Οι καλύτερες και οι χειρότερες μεταγραφές του καλοκαιριού!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Οι καλύτερες και οι χειρότερες μεταγραφές του καλοκαιριού!

bet365

Ο πρώτος γύρος της Super League ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr αναδεικνύει την καλύτερη και τη χειρότερη μεταγραφή που έκαναν οι ομάδες το καλοκαίρι.

Κάποιοι έχουν ξεχωρίσει. Κάποιοι άλλοι είναι για να φεύγουν. Κάποιοι έχουν ήδη βγάλει τα λεφτά τους και άλλοι σε κάνουν να τους ψάχνεις το φθηνότερο εισιτήριο επιστροφής για την πατρίδα τους.

Ενα κάρο παίκτες ήρθαν και αυτό το καλοκαίρι στην Super League. Ποιοι όμως αξίζουν και ποιοι όχι; Το gazzetta.gr έχει τις απαντήσεις...

Ολυμπιακός

+ Μπράουν Ιντέγε: Ο Μπερμπάτοφ δεν του έκανε, ο Φινμπόγκασον είχε ήδη αποκτηθεί κι ο Μάρκο Σίλβα ήθελε ένα διαφορετικό στιλ επιθετικού. Οι άνθρωποι της ομάδας δεν χάλασαν το χατίρι του Πορτογάλου και λίγο πριν την τελευταία ανάσα της... θερινής μεταγραφικής περιόδου ανακοινώνεται ο Νιγηριανός. Σήμερα έχει παίξει σε 19 ματς και έχει σκοράρει 6 γκολ, ενώ έχει δώσει και 4 ασίστ. Διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στην Κροατία και σφράγισε τη νίκη στην Τούμπα. Αναμφισβήτητα η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού στο Λιμάνι.

- Ερνάνι: Ανακοινώθηκε λίγο μετά τον Ιντέγε. Όσο καλά το πάει ο πρώτος άλλο τόσο κακή είναι η πορεία του άσου που ανήκει στην Πόρτο. Προσόντα απίστευτα αλλά στον Ολυμπιακό δεν τα είδαν όπως θα περίμεναν. Ο Μάρκο Σίλβα, που τον επέλεξε δεν έχει κανέναν πρόβλημα να τον αφήνει εκτός αποστολής και όλα δείχνουν ότι το Γενάρη θα πάρει το αεροπλάνο και θα επιστρέψει σπίτι του.

Παναθηναϊκός

+ Σέρχιο Σάντσεθ: Ήρθε ως αμυντικός που θα δέσει την πράσινη άμυνα. Μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει. Απ' όσους ήρθαν στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι είναι η πιο σίγουρη λύση. Και αυτός είχε πρόβλημα τραυματισμού, όπως όλες οι μεταγραφές του «τριφυλλιού» του καλοκαίρι και αν έπαιζε παραπάνω θα ήταν και με διαφορά ο καλύτερος.

- Μικαέλ Εσιέν: Το καλοκαίρι, ο ερχομός του έφερε ενθουσιασμό και γέμισε τεράστιες προσδοκίες άπαντες. Για να δούμε τον ιδρώτα του έπρεπε να φτάσει Νοέμβριος. Σε τέσσερα ματς που έχει παίξει, σαφώς και δεν περιμέναμε να δούμε τον Εσιέν της Τσέλσι. Από δω και πέρα μακάρι να πάει καλύτερα. Πάντως, για την Ευρώπη που τον ήθελαν... δεν.

ΑΕΚ

+ Αντρές Σιμόες: Είναι το... έτερον ήμισυ του Γιόχανσον. Το κομμάτι που έλειπε δίπλα από τον Σουηδό. Ο Πορτογάλος έκανε πολύ καλό γύρο, έχοντας χάσει μόλις δύο ματς (ένα στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο). Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα είναι να ανανεώσει το συμβόλαιό του...

- Θέσαρ Άρθο: Ήρθε ως... Καίσαρας για την άμυνα, ως ο άνθρωπος που θα ανέβαζε επίπεδο τον Κολοβέτσιο αλλά δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες που είχαν οι άνθρωποι της Ένωσης. Για να παίξει σε ματς πρωταθλήματος έπρεπε να περιμένουμε να πάει Νοέμβριος. Μέχρι σήμερα μετρά μόλις 5 συμμετοχές. Θα πρέπει να αλλάξει εικόνα για να μας πείσει ότι κακώς δεν τον πιστεύουμε.

ΠΑΟΚ

+ Γκάρι Ροντρίγκες: Ήρθε λόγω της ταχύτητάς του, της διεισδυτικότητα του και της ικανότητάς του να δημιουργεί... προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Παίζοντας κυρίως αριστερά στην επίθεση έχει καταφέρει να σκοράρει 5 φορές, να πετύχει άλλα 4 και σίγουρα η παρουσία του στα 22 ματς που έχει σε όλες τις διοργανώσεις έχει γεμίσει με χαμόγελα τον Άρνεσεν και τον Τούντορ. Εννοείται και τον Σαββίδη, που τον πληρώνει κιόλας. πριν περίπου 10 μέρες χτύπησε και θα μείνει εκτός για 6 εβδομάδες. Φυσικά και θα είναι απουσία.

- Ρόμπιν Όλσεν: «Πάλι γκέλα έκανες;» θα τον ρωτούσε ο συγχωρεμένος ο Τσάκωνας, αν ήταν ο «Βασίλης» στον ρόλο του Τάσου Κωστή. Μιλάμε για τον τερματοφύλακα που έκανε γκέλες από τα φιλικά. Και αν μας θεωρείτε υπερβολικούς δείτε το θέμα που σας είχαμε κάνει τον Οκτώβριο. Λίγες μέρες είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα και φρόντισε ο αθεόφοβος να έχει και δικό του... αφιέρωμα. Αμ πως...

Πανιώνιος

+ Kαρίμ Ανσαριφάντ: Ο Μουντιαλικός Ιρανός ήρθε στην Πλατεία το καλοκαίρι και με τα 5 γκολ που έχει σημειώσει σε 16 ματς σε όλες τις διοργανώσεις... αναστατώνει τον κόσμο της Νέας Σμύρνης.

- Λεονάρντο Βιγιάλμπα: Με εξαίρεση τον Οκτώβριο που ήταν καταπληκτικός, μετά είχε αρκετά πάνω-κάτω στην απόδοσή του. Περίμεναν πολλά παραπάνω απ' όσα έχει δώσει ο Αργεντινός. Και βάσει της αξίας του, η αλήθεια είναι ότι μετά τα Χριστούγεννα πρέπει να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

Λεβαδειακός

+ Εντουιν Ουόν: Έχει αγωνιστεί σε 17 ματς και αποτελεί για την άμυνα της ομάδα της Βοιωτίας μια αξιόπιστη και σταθερή λύση, δίπλα στον Τριποτσέρη. Σίγουρα η πιο καλή μεταγραφή που έγινε το δύσκολο καλοκαίρι για το Λεβαδειακό. Ο Ντομοβίτσκι έχει σε 9 ματς 2 γκολ και αν συνεχίσει έτσι σίγουρα στο τέλος θα μπορεί να έχει πάρει αυτός τη θέση του αμυντικού από την Ρουάντα.

- Τσίμο Ναβάρο: Πήρε τις ευκαιρίες του αλλά δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άκη Μάντζιου. Δεν αποκλείεται το Γενάρη να αναζητήσει αλλού το μέλλον του.

Αστέρας Τρίπολης

+ Απόστολος Γιάννου: Με διαφορά η καλύτερη μεταγραφή του Αστέρα το καλοκαίρι. Εχει τραβήξει το... κουπί της επίθεσης και τα πηγαίνει εξαιρετικά. Σε 21 ματς έχει σκοράρει 10 γκολ (9 πρωτάθλημα, 1 Europa League). Σίγουρα όπως το πάει, στον Αστέρα θα πρέπει να ανησυχούν...

- Μάνουελ Λανθαρότε: Ήρθε ως ο άνθρωπος που θα καλύψει το κενό του Ρόλε. Μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει. Σε 13 ματς έχει σκοράρει μία φορά (για το Κύπελλο και έχει δώσει μία ασίστ). Ποιότητα έχει, ταλέντο έχει, ε, θα πρέπει να δείξει τα στοιχεία που έκαναν τους ανθρώπους της ομάδας να τον αποκτήσουν.

ΠΑΣ Γιάννινα

Εδώ υπάρχουν άλλα δεδομένα. Στον ΠΑΣ δεν έκαναν μεταγραφές το καλοκαίρι, γιατί προτίμησαν να κάνουν ανανεώσεις. Κοζορώνης και Καρανίκας είναι δύο από τους τέσσερις παίκτες που ήρθαν (Φερφελής και Περιστερίδης οι άλλοι δύο) και τα πηγαίνουν πολύ καλά. Ο Καρανίκας, δε, έχει κερδίσει τη θέση του δεξιού μπακ το τελευταίο διάστημα.

Ηρακλής

+ Απόστολος Βέλλιος: Βρήκε τον Βέλλιο που έκανε την Εβερτον να τον εντάξει στο δυναμικό της. Σε 14 ματς έχει σκοράρει 6 γκολ και βοηθάει την αγαπημένη του ομάδα να σωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.

- Καρλίτος: Ήρθε με προσδοκίες, αλλά... δεν κι αυτός. Εχει παίξει σε 7 ματς και ετοιμάζει της βαλίτσες του για άλλες πολιτείες. Κανείς δεν θα τον θυμάται με τον αποχωρισμό του.

Βέροια

+ Ρότζερς Κόλα: Δυσκολεύεσαι να βρεις ποιος παίκτης, απ' αυτούς που ήρθαν το καλοκαίρι κάνει τη διαφορά. Μαγέφσκι, Ιμπραΐμ, Μερεμπασβίλι, Γιουσούφ, Καϊκούτ, περίμενες να δώσουν αρκετά αλλά... κι αυτοί δεν. Ο Κόλα δείχνει να ανεβαίνει και αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για το υπόλοιπο της σεζόν.

- Τζαμέλ Αμπντούν: Προκάλεσε αίσθηση η επιστροφή του στην Ελλάδα για τη Βέροια. Όμως, δεν μας έχει δείξει τον καλό παλιό Αμπντούν. Σενάρια θέλουν τον Καρυπίδη να τον ετοιμάζει για τον Άρη και μάλιστα από το Γενάρη.

Πλατανιάς

+ Γκνιάτιτς και Ντίνας: Εδώ θα μοιραστούν τη θέση οι δύο άσοι. Ο πρώτος έχει 14 συμμετοχές και μία ασίστ και τον πιστεύει αρκετά ο Παράσχος, ενώ ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού έδειξε και στην Τούμπα ότι πρόκειται για έναν παίκτη με πολύ καλά στοιχεία. Σίγουρα το ένα γκολ που έχει σημειώσειπροβληματίζει αλλα΄έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει.

- Ταγουόνκα Τσιμότζι: Μετρά μόλις 3 συμμετοχές και αυτές για το Κύπελλο. Ε, προφανώς και δεν έχει πείσει ο 27χρονος μέσος.

Skoda Ξάνθη

+ Λουίτζι Τσέναμο, Οβιντίου Ερέα: Εξαιρετικός ο πορτιέρο της Ξάνθης. Από την άλλη, ο Διεθνής Ρουμάνος μέσος, που ήρθε να καλύψει το κενό του Κλέιτον. Τα έχει καταφέρει, έχοντας σκοράρει 5 γκολ σε 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

- Τόμισλαβ Τόμιτς: Μία συμμετοχή μετράει ο τύπος... Λέτε να λείψει σε κανέναν από το Γενάρη και μετά, δεδομένου ότι θα φύγει; Μάλλον όχι...

Παναιτωλικός

+ Αμρ Ουάρντα: Πρόσφατα δήλωσε στο gazzetta.gr ότι όνειρό του είναι να πάει στην Μπαρτσελόνα. Ο Αιγύπτιος έχει τεράστιο ταλέντο, είναι ό,τι πιο ποιοτικό έχει η ομάδα του Αγρινίου και σίγουρα αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας του Γιάννη Μαντζουράκη.

- Γιενς Βόουτερ Κόρσιενς: Περίμεναν αρκετά από το Βέλγο που ήρθε από τη Γάνδη. Μετρά μέχρι στιγμής 3 συμμετοχές και 69' χρόνου συμμετοχής. Τι άλλο να πούμε...

Ατρόμητος

+ Mαριάνο Μπίτολο: Στην αρχή ξεχώρισε και σε έκανε να τον παρακολουθήσεις. Μετά παρασύρθηκε κι αυτός από την κάκιστη πορεία της ομάδας.

- Λε Ταλέκ: Βαρύ όνομα αλλά δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. ο Ναπολεόνι και φέτος παίρνει πάνω του την επίθεση, έχοντας 7 γκολ. ο Γάλλος από την άλλη, έχει σκοράρει 3 γκολ και όταν έφυγε ο Γρηγορίου είχαν γίνει και σκέψεις για διακοπή του συμβολαίου του. Σίγουρα πρέπει να ανέβει κι αυτός.

Πανθρακικός

+ Ντενίζ Μπαϊκαρά (έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε εκ νέου στον Πανθρακικό): Εχει 12 συμμετοχές και βοήθησε την ομάδα του να πάρει έναν υπερπολύτιμο πόντο στην Τούμπα, σκοράροντας δις. Αξιόπιστη λύση στα 31 του ένας παίκτης που μπορεί να αποδειχθεί και ένας από τους βασικούς λόγους, αν καταφέρει και σωθεί ο Πανθρακικός.

- Μαυρουδής Μπουγαΐδης: Δεν μπορεί να κερδίσει φανέλα βασικού ούτε στον Πανθρακικό, που προσπαθεί να σώσει την χρονιά του. Με 4 μόλις συμμετοχές δείχνει ότι δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ρόκα αλλά ούτε τώρα και του Ελευθερόπουλου.

ΑΕΛΚ

+ Φώτης Γεωργίου: Σε 17 ματς έχει 3 γκολ και 3 ασίστ. Προσπαθεί να ξεχωρίσει σε μια ομάδα που προσπαθεί να σωθεί και έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα μεγάλων.

- Γίρι Κλαντρούμπσκι: Ακούγεται και γράφεται ότι είναι να φύγει. Ε, μάλλον... δε απέδωσε αυτά που έπρεπε!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα