Ο... πολυμήχανος Αντρέα Στραματσόνι

Ο... πολυμήχανος Αντρέα Στραματσόνι

Νίκος Ρόλλας
Ο... πολυμήχανος Αντρέα Στραματσόνι

bet365

Ο Ιταλός τεχνικός συμπλήρωσε 5 ματς στον πάγκο του Παναθηναϊκού και όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr ήδη μετράει ισάριθμα διαφορετικά συστήματα που έχει χρησιμοποιήσει.

Μεταξύ των συστάσεων που συνόδευαν τον Αντρέα Στραματσόνι από την Ιταλία όταν γνωστοποιήθηκε η πρόσληψή του στον Παναθηναϊκό, ήταν το γεγονός οτι πρόκειται για έναν προπονητή που δεν είναι δογματικός με την τακτική των ομάδων του. Έναν τεχνικό δηλαδή που δεν φοβάται να αλλάξει σύστημα, ακόμη και κατά την διάρκεια των αγώνων αν χρειαστεί και το απαιτούν οι συνθήκες.

Το χαρακτηριστικό του αυτό, ο 39χρονος τεχνικός δεν άργησε να το επιβεβαιώσει και στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια το έδειξε με το... καλημέρα, καθώς μπορεί στην επίσημη παρουσίασή του να άφησε να εννοηθεί πως θα χρησιμοποιούσε το 4-4-2 και τις παραλλαγές του, όμως σύντομα αναγκάστηκε να καταφύγει στο 4-3-3, το οποίο εκ των πραγμάτων φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικό.

Συνολικά λοιπόν στα 5 παιχνίδια που έχει καθίσει στον πάγκο του «τριφυλλιού» έχει ήδη επιλέξει ισάριθμα διαφορετικά συστήματα. Ξεκίνησε από το 4-4-2 στην ευθεία στο Καυτανζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή, στην Παναχαϊκή το γύρισε σε ρόμβο στο κέντρο, το οποίο διατηρήθηκε στην Βέροια, αλλά και στο ματς με τον Αστέρα. Μόνο που με τους Αρκάδες σε κατάσταση άμυνας, θύμιζε περισσότερο 4-5-1.

Σε αυτό το παιχνίδι μάλιστα, ο προπονητής του «τριφυλλιού» δοκίμασε για πρώτη φορά το 4-3-3 με την είσοδο του Νίκου Καλτσά στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που βελτίωσε πολύ την απόδοση των «πράσινων» και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να πάρει ο Παναθηναϊκός τη νίκη με 2-0.

Τελευταίο παράδειγμα; Ο αγώνας Κυπέλλου με την Κέρκυρα, την Πέμπτη το απόγευμα. Εκεί ο «Στράμα» ξεκίνησε με 4-3-2-1, όμως βλέποντας οτι η απόδοση των παικτών του ήταν απογοητευτική, το μετέτρεψε σε 4-2-3-1, πριν το κάνει 4-3-3, με το οποίο η ομάδα του έφτιαξε ευκαιρίες στο τέλος του αγώνα και κατάφερε να ισοφαρίσει.

Αν πάντως κάποιος κάνει έναν μίνι απολογισμό αυτών των συστημάτων, θα φτάσει στο συμπέρασμα οτι το 4-3-3 φαίνεται να έχει πιο θετικό αντίκτυπο στην απόδοση του «τριφυλλιού». Αυτό τουλάχιστον δείχνει η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Αστέρα, αλλά και τα τελευταία λεπτά του ματς στην Κέρκυρα...

Βέβαια για να φτάσει στο σημείο να αποτελεί αφετηρία των «πράσινων» στα παιχνίδια τους, θα πρέπει να συμφωνήσει και ο Αντρέα Στραματσόνι. Κάτι που θα το δούμε, σε πρώτη φάση, στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα