Ο Σβεντ, τα 3.5... μύρια κι οι πιο ακριβοπληρωμένοι! (pic)

Φάνης Παναγιώτου
Ο Σβεντ, τα 3.5... μύρια κι οι πιο ακριβοπληρωμένοι! (pic)
Ο Αλεξέι Σβεντ «εκτέλεσε» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δικαιολόγησε ξανά τα λεφτά που παίρνει και το gazzetta.gr... ξεψαχνίζει τη στατιστική των πιο ακριβοπληρωμένων της φετινής Euroleague.

Όταν ο Κόρι Χίγκινς έβαλε την... τριποντάρα από το κέντρο στην ανάπαυλα του ημιχρόνου για το 41-51 υπέρ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, άπαντες πίστεψαν πως η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα καθαρίσει το ματς, με δεδομένο το προβάδισμα των 10 πόντων. Κι όμως. Ο Αλεξέι Σβεντ είχε διαφορετική άποψη. Ο γκαρντ της Κίμκι έκανε σπουδαία εμφάνιση (28π., 4/8τρ., 2ρ., 5ασ., 3 κλεψ. και μόλις 1 λάθος) κι οδήγησε την ομάδα του στο θετικό αποτέλεσμα!

Μάλιστα ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό σκορ με την... καλαθάρα που θα δείτε στο video:

Θα πρέπει να μας προκαλούν εντύπωση τα όσα έκανε ο Αλεξέι Σβεντ με αντίπαλο την πρώην ομάδα του; Μάλλον όχι αν δούμε τη στατιστική του, καθώς μιλάμε για παίκτη που σημειώνει 16.8 πόντους κατά μέσο όρο. Δεν είναι όμως, μόνο αυτό. Αν δεν το ξέρετε, ο άλλοτε NBAer θα εισπράξει για τη φετινή αγωνιστική περίοδο περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο της Euroleague! Επομένως, ο Σβεντ έως τώρα δεν κάνει κάτι περισσότερο από το να δικαιολογεί τον μισθό του, αφού όταν παίρνει παίκτη αυτό το ποσό, προφανώς και περιμένεις όπως του Ρώσου κόντρα στην ΤΣΣΚΑ...

Με αφορμή τον Αλεξέι Σβεντ, το gazzetta.gr παρουσιάζει τη στατιστική των πιο ακριβοπληρωμένων της φετινής Euroleague. Στη λίστα υπάρχουν και δικά μας παιδιά, όπως ο Βασίλης Σπανούλης κι ο Νικ Καλάθης, αλλά παίκτες όπως ο Νέναντ Κρστιτς που δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα στο παρκέ λόγω προβλημάτων. Οι περισσότεροι που θα δείτε έχουν πάρει μέρος σε όλες τις έως τώρα αναμετρήσεις της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις όπως του Φρίλαντ (σ.σ. τραυματίας μέχρι πριν από λίγο καιρό) και του Ρούντι (σ.σ. το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στα πιτς) που συμβαίνει το αντίθετο.

Σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμα είναι πως... ό,τι πληρώνει παίρνεις κι αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως στην περίπτωση του Σβεντ, αλλά από εκεί και πέρα η λίστα που ακολουθεί έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχουν οι παίκτες που παίρνουν 2+ εκατομμύρια. Το λέμε για να προλάβουμε τυχόν ερωτήσεις για παίκτες όπως ο Ντε Κολό (1.5).

*Στα παραπάνω ποσά υπολογίζεται κι η εφορία των παικτών...

**Τα ποσά δημοσιεύτηκαν σε άρθρο του euroleagueadventures.com στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου και δεν είναι... επίσημα, καθώς οι ομάδες σπάνια δίνουν στη δημοσιότητα τέτοιου είδους στοιχεία.