Η... ακτινογραφία του Μέστο (vids)

Η... ακτινογραφία του Μέστο (vids)

Νίκος Ρόλλας
Η... ακτινογραφία του Μέστο (vids)

bet365

Το Gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Τζιαντομένικο Μέστο, που αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό για την δεξιά πλευρά της άμυνας.

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα από το μεσημέρι της Πέμπτης ο Τζιαντομένικο Μέστο. Ένας παίκτης που πριν από λίγα χρόνια συνοδευόταν από εξαιρετικές συστάσεις που ανάγκασαν την Ουντινέζε το 2007 να δώσει κάτι παραπάνω από 4 εκατομμύρια για την απόκτησή του, την Τζένοα ένα χρόνο αργότερα να πληρώσει 3 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της και την Νάπολι το όχι και τόσο μακρινό 2012 να του δώσει θέση στο ρόστερ της, παίζοντας συνολικά 52 παιχνίδι με τους «περτενοπέι».

Τι έγινε όμως και οι μετοχές του έπεσαν τόσο που είναι χωρίς ομάδα από τον Ιούνιο; Ένας τραυματισμός που υπέστη τον Νοέμβριο του 2013 τον άφησε εκτός δράσης μέχρι τον Μάρτιο του 2014, με αποτέλεσμα να χάσει πάνω από 25 παιχνίδια της ομάδας και μαζί με την εμπιστοσύνη του Ράφα Μπενίτεθ που προτιμούσε τους Καμίλο Ζουνίγκα και Κρίστιαν Μάτζιο.

Από την ημέρα που επέστρεψε στην ενεργό δράση μπορεί να ήταν στην αποστολή των Ναπολιτάνων, όμως συνήθως δεν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής. Έτσι, το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος και αναγκάστηκε να κάνει προπονήσεις με την Τζένοα, με την οποία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις.

Λογικό, καθώς στην Γένοβα πέρασε ίσως τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια. Από το 2008 έως και το 2012 μέτρησε 146 συμμετοχές, 9 γκολ και 11 ασίστ, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα στην Ουντινέζε είχε 29 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ.



Αν κάποιος δεν έχει εικόνα από τις ικανότητές και το αγωνιστικό στιλ του, θα βρει δημοσιεύματα που θα λένε πως μπορεί να παίξει στην δεξιά πλευρά τόσο της άμυνας, όσο και του κέντρου. Βλέπετε στην μεσαία γραμμή έχει περίπου 20 παιχνίδια με την φανέλα της Τζένοα, αλλά και αυτή της Νάπολι μέχρι να περάσει την περιπέτεια με τον σοβαρό τραυματισμό του. Επίσης έχει καλές τοποθετήσεις και διακρίνεται για την μαχητικό του πνεύμα και την αυτοθυσία του.

Κάτι άλλωστε που γνώρισε από πρώτο χέρι ο Αντρέα Στραματσόνι όταν ως προπονητής της Ουντινέζε δέχθηκε ένα τάκλιν από τον έμπειρο αμυντικό, την ώρα που προσπαθούσε να σώσει μία χαμένη μπαλιά πριν βγει πλάγιο.



Το ερώτημα βέβαια που γεννάται στην παρούσα φάση, δεν αφορά την εμπειρία και τις ικανότητές του, αλλά την αγωνιστική του ετοιμότητα, καθώς το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο είχε αγωνιστεί ήταν στις 18 Μαΐου όταν ως δεξιό μπακ έπαιξε όλο το εντός έδρας παιχνίδι με την Τσεζένα όπου η Νάπολι κέρδισε 3-2.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα