Τα χαρούμενα, 116α γενέθλια της Μπαρτσελόνα! (vids)

Τα χαρούμενα, 116α γενέθλια της Μπαρτσελόνα! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τα χαρούμενα, 116α γενέθλια της Μπαρτσελόνα! (vids)

bet365

Ο ιστορικός σύλλογος από την Καταλονία κλείνει σήμερα 116 χρόνια ύπαρξης και το gazzetta.gr παραθέτει λόγους που κάνουν (και) τα φετινά γενέθλια της Μπάρτσα, ευτυχισμένα!

«Τι να κάνουμε... Η Μπαρτσελόνα είναι» θα μπορούσε να είναι η πιο απλή, πιο κατανοητή, πιο γεμάτη και ουσιαστική δήλωση κάθε προπονητή μετά από τα παιχνίδια της ομάδας τους κόντρα στο σύνολο του Λουίς Ενρίκε.

Ένα σύνολο που έτσι όπως είναι δομημένο, αρχίζει και θυμίζει ξανά την ομάδα που θαύμασε ολόκληρη η ποδοσφαιρική υφήλιος επί εποχής Πεπ Γκουαρντιόλα, όταν η ομάδα κατακτούσε το ένα τρόπαιο πίσω απ' το άλλο και δεν υπήρχε πραγματικά κανείς που να μπορεί να της βάλει κόντρα ή κάποιος οπαδός που να πιστεύει ότι θα μπορούσε με κάποιον τρόπο η ομάδα της προτίμησής του να δείξει το «stop» σε αυτό το «μπλαουγκράνα» τρένο που έτρεχε δίχως φρένα!

Φέτος, η «Μπάρτσα» κλείνει 116 χρόνια ζωής και μπορεί να βρίσκεται ακόμα υπό την επιβολή του μεταγραφικού εμπάργκο που ολοκληρώνεται με την αλλαγή του έτους, όταν πλέον θα μπορεί να τεθεί στη διάθεση του Λουίς Ενρίκε και ο Αρντά Τουράν, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους κάνει ευτυχισμένα γενέθλια το καμάρι της Βαρκελώνης...

-Πριν και πάνω απ' όλα, όσο κι αν... η ομάδα δεν μπαίνει ποτέ κάτω από πρόσωπα, έχει αυτούς τους τρεις που απεικονίζονται στη φωτογραφία του κειμένου. Οι «MSN» πηγαίνουν τη Μπαρτσελόνα σε... άλλη διάσταση, κάνοντας «χαζούς» τους αντίπαλους αμυντικούς, όπως θέλουν, όποτε το θέλουν.

κορυφή της βαθμολογίας και η απόσταση τουλάχιστον τεσσάρων βαθμών από την Ατλέτικο και στη... χειρότερη των έξι βαθμών από τη Ρεάλ (στο +9 με παιχνίδι λιγότερο από πλευράς «βασίλισσας» τη στιγμή που γράφτηκε το κείμενο).

-Η... άλωση της Μαδρίτης πριν από λίγες μέρες. Με τα γενέθλια του συλλόγου να πλησιάζουν, όλα θα ήταν διαφορετικά αν η ομάδα δεν είχε πάρει θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον μεγάλο, «αιώνιο» και «μισητό» αντίπαλό της σε ολόκληρη την Ισπανία, στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας. Πήρε το clasico και μάλιστα, με επιβλητικότατο τρόπο, φτάνοντας πανεύκολα στο 4-0 που θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο και εξαφανίζοντας παντελώς τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

-Η... προειδοποίηση – απειλή του Λουίς Ενρίκε. Όταν η Μπαρτσελόνα κάνει άριστο παιχνίδι και φτάνει σε μεγάλες νίκες, αλλά παράλληλα ακούς τον προπονητή της να λέει ότι ακόμα δεν έχει φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων της και του τρόπου με τον οποίο μπορεί να παίξει, τότε, όταν είσαι μέλος της Πριμέρα Ντιβισιόν, δεν έχεις παρά να ... φοβάσαι τη στιγμή που θα τεθεί απέναντί σου.

Η Vistabet σου επιστρέφει το ποντάρισμα σου αν ο Κουτίνιο πετύχει το πρώτο γκολ στο ματς της Λίβερπουλ με τη Σουόνσι για την Premier League.

-Στα πιο... φρέσκα, μετά και το 4-0 επί της Σοσιεδάδ στη 13η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος, η Μπαρτσελόνα έγινε η μοναδική ομάδα για φέτος στο πρωτάθλημα που έχει σκοράρει σε όλα της παιχνίδια.

-Το τρίο των Μέσι – Νεϊμάρ – Σουάρες είναι πλέον αυτό με τα περισσότερα γκολ (84) στην Πριμέρα Ντιβισιόν, σε ένα ημερολογιακό έτος, το 2015.

-Οι τρεις τους, μαζί, έχουν πετύχει περισσότερα γκολ απ' όσα έχει βάλει ολόκληρη η Μπάγερν Μονάχου και η Ρεάλ Μαδρίτης! Με τα 133 τέρματα, ξεπερνούν τα 124 της Μπάγερν Μονάχου και τα 119 της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ η Ρεάλ είναι στα 112.

-Ακόμα και τους δύο μήνες που έλειπε ο Λιονέλ Μέσι, κανείς δεν τα... έβαψε μαύρα, με τον Νεϊμάρ να το παίρνει πάνω του και να έχει φτάσει σε σημείο να είναι ο πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος της Πριμέρα, ενώ, πιστός ακόλουθος και αναπόσπαστο κομμάτι της επίθεσης – φωτιά της Μπαρτσελόνα, είναι ο Λουίς Σουάρες.

Ουρουγουανός έχει ξεσηκώσει τον Λουίς Ενρίκε δις τις τελευταίες μέρες, με τα γκολ που πέτυχε απέναντι στη Ρόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ και τη Σοσιεδάδ το βράδυ του Σαββάτου, φροντίζοντας πέρα από την ουσία, να προσθέτει συνεχώς θέαμα στο παιχνίδι της ομάδας.

Αν δεν σκοράρει κάποιος από αυτούς, δεν είναι πάρτι...» είπε ο Λουίς Ενρίκε... Με το δίκιο τους, κόουτς.

-Τι κι αν λείπει ο Τσάβι, ο Ινιέστα γεμίζει με άνεση τα παπούτσια του στο χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και στην αρχηγία, ενώ και ο Ιβάν Ράκιτιτς θεωρείται πλέον στέλεχος που δίνει ισορροπία και ποιότητα στον άξονα των «μπλαουγκράνα».

-Η τριπλέτα των «MSN», πέρα από τις φορές που έχουν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, έχουν χτυπήσει συνολικά 10 φορές το δοκάρι, σε σύνολο 18 δοκαριών που καταγράφει η ομάδα της Βαρκελώνης φέτος. Από τέσσερα έχουν οι Σουάρες και Μέσι και 2 ο Νεϊμάρ.

-Όλα, όσα κάνει στο χορτάρι αυτό το εκπληκτικό τρίο που αναγνωρίζουν και χειροκροτούν φίλοι και... εχθροί, συνοψίζονται στη δήλωση του Μέσι για το γεγονός πως «μας αρέσει να διασκεδάζουμε. Έτσι παίζουμε... Θέλουμε κι εμείς να το γιορτάζουμε σε κάθε ματς». Ε, πως να τους σταματήσεις μετά...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα