντόπα» και τον Τιοτέ λίγο πριν το φινάλε με καταπληκτικό αριστερό σουτ να προκαλεί τρομερές σκηνές στο γήπεδο... «Μια από τις σπουδαιότερες ανατροπές στην ιστορία της Πρέμιερ...» χαρακτηρίστηκε...

Την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο, τον Οκτώβρη του 2011, οι «καρακάξες» φιλοξένησαν την Τότεναμ και πάλι τα πράγματα στράβωσαν και μάλιστα, δύο φορές. Ο Φαν ντερ Φάαρτ λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε δώσει προβάδισμα στα «σπιρούνια» και ο Ντεφό στο 68' είχε βάλει εκ νέου μπροστά την Τότεναμ, όμως, η Νιούκαστλ είχε την ευτυχία να διαθέτει τους Μπα και Σόλα Αμεόμπι... στα πολύ καλά τους, για να πάρει την ισοπαλία με το 2-2, απαντώντας και τις δύο φορές στα γκολ των αντιπάλων.

Αξιομνημόνευτη είναι και η ανατροπή απέναντι στην Τσέλσι, ξανά στο «St. James' Park», τον Φεβρουάριο του 2013. Οι «καρακάξες» είχαν μεν προηγηθεί με τον Γιόνας Γκουτιέρες από το πρώτο μέρος, όμως πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι τη συμπλήρωση της μιας ώρας παιχνιδιού, οι Λάμπαρντ και Μάτα είχαν κάνει την πρώτη ανατροπή στο παιχνίδι. Με τον Πάρντιου στο «τιμόνι», ήρθε ακόμα ένα σπουδαίο αποτέλεσμα σε ένα συναρπαστικό ματς, με τον Σισοκό στο 68ο και το 90ο λεπτό να γράφει το 3-2!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα