Ο Ζιντάν των τίτλων! (vids)

Ο Ζιντάν των τίτλων! (vids)

Θοδωρής Βασίλης
Ο Ζιντάν των τίτλων! (vids)

bet365

Ο Ζιντάν είναι ο νέος προπονητής της «Βασίλισσας» και η Ρεάλ Μαδρίτης ζητά να την επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών, κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθέναν, να κατακτά τίτλους. Το gazzetta.gr θυμίζει τους τίτλους που κατέκτησε ο σπουδαίος Γάλλος!

Μετά από τρία χρόνια στο τιμόνι της δεύτερης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης, ο «Ζιζού» πήρε την ευκαιρία να προπονήσει την πρώτη ομάδα των Μαδριλένων. Πλέον ο 44χρονος Γάλλος αναλαμβάνει την δύσκολη αποστολή να επαναφέρει τους «μερένχες» ξανά στους τίτλους.

Άλλωστε, αν υπάρχει ένας άνθρωπος που ξέρει πως είναι να κατακτάς τίτλους αυτός είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο 44χρονος πλέον Γάλλος στην Ρεάλ έζησε τα καλύτερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, μιας καριέρας που έφερε σχεδόν όλους τους τίτλους. Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης, εθνική Γαλλίας, όλες έφτασαν στο Έβερεστ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου χάρη στις ικανότητες του Ζιντάν.

Θα κάνει την αντεπίθεσή της η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ζιντάν στον πάγκο; Σε απόδοση 5.50 στη Novibet να κατακτήσουν οι Μαδριλένοι τη φετινή La Liga.

Στην Ρεάλ όμως έζησε μερικές απ’ τις καλύτερες του σεζόν. Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» αγωνίστηκε για πέντε σεζόν και πρόσφερε άπειρες στιγμές «μαγείας» τόσο στους φίλους της Ρεάλ όσο και σε όλους εμάς. Το gazzetta.gr θυμάται την παρουσία του στο Μπερναμπέου ως «blanco» και τους τίτλους που κατέκτησε με την άσπρη φανέλα.

Από το καλοκαίρι του 2001 όταν η Γιουβέντους είπε ναι στα 75 εκατ. ευρώ της Ρεάλ, ο Ζιντάν μέτρησε 155 συμμετοχές και 37 γκολ, τα οποία έφεραν ένα πρωτάθλημα Ισπανίας (σεζόν 2002-03), ένα Τσάμπιονς Λιγκ (2001- 02), Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2002), Διηπειρωτικό Κύπελλο (2002), δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας (2001, 2003).

Ο δικός του τελικός

Η Ρεάλ των «γκαλάκτικος» αντιμετωπίζει στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης την έκπληξη της διοργάνωσης Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο Ραούλ άνοιξε από νωρίς το σκορ (9'), για να ισοφαρίσει γρήγορα ο Λούσιο (14'). Κι ενώ οι δύο ομάδες ετοιμάζονταν για το σφύριγμα της λήξης, ήρθε μια στιγμή μαγείας από το αριστερό πόδι του «Ζιζού» να δώσει τη νίκη και το τρόπαιο στους Μαδριλένους.

Σούπερ Καπ κόντρα στην Φέγενορντ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και στο Λουί ΙΙ κόντρα στην κάτοχο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ Φέγενορντ, έρχεται ο δεύτερος διεθνής τίτλος του «Ζιζού» με την Ρεάλ. Ο Ζιντάν έχει συμμετοχή και στα τρία γκολ των Μαδριλένων κόντρα στους Ολλανδούς με την Ρεάλ να επικρατεί άνετα με 3-1 και να γίνεται υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης.

Πρωταθλητής Κόσμου

Αφού κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και το Σούπερ Καπ Ευρώπης ήρθε η ώρα για το Διηπειρωτικό. Στο τελικό της Ιαπωνίας η Ρεάλ είναι το ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στην κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες Ολίμπια από την Παραγουάη. Οι Παραγουανοί βάζουν δύσκολα στους «γκαλάκτικος», αλλά ο Ζιντάν και η παρέα του δείχνουν την ανωτερότητά τους και φτάνουν στη νίκη με 2-0.

Η Πριμέρα δική του

Καλά όλα αυτά, αλλά στην Ισπανία ο Ζιντάν τα χρειάστηκε. Και αυτό γιατί το πρωτάθλημα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ήρθε την δεύτερή του σεζόν με την ομάδα. Η Ρεάλ Μαδρίτης δίνει μάχη σώμα με σώμα με την Σοσιεδάδ για τον τίτλο και μία αγωνιστική πριν το τέλος οι Βάσκοι γνωρίζουν την ήττα με 3-2 από την Θέλτα στο Βίγκο, μία ήττα που εκμεταλλεύεται η Ρεάλ και κάνοντας το 2 στα 2 με Ατλέτικο και Μπιλμπάο φτάνει στην κορυφή με τον Ζιντάν να προσθέτει και το ισπανικό πρωτάθλημα στην συλλογή του.

Και Σούπερ Καπ

Αφού ήρθε το πρωτάθλημα δεν υπήρχε περίπτωση να του ξεφύγει το Σούπερ Καπ, το οποίο μάλιστα κατέκτησε και δύο φορές. Αρχικά το καλοκαίρι του 2001 κόντρα στην Σαραγόσα, ενώ δύο χρόνια αργότερα κόντρα στην Μαγιόρκα έρχεται το δεύτερο.

Πλέον, ο βασιλιάς Ζιντάν επιστρέφει τώρα που τον χρειάζεται η βασίλισσά του Ρεάλ, και ο ίδιος ξέρει καλά ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. «Ξέρω τους κανόνες. Πρέπει να είμαι καλός. Πρέπει να νικάω. Όμως ποτέ δεν είχα άλλες σκέψεις γι αυτό το θέμα. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα ή... ενστάσεις με αυτό. Εάν το είχα θα είχε πάει για ψάρεμα! Όχι για μπάλα», δήλωνε ο ίδιος παλιότερα και όπως φαίνεται ήρθε αποφασισμένος να πάρει ξανά το στέμμα του.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα